Azt gondoltam, hogy Presser a billentyűkhöz ért, a szavakhoz pedig nem...

Azt gondoltam, hogy Presser a billentyűkhöz ért, a szavakhoz pedig nem...

A helyzet az, hogy itt megírhatnám Moha bácsi könyvét az LGT-ről. Mert tényleg annyi, de annyi mindenben ott voltak, mindenféle személyes ismeretség nélkül az életemben, hogy csuda. De megkísérlem teljesen visszafogni magamat, és irgalmatlan erőfeszítéssel Presser zenéje, együttesei...
 
Ha január 1. – akkor Korai Öröm

Ha január 1. – akkor Korai Öröm

Bár az üzenőfalon egyre-másra jönnek a mémek, hogy 2020-ról egy szót sem többet, azért egyetlen nappal a katasztrofális év után nem nagyon lehet megállni visszautalás nélkül. Mert ha nem történt volna az, ami, akkor a cikk közzététele idején nagy valószínűséggel Korai-koncerten...
 
 
Fotó:  Ayesha Tamboowalla

Kötelezővé teheti-e az oltást egy fesztiválszervező?

Zeller Judittal, a Társaság a Szabadságjogokért Magánszféraprojekt-szakértőjével készített beszélgetést a HVG, ebből emeltük ki a ránk vonatkozó részt, bár szerintünk nem ez az igazi kérdés. Az a végén van.
 
Digitális oltásikönyvünk (is) lesz

Digitális oltásikönyvünk (is) lesz

Tegnap megírtuk: felröppent a hír – konkrétumok nélkül –, hogy az oltásikönyv fontos része lesz a jövőben az életünknek. Most egy újabb információcseppel szolgálhatunk, egyelőre még mindig konkrétumok nélkül.
 
A beatkorszakban kezdődött minden, ami később a rockban fontos lett

A beatkorszakban kezdődött minden, ami később a rockban fontos lett

Folytatta a magyar beatzene eddig ismeretlen fejezeteinek bemutatását Bálint Csaba. A Rockmúzeum vezetőjének Beatinterjúk II. című kötete a Metro, a Dogs, a Meteor, a Ferm és a Sámson zenekar sztoriját meséli el mára elfeledett közreműködők megszólaltatásával.
 
 Rúzsa Magdi, Tankcsapda, Bagossy Brothers Company: megjelent a Road Movie album

Rúzsa Magdi, Tankcsapda, Bagossy Brothers Company: megjelent a Road Movie album

A 2019 nyarától mostanáig terjedő időszakban tíz népszerű hazai zenekar és zenész mutatja be nekünk azokat a tájakat, melyekhez a legjobban kötődnek vagy valamiért fontosnak tartanak. Eddig csak klipeken keresztül meséltek, most mindez papíralapon is megvalósul.
 
 
Morricone és belmondo (Fotó: myspace.com)

Jean-Paul Belmondo ajánlja az Ennio Morricone életéről készült magyar könyvet

A Maestro – egyszerűen csak így hívták a szakmában Ennio Morriconét, akit hazájában nemcsak Olaszország büszkeségeként, de az évszázad zeneszerzőjeként is emlegetnek – Király Levente könyve is ezt a címet kapta.
 
A fotó illusztráció

Ha egy Shakira-dalt nem lehet megszerezni, akkor már neki sem futnak egy Honeybeast-slágernek

Az egyik legnagyobb független magyar menedzsmentcég létrehozott egy több mint 1600 dalt tartalmazó, folyamatosan bővülő adatbázisból kifejezetten könnyen kezelhető, szakmai szempontok alapján szűrhető digitális Zenekönyvtárat.
 
Fotó: Rúzsa Magdolna/FB

Rúzsa Magdi megelőzte saját magát

A Magyar Rádiós Top 40 slágerlista élén Majka és a New Level Empire dala, az Újra az úton áll, eme lista 6. és 7. helyét is Rúzsa Magdi foglalja el: az 1 x fent 1 x lent leelőzte a Lesz, ahogy lesz című dalát. De van más hírünk is vele kapcsolatban.
 
Ilyen még nem volt: könyv is készült az új Kiscsillag-lemezhez

Ilyen még nem volt: könyv is készült az új Kiscsillag-lemezhez

Láttunk már verseskötetet cd-melléklettel, cd-t különlegesen illusztrált kísérőfüzettel, hangoskönyvet – ám a Tompa kések-könyv egészen egyedülálló kiadvány.
 
Így kellett lennie? A Beatles húzós utolsó éve

Így kellett lennie? A Beatles húzós utolsó éve

1969 januárjában egy televíziós fellépés anyagát vették fel a stúdióban. Január 30-án adták utolsó élő koncertjüket a londoni Apple Corps-székház tetején (képünkön). 1969 szeptemberében jelent meg az Abbey Road, ez időtájt lépett ki a bandából John Lennon, 1970 márciusában...
 
Vajon utálják az egész huszadik századot?

Vajon utálják az egész huszadik századot?

Mármint Barcs Miklós, Dresch Mihály, drMáriás, Kiss Ferenc, Lantos Iván, Mohai Tamás, Pajor Tamás, Ráduly Mihály és mások, akik a II. világháború borzalmairól, a Rákosi-éra nehéz éveiről, 1956 ragyogásáról, illetve a Kádár-korszak megalkuvásairól beszélnek a Hangok és ütemek...
 
 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek