Igazgyöngyök – Dalszövegekkel üzen neked karácsonyra a Budapest Park

Pozitív, szívmelengető, ugyanakkor elgondolkodtató plakátokba ütközhetünk lépten-nyomon decemberben Budapesten. A Budapest Park karácsonyi kampányának középpontjában ugyanis a szeretet áll, de nem a megszokott módon közelítették meg a témát.

Dalszövegekkel üzen neked karácsonyra a Budapest Park
Lovasival zár a MAI DAL, igyekezz!

Lovasival zár a MAI DAL, igyekezz!

Május 17-én zár a Mai Dal szervezésében létrejött mesterkurzus-sorozat, amely azt vállalta, hogy hat alkalommal hat különböző releváns dalszerző ad betekintést a saját alkotói metódusába. Az utolsó etén a tíz szerencsés Lovasi Andrástól tanulhat.
 
Magyar vagy angol dalszöveg a menő?

A dal születése – Karácsony Jánossal

Mennyire lehet komolyan venni a lesajnált, túlértékelt vagy éppen agyonrajongott dalszövegírói műfajt? Működik-e a dalszöveg zene nélkül? Van-e egyáltalán az élőzenének még létjogosultsága? Hogyan születnek a dalszövegek?
 
 
Fotó: Ivan Samkov (Pexels)

Dés László zenéje, Tóth Vera hangja: dalszövegíróknak hirdettek versenyt

Versenyt hirdettek magyar dalszövegírók számára. A jelentkezőknek Dés László zenéjére kell alkotniuk, a Tom-Tom Records közreműködésével elkészülő dalt Tóth Vera fogja elénekelni.
 
Fotó: Vad Fruttik

Likó Marcell megtanít dalszöveget írni

A K11 Művelődési és Kulturális Központban március elejétől rendeznek dalszövegíró kurzust, legutóbb Beck Zoli (30Y) volt a vendégelőadó, aki a 'A dalszöveg, mint határhelyzet' cím alatt hívott közös gondolkodásra. A Közös gondolkodás megmarad, a vendég változik: április 5-én...
 
Beck Zolitól tanulhatod a dalszöveg-írást

Milyen egy mai dal? 10 ember Beck Zolitól tanulhat a dalszöveg-írásról

A tavalyi nagy sikerű Mai Dal rendezvény felvezetéseként dalszövegíró pályázatot hirdettek, melyre több, mint 330 pályázat érkezett be. Az érdeklődésből kiindulva a szervezők azt feltételezték, hogy komoly igény lehet egy dalszövegíró kurzusra, így ezt idén meg is hirdetik...
 
Fotó: Clay Williams

A szövegíró nevét senki sem jegyzi meg...

Ha azt mondjuk: JON LIND – és te rávágod, Madonna, Vanessa Williams, Earth, Wind & Fire, akkor megemeljük előtted a kalapunkat, de jószerivel még a nagy sztárok zeneszerzőinek nevét sem ismerjük, max. bizonyos producerekét. Éppen ezért tisztelegjünk a most elhunyt szövegíró emléke előtt.
 
 
Pilinszky-szöveg megzenésítésére hirdet pályázatot az MRME

Pilinszky-szöveg megzenésítésére hirdetett pályázatot az MRME

Az író-költő születésének 100. évfordulója alkalmából A nap születése című meséje szövegének, szövegrészleteinek felhasználásával kell zenét szerezni.
 
Mai Dal: Varga Livius a Muzikumban szövegel

Mai Dal: Varga Livius a Muzikumban szövegel

A Mai Dal név mögött egy egynapos esemény és annak felvezető kampánya van, amely felhívja a zeneszerető közönség figyelmét a minőségi magyar dalszövegű zenékre. A Muzikumban ismert szövegíró-zenészek kerekasztal-beszélgetés során cserélnek tapasztalatot a szövegek üzenetéről.
 
Diszgráfiások, fel a fejjel, lehet még belőletek az év dalszövegírója!

Diszgráfiások, fel a fejjel, lehet még belőletek az év dalszövegírója!

A Blikk derítette ki, hogy a szombati díjátadón elismert Molnár Tamás olyan problémával küzdött az iskolás évei során, ami miatt nyelvtanból nem is osztályozták...
 
 Fotó: Ray Bilcliff (Pexels)

Geszti Péter szövege életre kelt

"De nehogy már a nyúl vigye a vadászpuskát, a befőtt pedig eltegye a nagymamát!..." – szól a szövege a Rapülők '92-es slágerének, ami persze nem teljesen az ő slágerük, de ez a két sor (is) speciel az övék. Vagyis Gesztié.
 
Nehéz idők járnak? Önismereti trénig indul a PUF dalszövegeinek segítségével

Nehéz idők járnak? Önismereti trénig indul a PUF dalszövegeire

Bár a közeljövőben koncertből nem lesz annyi, mint amennyit szeretnénk, de itt egy jó lehetőség, hogy egyszerre foglalkozzatok dalszövegekkel és az életközép nagy kérdéseivel: a Pál Utcai Fiúk zenekar szövegeit felhasználva indít több alkalmas önismereti csoportot Berta Beáta...
 
Fotó: pexels.com

Ti is úgy látjátok, hogy a dalszövegek dühösebbek és szomorúbbak lettek az elmúlt évtizedekben?

A popzene sokat változott az idők során, és a 2019-es dalok észrevehetően különböznek az 1960-as és 1970-es évek számaitól. De nem csak a zene lett más, egy új kutatás szerint a dalszövegek is változtak: dühösebbek és szomorúbbak lettek.
 
Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek