Fotó: Gitármánia tábor 20

Majdnem elmaradt, most tele lesz koncertekkel a Gitármánia tábor

A koronavírus miatt egy hónappal ezelőtt még úgy volt, hogy nem is rendezik meg a rendezvényt a szolnoki Tiszaligeten, mostanra viszont a legizgalmasabb kurzusokból, koncertekből, előadásokból állt össze a július 20. és 26. közötti esemény.
 
Fotó: Gitármánia

Ferenczi György, Siklósi Örs, Lukács Peta a Gitármánia tábor előadói között

Idén már 27. alkalommal szerveznek meg a Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábort a szolnoki Tiszaligeten. Az egy hét alatt közel 100 kurzuson vehetnek részt a zenészek július 20. és 26. között.
 
 
Fotó: Music Connenction Magazin

21 éves a világ legjobb blues gitárosa!

Szinte hihetetlen, de Christone "Kingfish" Ingram 21 évével és első albumával azonnal berobbant a blues nagyjai közé, ugyanis az amerikai Blues Music Awardson összesen öt kategóriában hozták ki nyertesnek – adta hírül az MTI.
 
Fotó: metal-hammer.de

R.I.P. Derek Jones (35)

Manapság leginkább a koronavírus áldozatairól hallani, azonban akadnak olyan szomorú esetek is, amikor a járvány (feltehetően) nem vonható felelősségre egy rocksztár halála kapcsán.
 
Lou Kouvaris balról a második

Újabb zenész halálát okozta a koronavírus

66 éves korában elhunyt Lou Kouvaris, a legendás amerikai metálcsapat, a Riot alapfelállásának gitárosa. A hírt egykori menedzsere erősítette meg, aki szerint a zenész is a koronavírus miatt vesztette életét.
 
A slide gitár indiai guruja Budapestre jön, és megmutatja!

A slide gitár indiai guruja Budapestre jön

Napjaink egyik legnépszerűbb indiai zenésze ad koncertet március 4-én a Müpában, a dobos Hubert Zemler és a bőgős Wojtek Traczyk társaságában.
 
 
A Gerendás-testvérek lesznek a következő Gitárklub vendégei

A Gerendás-testvérek lesznek a következő Gitárklub vendégei

Immáron hatodik alkalommal, 2020. február 27-én lesz a következő Gitárklub, melyen Nagy Ádám (Roy&Ádám) vendége a Béla Bárban Gerendás Dani dobos lesz.
 
A fotó illusztráció (The Sydney Morning Herald)

70-ből 65 gitárja a lángok martalékává vált az ausztrál gyűjtőnek

Akkor, amikor az ausztráliai bozóttűzben emberek halnak meg, maradnak otthon nélkül, amikor teljes állat- és növénypopulációk kihalásáról beszélnek, amikor a tűzoltók hősies küzdelmet vívnak a lángokkal éjjel-nappal, kicsit lelketlennek tűnhetünk, amikor elégett hangszerekről...
 
A Roy & Ádám Trióból Ádám lesz a Gitárklub következő házigazdája

A Roy és Ádám Trióból Ádám lesz a Gitárklub következő házigazdája

Nagy Ádám gitáros, Huszka Jenő-díjas zeneszerző, a Roy & Ádám Trió zenekar egyik frontembere – de számos egyéb formációban is zenélt és zenél a mai napig. Szólóestjére adunk át egy meghívót.
 
Aki duettet énekelt Mark Knopflerrel: Tommy Emmanuel ősszel a Barna Negrában

Aki duettet énekelt Mark Knopflerrel: Tommy Emmanuel nemsokára a Barba Negrában

Több mint öt évvel legutolsó budapesti fellépése után november 10-én a Barba Negra Music Clubban koncertezik Tommy Emmanuel. Az ausztráliai születésű zenészt minden idők egyik legnagyobb hatású gitárosának tartják, aki szóló fellépésein egyszemélyes zenekarként nyűgözi le a...
 
Gitárlegendák a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztiválon

Gitárlegendák Budapesten

A klasszikus gitár nagyjai, három Grammy-díjas legenda lesz a vendég az idei Budapesti Nemzetközi Gitárfesztiválon november 8-10. között a Zeneakadémián, továbbá tizenkét év után visszatér a magyar fővárosba Julian Sas is.
 
A LORD zenésze visszavásárolná a gitárját

A LORD zenésze visszavásárolná a gitárját

Erős Attila keresi azt a gitárját, amelyen a '80-as években játszott, ez egy piros-fehér színű, fecskefarkú CIMAR volt.
 
Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az Analog Music Hall koncerttermében kerül sor most szombaton (április 20.).

75 helyszín, 300 program: teljes a SopronFest kínálata

A SopronFest vérbeli „urbán fesztivál”, mert a soproni utcák, terek, klubok, éttermek, kávézók, illetve a fő helyszín, a Lővérek különleges hangulattal és pezsgő élettel telik meg május 11. és 19. között: városszerte közel 100 helyszínen 300 program várja a helyieket és a fesztiválozó turistákat az egész országból.
Új koncertek