Fotó: A38 Hajó

Little G Weevil új dalában Martin Luther King Jr is megszólal

Little G Weevil rhythm & blues dalt tett közzé pénteken. A Let It Rain című szám, amely az összetartásról, az egyenjogúságról és az újrakezdésről szól, öt kontinens digitális platformjain jelent meg.
 
Pocsolyába léptem – dúdolod? Búcsúzunk a dal szerzőjétől

Pocsolyába léptem – dúdolod? Búcsúzunk a dal szerzőjétől

Elhunyt Boros György, a Pocsolyába léptem szerzője. A hírt Pércsi Sándor, az Ölveti Blues Band basszusgitárosa erősítette meg.
 
 
Fotó: Gus Coral/Zebraonegallery.com via Reuters

Fotók, amelyeket még soha senki nem látott a Rolling Stones-ról

Kiállítják a Rolling Stones együttes első, 1963-as koncertturnéján készült fekete-fehér fotósorozatot Londonban. A képeket először mutatják be a nyilvánosságnak a novemberi tárlaton – olvastuk a közszolgalat.hu-n.
 
Azt mondják, a hangja olyan, mint Janis Jopliné...

Azt mondják, a hangja olyan, mint Janis Jopliné...

November 9-én lép fel Budapesten a kiváló kanadai énekesnő, Layla Zoe. Tavaly őszi lemezbemutató koncertje után ezúttal egy best of műsorral érkezik a Backstage Pubba.
 
 Rory Gallagher és Ted McKenna emlékére zenél a barátok zenekara

Rory Gallagher – és Ted McKenna – emlékére zenél a barátok zenekara

A legendás gitáros, Rory Gallagher időtlen szerzeményeit elevenítik fel szeptember 18-án egykori zenésztársai, az ír Gerry McAvoy basszusgitáros és Brendan O'Neill dobos, valamint a nagyszerű holland gitáros-énekes, Marcel Scherpenzeel. Band Of Friends koncert a budapesti Analog Music Hall...
 
Burger - Blues - BeerFest

Burger, blues, beer – Bikás

Augusztus 23-24-25-én a Bikás parkba várnak minden hamburger, blues és sörkedvelőt, egy igazán jó hangulatú nyári street food fesztiválra, ahol Fekete Jenő és a Takáts Tamás Blues Band is színpadra lép.
 
 
Big Daddy Wilson visszatér Óbudára

Big Daddy Wilson ismét beköszön Óbudára

Július 21. és 25. között világhírű zenészek és itthoni mesterek gyűlnek össze a Kobuci kertben, hogy az élő blues örömébe beavassák a közönséget: a VII. Bluesfesztivál minden bizonnyal a fesztivál történetének egyik legerősebb műsorkínálatával várja a közönséget.
 
Woodstock 50: a Gastroblues fesztiválra érkezik a legendás fesztivál két egykori fellépője

50 years after: a Gastroblues fesztiválra érkezik Woodstock két egykori fellépője

Arról többször írtunk, hogy az 50. évforduló tiszteletére szervezett amerikai megabuli gyakorlatilag kudarcba fulladt. Magyarországon azonban több olyan rendezvény is lesz, amely méltó módon emlékezik meg a legendás hippifesztiválról. Ilyen a paksi Gastroblues is.
 
Bill Kapitány és Hobo újra egy színpadon a FEZEN jóvoltából

Bill Kapitány és Hobo újra egy színpadon a FEZEN jóvoltából

Hazai blues-rock legendák és friss YouTube kedvencek a FEZEN fesztivál újabb programcsomagjában, ahol Hobo és Deák Bill Gyula újra egy színpadon szórakoztatja majd a közönséget.
 
Little G Weevil

Ez a blues – Little G Weevil Újpesten

Április 6-án az UP Újpesti Rendezvénytér színpadán ad koncertet a hazai blues-élet egyik legkedveltebb alakja Little G Weevil, Dionne Bennett társaságában. Ennek apropóján született egy interjú a zenésszel múltról, jelenről – és egy kicsit a jövőről is.
 
Blues for Jenő  – összefogás-koncert lesz a Kobuciban Fekete Jenőért

Blues for Jenő – összefogás-koncert lesz a Kobuciban Fekete Jenőért

A hazai blues talán legnagyobb hatású előadója,Fekete Jenő nemrég elkeseredett posztot tett közzé: gerincproblémái miatt hónapokig nem tud fellépni, így komoly anyagi nehézségei támadtak, hiszen a koncertezés jelenti számára az egyetlen bevételi forrást. Mivel segíthetnének a...
 
 Blues legenda érkezik az Akváriumba

Egy hét múlva érkezik John Mayall az Akvárium Klubba

A brit blues zene atyjaként emlegetett John Mayall ismét Budapestre érkezik. Az idén 85 éves legenda március 19-én játszik majd az Akvárium Klubban.
 
 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek