Elindult a nagy képszavazás a Fishingen

A Fishing on Orfű az egyetlen könnyűzenei fesztivál, ahol immáron sokéves hagyomány, hogy a közönség véleményét is kikérik fontos döntésekben, a közönség hallathatja a hangját például a nagyszínpadok nevével kapcsolatban is.

Elindult a nagy képszavazás a Fishingen
Ezek a zenekarok jutottak be a Hangfoglaló induló zenekari meghallgatására

Ezek a zenekarok jutottak be a Hangfoglaló induló zenekari meghallgatására

A Hangfoglaló Program minden évben élőben meghallgat együtteseket, és az alapján dönt a támogatásukról. Idén tizenöt formáció fog 2,5 és 4 millió forint közötti összeget kapni.
 
Szeressétek a hazai független lemezkiadókat szombaton (is)!

Ezt a cikket csak az olvassa el, aki tudja, mi az, hogy kazetta

Szeptember 23-án hetedik alkalommal szervezik meg az Independent Label Fair Budapest (ILF) vásárát a Magyar Zene Házában, ahol közel negyven hazai és határon túli magyar független kiadó kínálatából szerezhetik be lemez- vagy kazettagyűjteményük legújabb darabjait az érdeklődők. A...
 
 
Fotó: José Luis Reveles/Pexels

Hangfoglaló: Immár 4 millió forintos támogatásra pályázhattak az induló előadók

Az induló előadók számára megpályázható összeg az egykori Cseh Tamás Program indulásától kezdve 2 millió forint volt, ezt 2021-ben emelték 2,5 millió forintra, amivel párhuzamosan az addigi 40 milliós keretösszeg 50 millióra nőtt; ez így maradt 2022-ben is – írja a Dalszerző.
 
Fotó: Madonna/FB

Már nem titok: Madonna lemondta turnéja amerikai részét, Európába állítólag eljön

A pop szupersztár legnagyobb slágereit bemutató Celebration Tour nevű világkörüli turné így októberben Európában indulhat, míg észak-amerikai részét hivatalosan is elhalasztották – értesült a hvg.hu.
 
Fotó: Maluridé/FB

Maluridé: szeressétek a feltörekvő dream-pop formációt!

A Maluridé 2020 tavaszán alakult, jelenlegi felállásban 2022 tavaszától zenélnek együtt. A zenekar alternatív zenei műfaja a pop, amely az elektronikus zene alapjaira épül, ugyanakkor lírikus, szövegközpontú énekszólamaikkal a klasszikus harmóniák eszköztárából is válogatnak.
 
Fotó: UNICEF

Jótékonysági koncert a törökországi-szíriai földrengés károsultjaiért

A Misztrál együttes kezdeményezésére a hazai zenei élet számos szereplője fogott össze és lép fel a március 22-én a Hagyományok Házában megrendezett eseményen – olyan műfajok és stílusok képviseletében, mint a világzene, az énekelt versek vagy a régizene.
 
 
Madonna világ körüli turnéra indul

Madonna amerikai és európai turnéra indul

A 64 éves világsztár első albuma 40 éve, 1983-ban jelent meg. Ezt nyáron kezdi el ünnepelni Amerikában a The Celebration elnevezésű turnéval, ősszel és télen pedig Európában folytatja – számolt be a Népszava.
 
Katona Klári eddig méltatlanul kevés állami elismerést kapott – most életműdíjas lett

Katona Klári méltatlanul kevés állami elismerésben részesült – most életműdíjat kapott a szakmától

Mellette Tommy Vig dzsesszzenész és Rotter Oszkár balettművész részesült az elismerésben, mely kitüntetéssel egyidejűleg legfeljebb tízen rendelkezhetnek. A korábbi díjazottak között van többek között Berkes Balázs, Bergendy István és Garay Attila zenész, Kovács Erzsi, Máté...
 
Ez a húsz induló előadó kap 2023-ban támogatást a Hangfoglalótól

Ez a húsz induló előadó kap 2023-ban támogatást a Hangfoglalótól

Az élőzenei produkcióknak szóló felhívásra idén 190 pályázat érkezett, a nyolcvan fős szakmai grémium javaslatára 68 formációt hívott meg a kollégium az A38 hajón tartott élő meghallgatásra, ebből választották ki azt a húsz előadót, akik a szakmai pályafutásuk fejlődésére...
 
2023-ban már hetedik alkalommal teremt saját világot a Kolorádó a budai hegyekben

2023-ban már hetedik alkalommal teremt saját világot a Kolorádó a budai hegyekben

A francia La Femme, a brit Surgeon, a hazai színtérről pedig Beton.Hofi, az Analog Balaton, a Bohemian Betyars, a Bëlga, Deva, az Elefánt és a Mordái is koncertet ad a jövő évi Kolorádó Fesztiválon.
 
Hölgyek lettek idén a legjobb magyar DJ-k

Hölgyek lettek idén a legjobb magyar DJ-k

Ma már semmi különös nincs abban, hogy egy lány tolja egész éjszaka a bulit valamelyik szórakozóhelyen vagy fesztiválon. Sőt, Metzker Viktória már Az év DJ-je címet is elhódította két évvel ezelőtt, a közönségdíjaknál pedig többször is győztek már a lányok. Ezúttal viszont...
 
Fotó: MTV EMA

Taylor Swift négyszer, BTS papírfoma, Muse legjobb rock – itt az MTV EMA győzteseinek listája

Jó, mindent azért nem vitt, de négy díjat bezsebelhetett tegnap este a düsseldorfi PSD Bank Dome-ban Taylor Swift. A ceremóniát Rita Ora és Taika Waititi vezényelte le (képünkön).
 
Nevezz meg negyven magyar slágert!

Nevezz meg negyven magyar slágert!

Hogyan születtek a legendás magyar slágerek? Tényleg slágerekről van szó, amikor szó van róluk. S ez nem a szerzőkön múlt. A kötet több...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja október 4-5-6-a lesz.(FRISSÍTVE)

Eldrogozott évek, átivott hónapok – most vége

Emlékszünk rá... Amikor teljesen szétcsúszva állt a színpadon, és felrohant egy rajongója, hogy dühösen megpróbáljon elzavarni mindenkit, hogy ne nézzék őt... így... Bérczesi Robi első, teljes egészében józanul írt dala most egy videóklip kíséretében debütál.
Új koncertek