2500 maskarás búcsúztatja a telet idén a mohácsi busójáráson

A tervek szerint minden eddiginél több, 2500 maskarás és 71 busócsoport vesz részt a mohácsi, téltemető, tavaszköszöntő népszokáson, az idén február 8. és 13. között zajló busójáráson.

Fotó: MTI
A fotó illusztráció

Momiji kotóval a szegedi füvészkertben

A hagyományos japán ünnep, a momiji alkalmából várják a látogatókat a Szegedi Tudományegyetem füvészkertjébe szombaton.
 
Fotó: Szentendrei Skanzen

Bazi nagy örmény buli a szentendrei Skanzenben

Örmények Erdélyben címmel az örmény kultúra és gasztronómia kerül fókuszba a szentendrei Skanzen Erdély tájegységében augusztus 12-én. A látogatók betekintést nyerhetnek az Erdélybe települt örménység szokásaiba, ízvilágába, táncaiba, zenéjébe és az örmény emberek életébe.
 
 
Gyorssegély előadóművészeknek, gyűjtés idős népzenészeknek

Gyorssegély előadóművészeknek, gyűjtés idős népzenészeknek

Egyszeri támogatással segíti az Előadóművészi Jogvédő iroda (EJI) a koronavírus második hullámában a bajba jutott előadóművészeket.
 
Fotó: 100 tagú cigányzenekar/FB

Minősítő vizsga lesz cigányzenészeknek

Cigányzenei minősítő vizsgát szervez a Hagyományok Háza. Az itt megszerzett minősítést – a korábbi előadói művészi kategória vizsgához hasonlóan – figyelembe veszik majd a minőségi zeneszolgáltatás érdekében létrehozott programok.
 
Hagyomány, hagyomány! A Budapest Klezmer Band koncerttel kezdi az új évet

Hagyomány, hagyomány! A Budapest Klezmer Band mint mindig, koncerttel kezdi az új évet

"És hogyan tartjuk az egyensúlyt? Mi a titka? Egy szóval megmondhatom: a hagyomány!' – ez a sor a Hegedűs a háztetőn című előadásból való. Abból a musical-ből, amelyben Jávori Ferenc, a Budapest Klezmer Band vezetője és Dunai Tamás először dolgoztak együtt 1996-ban.
 
Fotó: Laura Adán/ Che Sudaka FB

A Che Sudaka is fellép Füreden a Márton-napi gasztrofesztiválon

A balatonfüredi Gastro fesztivál nagyszínpadán fellép majd mások mellett Hangácsi Márton, Charlie Winston brit muzsikus, a Gabin nevű olasz nu-jazz formáció, valamint Spanyolországból a Che Sudaka. Vasárnap a veszprémi Kabóca Bábszínház produkcióját láthatják az érdeklődők,...
 
 
Fotó: zaol.hu

Melák, a 230 kilós óriástök lesz a fesztivál díszvendége

A pásztorhagyományokhoz kötődő kézműves mesterségeket és folklórhagyományokat mutatják be vasárnap a zalaegerszegi Gébárti-tó partján a Kézművesek Házában, ahol kiállítják a Pórszombaton termett 230,5 kilogrammos óriástököt is.
 
Vidéki hagyományok és ízek vására

Struccpörkölt, mézeskalács, Radics Gigi és Vastag Csaba: Vidéki Hagyományok és Ízek Vására

Szeptember 20-21-én a Vajdahunyad várában és környékén rendezik meg a Vidéki Hagyományok és Ízek Vásárát. Ingyenes programokkal, hagyományőrzéssel, vidéki ízekkel, vásári forgataggal és persze koncertekkel várnak minden kedves érdeklődőt, ahol Radics Gigi és Vastag Csaba is...
 
Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek