Dixieland csütörtök, rockabilly péntek, blues szombat – Pocca Piknik, Felőörs

Dixieland csütörtök, rockabilly péntek, blues szombat – Pocca Piknik, Felőörs

A "pocca" nem egy zenei stílus vagy valami különleges, erre kizárólag az alkalomra érvényes fantázianév, hanem egy dűlő neve Felsőörs festői külterületén. A 2. Pocca Pikniken népszerű blues, rockabilly és dixieland fellépők adják a ritmust a bódító levendulaillattal övezett...
 
Fotó: Manny Manson (Dan Patlansky/FB)

A Fender Stratocaster mestere az Analog Music Hallban

Dan Patlansky, a dél-afrikai blues/rock gitáros, énekes három és fél év után érkezik újra Magyarországra: a Shelter of Bones című lemezét mutatja be a budai Analog Music Hallban április 28-án.
 
 
Fotók: Kobuci Kert

Esélyt adni a finomabb zenei világoknak – a KOBUCI Kert tizennegyedik évada

Jazz, blues és világzene – a tizennegyedik évadban is a minőségi élő zene közösségteremtő ereje mellett elkötelezett az óbudai KOBUCI Kert. Az új szezonról és a peremműfajok kultúraformáló erejéről beszélgettünk Nagy Krisztiánnal, a Kert menedzsmentjének egyik tagjával.
 
A Gastroblues Fesztivál jótékonysági koncerttel támogatja a kárpátaljai Visket

A Gastroblues Fesztivál jótékonysági koncerttel támogatja a kárpátaljai Visket

Reméljük, mire eljön a fesztivál ideje, elhallgatnak a fegyverek. Valójában minden reggel azzal a reménnyel kelünk fel, hogy vége a háborúnak. De ha imáink meg is hallgattatnak, és például holnap vége a rémálomnak, teendő és segíteni való akkor is akad majd bőven.
 
Digitálisan felújítva kerül a mozikba a Kopaszkutya

Digitálisan felújítva kerül a mozikba a Kopaszkutya

Február 10-től rövid időre visszatér a mozivásznakra Szomjas György zenés kultuszfilmje, a Földes László Hobo, Schuster Lóránt, Deák Bill Gyula és Póka Egon főszereplésével 1981-ben bemutatott Kopaszkutya.
 
Magyar kiadvány a brit blues slágerlistájának élén

Magyar kiadvány a brit blues slágerlistájának élén

A Roots Music Report brit blues slágerlistájának élére kúszott Dionne Bennett Magyarországon készült korongja, a Sugar Hip Ya Ya. Little G Weevil anyaga, a Live Acoustic Session a 7. az akusztikus blues albumok sorában.
 
 
Fotó: Little G Weevil/FB

Little G Weevilt rangos amerikai zenei díjra jelölték – szavazzatok a magyar zenészre!

A Blues Blast Music Awards-ra (BBMA) jelölték a magyar bluesgitárost, aki idén megjelent albumával került a hat legjobb közé az élő bluesfelvétel kategóriában.
 
John Mayall búcsúturnéja útba ejti a Barba Negrát

John Mayall búcsúturnéja útba ejti a Barba Negrát

A blues legendája a 60-as évek óta folyamatosan színpadon áll, fáradhatatlanul járja a világot – még 89 évesen is. Jelenleg egy új stúdióalbumon dolgozik, amelyet 2022-ben terveznek kiadni. A John Mayall & The Bluesbreakers turnéja 2022. április 9-én ér a Barba Negrába.
 
Megvan a három szín: kiteljesítette a trilógiát a Whitesnake

Kék bakeliten jön ki a Whitesnake THE BLUES albuma

Légy boldog, vigyázz magadra, soha ne hagyd, hogy bárki félelemben tartson! – ezzel bocsájtotta útjára a Barba Negra Track közönségét 2019 júniusában David Coverdale. Maga sem gondolta volna, hogy alig telik el egy év, és a szavainak egészen más értelme lesz...
 
A blueskedvelőknek fesztivált hoz a Mikulás: emlékkoncert, születésnap, búcsúfellépés

Emlékkoncert, születésnap, búcsúfellépés – A blueskedvelőknek fesztivált hoz a Mikulás

December 4. és 6. között rendezik meg a 28. paksi Gastroblues Fesztivált – zárt körben, élő televíziós és internetes közvetítéssel.
 
Mikulással egybekötött Gastroblues Fesztivál lesz idén

Mikuláskor lesz idén a Gastroblues Fesztivál

Július első hétvégéje helyett november 30. és december 6. között rendezik meg a 28. Nemzetközi Gastroblues Fesztivált, amelyen mások mellett fellép Miller Anderson brit bluesgitáros-énekes.
 
Fotó: Music Connenction Magazin

21 éves a világ legjobb blues gitárosa!

Szinte hihetetlen, de Christone "Kingfish" Ingram 21 évével és első albumával azonnal berobbant a blues nagyjai közé, ugyanis az amerikai Blues Music Awardson összesen öt kategóriában hozták ki nyertesnek – adta hírül az MTI.
 
Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek