Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a Bánkitó szervezői is hoztak egy hasonló döntést, igaz, ők csak "arrébb tolják" a fesztivált.

A Bánkitó Fesztivál is költözik idén
Illusztráció: Barba Negra

Kék vagy vörös? Így alakul a Barba Negra koncerttérképe

Azt megírtuk már, hogy két ütemben Csepelre költözik a Barba Negra. A kommentelők közül is sokan érdeklődtek afelől, hogy akkor most melyik koncert hol is lesz – íme, itt a válasz.
 
Fotó: Barba Negra

Két ütemben Csepelre költözik a Barba Negra

A zenészektől már egy ideje tudomást szereztünk a csepeli dologról, de tiszteletben tartottuk a koncerthelyszín szándékait. Most FB posztban ők maguk számoltak be a változásról, ezt a közlést szemlézzük.
 
 
A Barba Negra nem vész el, csak átköltözik

A Barba Negra nem vész el, csak átköltözik

A hétvégi nagy lazításban bombaként robbant az Index híre, hogy a Barba Negrának "befellegzett". Ma már ne keressétek az írást ilyen vagy hasonló címen: a koncerthelyszín – amúgy jogos, de elegánsan visszafogott – reagálására a szerkesztők átgondolták a koncepciót, meg azt, hogy...
 
Ráadásnappal, új helyszínen: Alpárfeszt teljes gőzzel

Ráadásnappal, új helyszínen: Alpárfeszt teljes gőzzel

Noha többé már nem Tiszaalpár ad helyet a bulinak, a név megmarad: az Alpárfeszt idén nyáron már a lakiteleki autós kempingben várja az antimainstream rajongókat. Idén egy bónusz nappal ünnepli a szabad szezont az egykor a birkalegelőn letelepedett kisfesztivál.
 
Fotó: MTI

Elköltözött Zamárdiból a STRAND fesztivál, világos?

“Kisebb lesz, hosszabb és a megszokottnál is kedvesebb” – ígérik a szervezők. Zamárdi helyett idén Balatonvilágoson, 4 helyett 10 napig várja a szórakozni vágyókat a “10 NAP STRAND” fesztivál.
 
Költözik a STRAND fesztivál

Költözik a STRAND Fesztivál

Zamárdi vezetése úgy döntött, idén egyetlen tömegrendezvénynek sem ad otthont a város – tette közzé ma a FB-oldalán a fesztivál szervezőgárdája.
 
 
Lesz új Dürer Kert!

Lesz új Dürer Kert!

Állami támogatás híján a törzsvendégekhez fordult a helyszín: a Dürer-merch teljes hasznát az új helyszín felépítésére fordítják majd – ennek a pontos helyét 2021. március 31-ig bejelentik.
 
Birkalegelő reload: az új helyszín

A név marad, a névadó helyszín változik: költözik az Alpárfeszt

Az Alpárfesztet éveken keresztül azzal viccesnek tűnő mondattal jellemeztük, hogy fesztivál a birkalegelőn... De tényleg egy tiszaalpári birkalegelőn álmodták meg a rendezvényt, ami mára már brand lett. Ez az oka, hogy noha többé nem Tiszaalpár ad helyet a bulinak, a név megmarad.
 
Fotó: Dürer kert

Búcsú a Dürer Kerttől

Hetek óta tologatom magam elől a témát, valahogy nem akaródzott megírni. Tegnap azonban meghalt G., akivel leginkább a Dürerben és leginkább Korai-koncerten találkoztam – úgy gondoltam, eljött búcsú ideje.
 
Csak egy Barba Negra maradhat!

Csak egy Barba Negra maradhat!

Nyár vége óta rebesgetik zenészismerősök, hogy a Prielle Kornélia utcai nagy Barba Negra Club megszűnik, és az eddig Track-ként ismert helyen összevonják a két koncerthelyszínt – egy afféle hangár építésével. Úgy tűnik, mindez nem csak szóbeszéd volt.
 
Fotó: Dürer kert

TELEX: A Dürer Kertnek is csak hónapjai lehetnek...

A régi indexesekből összeálló új oldal egyelőre a FB-on jelenteti meg a cikkeit: a Keleti Blokk bezárásával és a Dürer kerttel kapcsolatos posztjukra mi is felkaptuk a fejünket, már csak azért is, mert az elmúlt hónapokban a szóbeszéd igazságtartalmának tisztázására többször is...
 
Elköltözik Zamárdiból a B.my.Lake

Elköltözik Zamárdiból a B.my.Lake

Idén kicsit tovább kell ülni a vonaton annak, aki a fesztiválra utazik: Zamárdi helyett Keszthelyen kell leszállnia, ott pedig a Zala kempinget kell keresni augusztus 22. és 25. között.
 
A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek