Magyarország fesztivál-nagyhatalom?

Április 27-30. között a SopronFesten rendezi meg az I. FesztiválExpót. A program célja, hogy évente egyszer, a fesztiválszezon kezdetén összejöjjenek a hazai fesztiválok szervezői.

A Bohemian Betyars a Bánkitó Fesztiválon (fotó: Bánkitó Fesztivál/FB)
Fotó: 30Y/FB

A dalszövegnek mennyire kell az igazságról szólnia? – DEX 2023

Tavasszal ilyen és ehhez hasonló témák lesznek majd terítéken az Artisjus székházában, a DEX Songwriting Expo (DEX) idei első alkalmain. A 2023. április 27-én induló eseményen a résztvevők Beck Zoli, Faltay Csaba és ifj. Malek Miklós, valamint a Svédországból érkező Niclas Lundin...
 
Uriah Heep-koncert lesz vasárnap a Hungexpón

Uriah Heep-koncert lesz vasárnap a Hungexpón

Az 53 éve alakult Uriah Heep ad koncertet december 11-én vasárnap a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ Plenáris termében. A legendás brit hard rock zenekar két blokkból álló dupla műsort ad.
 
 
DEX Palya Beával, Rácz Gergővel, Müller Péter Sziámival és Hajós Andrással

DEX Palya Beával, Rácz Gergővel, Müller Péter Sziámival és Hajós Andrással

Négy tematikus nappal és minden eddiginél több workshoppal jön a Dalszerző Expo. Az előadók között Rácz Gergő, Müller Péter Sziámi, Hien és a Dalfutár alkotói. 2022. május 23. és 26. között a DEX a Muzikum klubban vár mindenkit, aki tudni szeretné, hogyan lehet igazán jó dalokat...
 
Fotó: Pixabay

Lejárt a jelenlegi Hangfoglaló kollégium mandátuma – 228 millió forintot még kaptak a könnyűzenei projektek

Hat felhívás, összesen 321 pályázati anyagáról döntött az eddigi összetételében utoljára összeülő NKA Hangfoglaló Program Kollégiuma február közepén. A március elején hatályosított döntések alapján 198 pályázó összesen 228 millió forint támogatásban részesül a program...
 
Fotó: Pinterest

Turnéra fel: 100 milliót szánnak magyar zenekarok külföldi megismertetésére

Nemzetközi előadói pályázatot hirdetett a Hangfoglaló Program. Pályázatonként másfél millió, összesen 100 millió forint igényelhető január közepéig exportirányú tevékenységekre, turnéra, PR kampányra és szakmai együttműködések megvalósítására.
 
A kép sarkában a következő koncertjük dátuma és helyszíne :)

A legpiacképesebb magyar előadók aktuális névsora

Elkészült a nemzetközi zenei színtéren aktuálisan legpiacképesebb magyar előadók névsora. A HOTS - Hungarian Oncoming Tunes könnyűzenei exportiroda évente kétszer méri fel a hazai terepet ebből a megközelítésből, az előzőhöz hasonlóan a friss listát is a Qualitons vezeti.
 
 
A Kraftwerk a berlini Lollapalooza Festivalon. természetesen, nem idén...

Hogy néz ki a német zeneipar?

Azt tudjuk, hogy a koronavírus-válság következményeit könnyebben viselik, mert a német kormány nagyon iygekszik. De hogy normálisan miképp működik, azt majd a saját szakembereik mondják el annak, akit érdekel.
 
Fotó: DJ STEVE DUB/FB

A The Chemical Brothers friss Grammy-díjas producere Budapestre jön

Március 2-3. között a Budapest Music Centerben rendezik meg a dalszerzők nagy találkozását, a DEX Songwriting Expo-t.
 
Jojo Abot, ghánai énekesnő

Ismét Magyarország kapta meg a WOMEX rendezési jogát

Öt év után jövőre ismét Budapest ad otthont a világzenei expónak. A Womexet (World Music Expo) 2020-ban a 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál részeként szervezik meg a magyar fővárosban.
 
Fotó: Pexels.com

Hogyan válik egy zenei ötletből sláger?

Nem, nem mi magyarázzuk el, mi a dolog másik végén vagyunk.... :) A kérdésre a választ az Artisjus Dalszerző Expója (DEX) adja meg 2019. február 18-án és 19-én a Budapest Music Centerben.
 
Évente csak kétszer születik ilyen lista a magyar zenekarokról

Évente csak kétszer születik ilyen lista a magyar zenekarokról

Évente kétszer állítják össze a zenei szakemberek azt a listát, amely sorrendbe szedi, melyek a külföldön "legeladhatóbb" magyar zenekarok. A HOTS shortlistje egyfajta pillanatfelvétel, s leginkább a Hangfoglaló-istálló favoritjai szerepelnek benne.
 
Fotó: Leander Kills (FB)

Megvan az év zenésze!

Több tízezer ember látogatott ki a hétvégén a Budapest Music Expóra. A három nap alatt nyitástól zárásig szóltak a gitárok, a dobok, a zongorák és egyéb hangszerek, kütyük. A rendezvény ideje alatt közel háromszáz hangszerbemutató és koncert zajlott. Mi több: díjakat is osztottak!
 
Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az Analog Music Hall koncerttermében kerül sor most szombaton (április 20.).

75 helyszín, 300 program: teljes a SopronFest kínálata

A SopronFest vérbeli „urbán fesztivál”, mert a soproni utcák, terek, klubok, éttermek, kávézók, illetve a fő helyszín, a Lővérek különleges hangulattal és pezsgő élettel telik meg május 11. és 19. között: városszerte közel 100 helyszínen 300 program várja a helyieket és a fesztiválozó turistákat az egész országból.
Új koncertek