Ma 30 éve zajlott a magyar koncertélet egyik legnagyobb eseménye

Ma 30 éve zajlott a magyar koncertélet egyik legnagyobb eseménye

Két éve ünnepeltük a Queen első, legendás budapesti fellépésének 30. évfordulóját. Az, hogy egy "nyugati" zenekar a vasfüggöny mögött egy telt házas stadionkoncertet adott, nagyon fontos mérföldköve volt a hazai koncertéletnek. Ám volt egy hasonlóan nagy jelentőségű, sőt...
 
Negyedszer is a blues műfajé a Kobuci: jön az Óbudai Blues Fesztivál

Negyedszer is a blues műfajé a Kobuci: jön az Óbudai Blues Fesztivál

A blues nem más, mint életérzés – vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri. A magyar zenekarok...
 
 
Fotó: noisey.vice.com

Az okkult Nick Cave újra Budapesten - King Dude az A38 Hajón

Music to Make War to című új lemezével tér vissza King Dude a fővárosba szeptember 24-én. Egy fantasztikus hangú, megborult blues-rockot játszó énekes, aki Chelsea Wolfe-fal és nemrégiben Myrkurral duettezett, Actual Pain néven működtet pentagramos ruhamárkát, és idén augusztusban...
 
Fotó: Nagy János

40 éve nem érdekli őket a világ

"40 éves lenne a Hobo Blues Band, de nem lett" címmel Hobóék a Barba Negra Track-ben léptek fel május 4-én.
 
Idén nem került be a Judas Priest a Rock and Roll Hírességek Csarnokába

Idén nem került be a Judas Priest a Rock and Roll Hírességek Csarnokába

A néhai Nina Simone és a Bon Jovi is bekerül jövőre a clevelandi Rock and Roll Hírességek Csarnokába – adta hírül az Inforádió.
 
A Rock and Roll Hall of Fame: megvan a rajongók listája!

A Rock and Roll Hall of Fame: megvan a rajongók listája!

A Rock and Roll Hall Of Fame nyilvánosságra hozta, hogy a rajongóknak ki volt az idei jelöltek közül a kedvence. Legyen elég annyit mondani, hogy nagy meglepetés senkit nem ért azzal, hogy Bon Jovi rengeteg szavazatot kapott.
 
 
Fotó: Kossuth Kiadói Csoport/FB

Radics Béla volt az első magyar blueselőadó – könyv jelent meg a blues történetéről

A blues története a kezdetektől napjainkig címmel csaknem hatszáz oldalas, fotókkal gazdagon illusztrált kötet jelent meg a napokban. Kovács József szerzőből a blues iránti rajongás faragott szakértőt, és ez a tudás testesült meg most nyomtatott formában.
 
Ezek a srácok jazztelenek. De tényleg...

Ezek a srácok jazztelenek. De tényleg...

Dallamos blues-rock, táncolható slágerek, hatalmas szájharmonikázás, virtuóz gitárszólók, eszement dobolás – nagyjából így lehetne summázni a Jazztelen bemutatkozó lemezét.
 
Sok-sok blues és egy kis Besh o droM: november a Muzikumban

Sok-sok blues és egy kis Besh o droM: november a Muzikumban

A Muzikum Klub 2012. október 26-án – 5 esztendővel ezelőtt – nyitotta meg kapuit a zeneszerető közönség előtt, amelynek a Kossuth Klub épülete ad otthont. Novemberben a blues és jazz rajongóknak kedvez a Muzikum! Íme egy kis ízelítő a klub novemberi koncertkínálatából!
 
Fotó: Rock and Roll Hall of Fame/FB

Radiohead, Bon Jovi, Dire Straits, Depeche Mode – ki kerül be a Rock and Roll Hall of Fame-be?

A Rock and Roll Hall of Fame valójában egy múzeum, de vajon ki akar életében bekerülni egy múzeumba?? Hát, jószerivel mindenki, hiszen ebbe a múzeumba bekerülni nem azt jelenti, hogy poros vitrinekben mutogatják a gitárodat meg az almacsutkát, amit eldobtál egy koncert után, hanem azt,...
 
Fotó: GBB /Facebook

Szülinap az Ellátóházban: GBB feat Szabó Tamás + The Good The Bad&The Ugly

10 éves jubileumát ünnepli Garda Zsuzsa és Benkő Zsolt kettőse. Ennek okán adnak nagykoncertet, kollégáikkal zenekarrá kiegészülve az EllátóHázban, október 19-én. Vendégük a Keep Floyding legénységének három tagjából verbuválódott a The Good, The Bad and The Ugly lesz.
 
Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek