Fotó a Pinterestről

Elhunyt a zenész, akinek még George Michael is vokálozott

A Metropol értesülése szerint Deon Estus, többek között a Wham! és George Michael egykori basszerosa október 11-én távozott az égi zenekarba. A zenész 65 esztendős volt. (Annyiban korrigálnánk a forrásunkat, hogy nem Estu...kell az az S.)
 
Fotó: Alvin és a Mókusok

23 év után elbúcsúzik Alvintól és a mókusoktól is Csoma Viki

A nyíregyházi zenekar, amely egyszerű garázsbandából "zenélte fel magát" az ország egyik legnépszerűbb punk rock együttesévé, 28 éve zenél – ebből 23-at Csoma Viki basszusozott végig. Most búcsút intett a formációnak.
 
 
Szappanos György emlékestet tartanak a Gitármánia Táborban

Szappanos György emlékestet tartanak a Gitármánia Táborban

A Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor egykori tanáráról, a tragikus hirtelenséggel elhunyt Szappanos György basszusgitárosról barátai, zenésztársai koncerttel emlékeznek meg a szolnoki rendezvényen. Az egyhetes esemény nyitónapján Szapi első komoly zenekara, a Molotov Funk...
 
Fotó: YouTube

Isten veled, Gyurika! 55 évesen elment Szappanos György

"Isten veled Gyurika! Köszönünk mindent" – posztolta a Kretens zenekar. Talán már kevesen emlékeznek erre, de az óbudai punkokkal is játszott Magyarország egyik legjobb basszusgitárosa. A hardrock.hu nekrológjában azt írja, a zenész pár napja agyvérzést kapott, és az orvosok már nem...
 
Megszállnál egy gitárhotelben?

Megszállnál egy gitárhotelben?

A hollywoodi Seminole Hard Rock Hotel & Casino egy 35 emeletes, gitár alakú szálloda építésébe fog, amely 2019-ben nyílik meg.
 
Volt egy fiú – Kiderült, mi történt azon a bizonyos Karthago koncerten

Volt egy fiú – Kiderült, mi történt azon a bizonyos Karthago koncerten

Zárt körű megemlékezést tart a Karthago együttes február 13-án szombaton 12 órakor a budapesti Rockmúzeumban abból az alkalomból, hogy negyven éve hunyt el egy fiatal fiú a zenekar székesfehérvári koncertjén. Mint tudjuk, emlékére született meg a Requiem című dal. Egy régebbi...
 
 
Fotó: tenyearsafter.com

Elhunyt a világ egyik legjobb rock basszusgitárosa

Tim Bogert amerikai basszusgitáros, a hatvanas-hetvenes évek rockszínterének egyik fontos szereplője, aki a Vanilla Fudge-ban, a Cactusban, valamint a Beck, Bogert & Appice-ben is játszott, 76 évesen rákbetegségben halt meg szerdán.
 
 ROMBO fotója a Pexels oldaláról

A pandémia alatt feltámadt a gitár

A Dalszerző szemlézte a Variety magazint, ott jelent meg először az a meglepő hír, hogy 2020 egyik nagy nyertese a gitár.
 
Budapesten ad koncertet a gipsy trubadúr, aki úgy használja hangszerét, mintha egy teljes zenekar lenne

Budapesten ad koncertet a gipsy trubadúr, aki úgy használja hangszerét, mintha egy teljes zenekar lenne

Estas Tonne 2020-as nemzetközi őszi turnéját a járványhelyzet miatt a 2021-es évre tolták át. Az eredetileg tervezett tematikával érkezik Budapestre: a MoMKultban ad koncertet 2021. október 21-én.
 
Az egykezes gitár forradalmasíthatja a zenét

Az egykezes gitár forradalmasíthatja a zenélést

Az eddigiektől radikálisan eltérő elektromos gitárt fejlesztettek az Egyesült Királyságban. Az újítás lényege, hogy egy forgólemez beiktatása kiváltja a pengetést, így felszabadul az egyik kéz.
 
Míg a londoni opera egy festményt, Bérczesi Robi két gitárt bocsájt árverezésre

Míg a londoni opera egy festményt, Bérczesi Robi két gitárt bocsájt árverezésre

A kettő között nem csak a tárgy értéke a különbség: míg a királyi zenedét a kényszer vitte rá az aukcióra, addig a hiperkarma frontembere jótékonykodni szeretne a gitárral
 
Fotó: ITI/FB

Kiszáll az Intim Torna Illegálból a basszeros

Nagyon furcsa helyzeteket hozott eddig a pandémia. Azon kívül, hogy éhezők viadalává változtatta a szakmákat, köztük a zeneit is, az egyéni sorsok is fordulatot hoztak: van, aki lelépett, van, aki elveszett – reméljük, csak átmenetileg –, s akad, aki megtalálta magát – másban.
 
Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.

Sárarany vinyl – Fekete Jenő 60.

A magyar blueslegenda 60. születésnapját, a pályán eltöltött első 40 évét és az idei Record Store Day-en megjelenő “sárarany” dupla vinyl kiadását ünnepli április 27-én az A38 hajón egy erre az alkalomra alakult, friss formációval.
Új koncertek