Gitár Ünnep a Barba Negrában

Nagyszabású koncertet ad a Tornóczky All Access április 13-án a Barba Negrában, ahol a zenekar tagjai mellett további kiváló muzsikusok is színpadra lépnek.

 Gitár Ünnep a Barba Negrában
Lemezzel tisztelegnek a leghíresebb magyar dzsesszgitáros emléke előtt

Lemezzel tisztelegnek a leghíresebb magyar dzsesszgitáros emléke előtt

Március 8-án lett volna 88 éves a magyar dzsessz világszerte legelismertebb dalszerző-gitárosa, a tragikusan korán, 1982-ben elhunyt Szabó Gábor, akinek összetéveszthetetlen játéka gitárosok nemzedékein hagyott maradandó nyomot.
 
Különleges koncertet ad az Akváriumban a kaliforniai garázsrock úttörője

Különleges koncertet ad az Akváriumban a kaliforniai garázsrock úttörője

Ty Segall először lép fel Budapesten – ültetett, szóló akusztikus koncertet ad majd a NagyHallban. Ilyet is ritkán látunk (hallunk) arrafelé :)
 
 
Fotó: Christie's

Több mint (3,6 milliárd forintért keltek el Mark Knopfler gitárjai

Több mint 8 millió fontért (3,6 milliárd forintért) keltek el szerdán egy londoni árverésen a Dire Straits együttest alapító Mark Knopfler gitárjai és erősítői. A londoni árverésre 61 országból jelentkeztek be licitálók és vásárlók.
 
A fotó illusztráció

Színes-szagos gitárfesztivál a Füvészkertben

Tarkavirágos, zöldlombos látvány a szemnek, jóillatélmény az orrnak, gitárból szárnyaló dallamok a fülnek – tisztulás a léleknek – ilyesmire számíthatunk az ELTE Füvészkertben a kétnapos gitárfesztiválon, augusztus 4-én és 5-én.
 
 Gitár Ünnep hétvégén a Barba negrában

Gitár Ünnep hétvégén a Barba Negrában

A Tornóczky All Access tavaszi turnéja már hetek óta tart: a koncertsorozatra a koronát szombaton, a Barba Negra Blue színpadán teszik fel. A Gitár Ünnep eseményen olyan kiválóságok emelik még majd az est fényét, mint Dandó Zoli, Lukács Peta vagy éppen Maróthy Zoli. Vendégként a...
 
Ékszerek zenészek használt gitárhúrjaiból? Az Iron Maiden is csatlakozott!

Ékszerek zenészek használt gitárhúrjaiból? Az Iron Maiden is csatlakozott!

A Szekszárdi Hírek vette észre, hogy a legendás zenekar új vállalkozásba fogott: a bevétel azonban nem a saját kasszájukban csörög.
 
 
Fotó: YouTube

Steve Vai elhozza Budapestre a Hydra-gitárt

A Hdyra egy nagyon különleges gitár, amelynek három nyaka van, egy igazi gitárszörnyeteg, amelyet Vai álmodott meg és természetesen a lemezen is hallható. Április 12-én az Akvárium Klubban élőben is hallhatjuk.
 
Fotó: VeszprémFest - Melczer Zsolt

Jamie, James és a csodakoncertek – VeszprémFest

Két könnyed nyári estét töltöttünk el idén Veszprémben, viszont három koncert is belefért az idővonalunkba. Jamie Winchesterrel dupláztunk a Petőfi Színházban majd a Jezsuita templomban, James Blunt pedig a Veszprém Arénában – és a koncert után annak parkolójában – tette...
 
Jamie Winchester triplázik Veszprémben

Jamie Winchester triplázik Veszprémben – Frissítve!

A VeszprémFest életében is különleges alkalomnak számít, hogy egy előadó három különböző este és három különböző formációban adjon koncertet ugyanazon a helyen. Jamie Winchester július 15-17. között egy csendesebb akusztikus verzióban, egy hangosabb rockos felállásban és egy...
 
Az utolsó közös szelfi...

Kilép a Hooligans zenekarból Késmárki Zsolt

A basszusgitáros csaknem tizenöt évnyi közös munka után hozta meg a döntést, amit a banda többi tagja bár nehéz szívvel, de megértéssel fogadott. Utolsó közös klipjüket az Elindul a lejtő című dalhoz forgatták – ezzel búcsúznak a zenészek egymástól.
 
 A 20 ezer euró összdíjazású nemzetközi gitárversenyen ma a gipsy swing európai királya lép fel

A 20 ezer euró összdíjazású nemzetközi gitárversenyen ma a gipsy swing európai királya lép fel

Október 22-én online koncerttel folytatódik Magyarország egyik legrangosabb gitáros eseménye, a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál, amelyhez idén verseny is társul.
 
Fotó a Pinterestről

Elhunyt a zenész, akinek még George Michael is vokálozott

A Metropol értesülése szerint Deon Estus, többek között a Wham! és George Michael egykori basszerosa október 11-én távozott az égi zenekarba. A zenész 65 esztendős volt. (Annyiban korrigálnánk a forrásunkat, hogy nem Estu...kell az az S.)
 
A pillangó újra kibontja szárnyát: 12 év után visszatér a Bijou

A pillangó újra kibontja szárnyát: 12 év után...

12 év után friss számokkal és májusi újraalakuló koncerttel jelentkezik a magyar Bijou zenekar.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.

A Halott Pénz eddigi legnagyobb koncertjére készül a Puskás Arénában

A zenekar idén ünnepli a Halott Pénz-sztori 20 éves jubileumát – 20 éve annak, hogy Marsalkó Dávid megjelentette az első Halott Pénz-dalt. Miközben javában készülnek a stadionos ünneplésre, a stúdióban is aktívak maradtak, érkezett is egy új dal.
Új koncertek