49 éves korában elhunyt a modern jazz óriása

49 éves korában elhunyt a modern jazz óriása

Roy Hargrove trombitás utoljára idén áprilisban jár Magyarországon, a Budapest Jazz Clubban adott felejthetetlen koncertet. A halált szívinfarktus okozta – közölte a menedzsere közleményére hivatkozva a Fidelio.
 
A Jü jazzfomáció

A magyar zenei deszant beveszi Oroszországot

2018 október végén és novemberben Jazzmaraton néven valódi jazz és avantgárd zenei deszant érkezik Magyarországról Oroszországba. A Moszkvai Magyar Intézet szervezésében vagy támogatásával a hazai improvizációs zenei szcéna legnevesebb előadói lépnek fel orosz klubokban és...
 
 
Leonard Cohen Hydra szigetén (Fotó: Ekathimerini)

Leonard Cohen világtalálkozó Budapesten – csak meghívottaknak

Több mint 20 országból 150 Leonard Cohen-rajongó érkezik Magyarországra augusztus első hétvégéjén, hogy egy három napos fesztivál keretében emlékezzen a kanadai énekes-dalszerzőre.
 
Fotó: Fábián Juli Emlékalapítvány

Fábián Juli színpadot avatnak a Paloznaki Jazzpikniken

Fábián Juli szerepe a kezdettől fogva fontos volt a piknik életében, Juli személyisége és energiája része volt és marad a fesztiválnak."Az énekesnő a Jazzpiknik kezdete óta hajtóerőnk és múzsánk volt, így az emlékére a korábbi kis színpadot, ahol anno Juli debütált nálunk,...
 
A Vintage Dolls

Ingyenes jazz és funk zeneünnep a királyok városában: Alba Regia Feszt

Hazánk legjobb jazz, funk és blues zenészei koncerteznek Székesfehérvár belvárosában július 30-tól augusztus 1-ig. A Syrius Legacy, Váczi Eszter, a Malafede Trio By Federico Malaman, az Alessio Menconi Trio valamint Little G. Weevil is fellépnek idén az Alba Regia Feszten.
 
Fotó: Fábián Juli Emlékalapítvány

Fábián Juli családja és zenésztársai alapítványt hoztak létre a beteg zenészek megsegítésére

Fábián Juli halála után nem sokkal felmerült a családjában és közeli zenésztársaiban egy emlékkoncert alapgondolata, illetve az, hogy a koncert bevételeiből alapítványt hozzanak létre – írják az alapítvány honlapján.
 
 
Észtországban ennyire bírták őket... (Fotó: Jazzanova/FB)

Vissza a táncparkettre!

Az Újbuda Jazz Fesztivál keretében érkezik szeptember 28-án az A38-ra a Jazzanova, akiknek elévülhetetlen érdeme, hogy a dzsessz visszaszivárgott oda, ahonnan a harmincas-negyvenes években elindult: a táncparkettekre.
 
Idén sem maradnak muzsikaszó nélkül az Állatkert lakói – és látogatói

Idén sem maradnak muzsikaszó nélkül az Állatkert lakói – és látogatói

Immáron 17. alkalommal rendezik meg a Fővárosi Állat- és Növénykertben a Zenés Állatkerti Esték programsorozatot 2018. július 4. és augusztus 22. között, szerdánként, pontban fél kilenckor.
 
Fotó: MÜPA

Meghalt Babos Gyula

Április 12-én, 68 éves korában, türelemmel viselt betegség után meghalt Babos Gyula Liszt-díjas jazz-zenész, zeneszerző, művésztanár – közölte az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület és a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete.
 
Fotó: Nicola Conte/metrolyrics.com

Dolce vita a villányi dombok között: VII. Gere Jazz Fesztivál

A villányi Gere Birtokon 2018. június 8-9. között ismét megrendezik – ezúttal már hetedik alkalommal – a Gere Jazz Fesztivált. Az évente megújuló tematikának köszönhetően idén a villányi szőlők között igazi olasz hangulatban és dolce vita életérzésben lehet része azoknak,...
 
Sokféle dolog sokféle különböző embernek: Jazzanova

Sokféle dolog sokféle különböző embernek: Jazzanova

Mintegy 40 helyszínen több mint 150 programmal és számos világsztárral várja a közönséget 2018. március 30. és április 22. között a Budapesti Tavaszi Fesztivál. A legátfogóbb művészeti fesztivál így már több mint 3 hétig tart, a színes kínálat része komolyzene, opera, jazz és...
 
A jazz nem hal meg, amíg olyanok képviselik, mint Nicholas Payton!

A jazz nem hal meg, amíg olyanok képviselik, mint Nicholas Payton!

A Get Closer Jazz Fest idén április 6-8 között rendezik meg a MOMKultban olyan világhírű vendégekkel, mint , James Blood Ulmer, Lizz Wright, Pawel Kaczmarczyk triója, a Kuba Wiecek Trió, a Heavy Weather – és Nicholas Payton, akiről most írni fogunk.
 
A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek