Charlie, Tóth Vera, Kökény Attila – ZeneFüred 2023

Zenefüred címmel július 14-én pénteken több mint egy hónapon át tartó programsorozat kezdődik Balatonfüreden.

Charlie, Tóth Vera, Kökény Attila – Zenefüred 2023
Fotó: Helikon Kastélymúzeum

Csillagfényes koncertek a kastélyparkban

A keszthelyi Festetics-kastély barokk kertje július végén a nappali séták mellett két estén át különleges csillagfény-koncerttel kedveskedik az élőzene és a romantikus helyszínek kedvelőinek.
 
Rockastély, avagy hogy tetszett volna Sissinek az Edda?

Rockastély, avagy hogy tetszett volna Sissinek az Edda?

Idén nyáron ismét megtelik zenével az ország egyik legnagyobb barokk csodája, a Gödöllői Királyi Kastély. Sissi egyik kedvelt rezidenciájaként is ismert, közel 300 éves palota díszudvara ugyanis több különleges könnyűzenei programnak is otthont ad júliusban, a csillagos ég alatt.
 
 
Kökény Attila keményen gyúr az arénás nagykoncertjére

Kökény Attila keményen gyúr az arénás koncertfellépésére

Kökény Attila minden nap tesz azért, hogy formába lendüljön áprilisi arénás fellépésére. A koncertre a 100 Tagú Cigányzenekar kérte fel vendégfellépőnek, az énekest régi, baráti és családi kötelék fűzi a muzsikusokhoz.
 
 Az Arénába készül a 100 Tagú Cigányzenekar

Az emelkedő energiaárak miatt áprilisra halasztja jubileumi nagykoncertjét a 100 Tagú Cigányzenekar

A terv az volt, hogy 2023. január 15-én a Papp László Budapest Sportarénában ad ünnepi koncertet a 100 Tagú Cigányzenekar. A szervezők a zenekarral és a helyszínnel egyetértésben, az emelkedő energiaárak miatt döntöttek a halasztás mellett, az új időpont: 2023. április 23.
 
Így készül Dolhai Attila a kastélykoncertjére

Így készül Dolhai Attila a kastélykoncertjére

A Festetics-kastély és a hozzá tartozó körülbelül negyvenkét hektáros park Keszthely legimpozánsabb műemléke. Képzeljük csak el azt az estét, amikor Dolhai Attila és a 100 Tagú Cigányzenekar lép fel ezen a helyen...
 
Meghalt Nagy Grofó

Koronavírusban elhunyt Nagy Grofó

Igen, ez eszünkbe juthatott volna eddig is: ha van Kis Grofó, létezik nagy is: a Blikk tudatta, hogy ma elhunyt Kis Grofó édesapja, Kozák László Grofó. Mindössze 49 esztendős volt.
 
 
Eltörött a hegedűm... – a pályázati pénzek újraosztását követelik a cigányzenészek

Eltörött a hegedűm... – a pályázati pénzek újraosztását követelik a cigányzenészek

A HVG számolt be arról, hogy csütörtökön kb. 70 muzsikus gyűlt össze az Emmi előtt, majd zeneszóra jelképesen összetörtek egy hegedűt, amit egy petíció kíséretében átadtak egy szemüveges fiatalembernek.
 
Fotó: Fortepan 126407/ 1980.

Indul a cigányzenészek és a népzenészek támogatási programja

800 millió forint vissza nem térítendő támogatást ad a kormány a magyarországi cigányzenészeknek, és 200 millió forintot a népzenészeknek annak érdekében, hogy segítsék ezzel a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került muzsikusokat.
 
Fotó: 100 tagú cigányzenekar/FB

Minősítő vizsga lesz cigányzenészeknek

Cigányzenei minősítő vizsgát szervez a Hagyományok Háza. Az itt megszerzett minősítést – a korábbi előadói művészi kategória vizsgához hasonlóan – figyelembe veszik majd a minőségi zeneszolgáltatás érdekében létrehozott programok.
 
Vidéken már szolgáltathatnak zenét a vendéglátóhelyek

Vidéken már szolgáltathatnak zenét a vendéglátóhelyek

Budapest kivételével a zeneszolgáltatást a vendéglátó üzletekben és a szálláshelyek vendéglátó helyiségeinek területén már nem korlátozzák a járványra vonatkozó rendelkezések.
 
 Fotó: Roby Lakatos/FB

A zenei szerkesztők mostohagyerekei is hallatják a hangjukat a karanténból

Karanténból szól a nóta elnevezéssel online platform indul a Facebookon, amely péntektől naponta élő produkciókat közvetít a magyar népzenei, cigányzenei és dzsessz színtér szereplőitől.
 
A 100 Tagú Cigányzenekar arénás nagykoncerttel ünnepel

A 100 Tagú Cigányzenekar arénás nagykoncerttel ünnepel

Jubileumi koncertet ad az idén 35 éves 100 Tagú Cigányzenekar február 9-én a Papp László Budapest Sportarénában.
 
 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek