Kilép a Hooligans zenekarból Késmárki Zsolt

A basszusgitáros csaknem tizenöt évnyi közös munka után hozta meg a döntést, amit a banda többi tagja bár nehéz szívvel, de megértéssel fogadott. Utolsó közös klipjüket az Elindul a lejtő című dalhoz forgatták – ezzel búcsúznak a zenészek egymástól.

Az utolsó közös szelfi...
Fotó a Pinterestről

Elhunyt a zenész, akinek még George Michael is vokálozott

A Metropol értesülése szerint Deon Estus, többek között a Wham! és George Michael egykori basszerosa október 11-én távozott az égi zenekarba. A zenész 65 esztendős volt. (Annyiban korrigálnánk a forrásunkat, hogy nem Estu...kell az az S.)
 
Fotó: Alvin és a Mókusok

23 év után elbúcsúzik Alvintól és a mókusoktól is Csoma Viki

A nyíregyházi zenekar, amely egyszerű garázsbandából "zenélte fel magát" az ország egyik legnépszerűbb punk rock együttesévé, 28 éve zenél – ebből 23-at Csoma Viki basszusozott végig. Most búcsút intett a formációnak.
 
 
Szappanos György emlékestet tartanak a Gitármánia Táborban

Szappanos György emlékestet tartanak a Gitármánia Táborban

A Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor egykori tanáráról, a tragikus hirtelenséggel elhunyt Szappanos György basszusgitárosról barátai, zenésztársai koncerttel emlékeznek meg a szolnoki rendezvényen. Az egyhetes esemény nyitónapján Szapi első komoly zenekara, a Molotov Funk...
 
Fotó: YouTube

Isten veled, Gyurika! 55 évesen elment Szappanos György

"Isten veled Gyurika! Köszönünk mindent" – posztolta a Kretens zenekar. Talán már kevesen emlékeznek erre, de az óbudai punkokkal is játszott Magyarország egyik legjobb basszusgitárosa. A hardrock.hu nekrológjában azt írja, a zenész pár napja agyvérzést kapott, és az orvosok már nem...
 
Fotó: tenyearsafter.com

Elhunyt a világ egyik legjobb rock basszusgitárosa

Tim Bogert amerikai basszusgitáros, a hatvanas-hetvenes évek rockszínterének egyik fontos szereplője, aki a Vanilla Fudge-ban, a Cactusban, valamint a Beck, Bogert & Appice-ben is játszott, 76 évesen rákbetegségben halt meg szerdán.
 
Fotó: ITI/FB

Kiszáll az Intim Torna Illegálból a basszeros

Nagyon furcsa helyzeteket hozott eddig a pandémia. Azon kívül, hogy éhezők viadalává változtatta a szakmákat, köztük a zeneit is, az egyéni sorsok is fordulatot hoztak: van, aki lelépett, van, aki elveszett – reméljük, csak átmenetileg –, s akad, aki megtalálta magát – másban.
 
 
(Szörényi Szabolcs (bal oldalon) és Levente (középen) és Höfner gitárjaik a táncdalfesztiválon)

Életmű-díjjal tüntetik ki Szörényi Leventét és Szörényi Szabolcsot

Szörényi Levente és Szabolcs többek közt Höfner típusú gitárokon is zenélt, amiről számos felvétel és fotó maradt fent, például a nagy múltú táncdal-fesztiválról, vagy az egyik legismertebb Illés dal, a Ne gondold! felvétele. A világhírű hangszerkészítő cég most...
 
Fot: Burattino

Jótett helyébe zenét vár a Basszusgitárosok Klubja

Nagy dolgot vitt véghez a Basszusgitárosok Klubja. A közel 4 ezer főt számláló legnagyobb magyarországi basszusgitáros közösségi csoport hangszerekkel és erősítőkkel támogatta a Burattino Általános és Szakképző Iskola, Gyermekotthont.
 
Peter Hook eladja minden Joy Division- és New Order-relikviáját – kedden pedig a Düreren koncertezik

Peter Hook eladja minden Joy Division- és New Order-relikviáját – kedden pedig a Düreren koncertezik

A Joy Divison alapítója Peter Hook & The Light című formációjával és a Substance-szel turnézik, az állomások közül pedig Budapest sem marad ki. A legendás Substance dalai november 13-án csendülnek fel a Dürer Kertben.
 
Fotó:  Peter Hook

Egy kis Joy Division, egy kis New Order: Peter Hook a fiával együtt tér vissza Budapestre

Öt év után visszatér Budapestre Peter Hook, a könnyűzene történetének legendás basszusgitárosa, a Joy Division és a New Order egykori tagja. A brit muzsikus november 13-án a Dürer Kertben ad koncertet Peter Hook & The Light elnevezésű formációjával.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek