Andrea Piacquadio fotója a Pexels oldaláról

Az NMHH szerint ők a magyar rádiók legnépszerűbb hazai előadói

A magyar előadók közül a rádiókban Rúzsa Magdolna, Ákos és a Wellhello voltak a legnépszerűbbek, míg a külföldiek közül Dua Lipa, Ava Max és a Maroon 5.
 
2019-es átlag 3 perc 3 másodperc: Taylor Swift tízperces számmal döntött rekordot

A 2019-es átlag 3 perc 3 másodperc: Taylor Swift tízperces számmal döntött rekordot

Taylor Swift All Too Well című tízperces száma megdöntötte a Billboard százas toplistájának csúcsára feljutó leghosszabb dal rekordját – írta meg a New Musical Express brit zenei szaklap online kiadása.
 
 
Magyar kiadvány a brit blues slágerlistájának élén

Magyar kiadvány a brit blues slágerlistájának élén

A Roots Music Report brit blues slágerlistájának élére kúszott Dionne Bennett Magyarországon készült korongja, a Sugar Hip Ya Ya. Little G Weevil anyaga, a Live Acoustic Session a 7. az akusztikus blues albumok sorában.
 
Pink megelőzte Madonnát

Pink megelőzte Madonnát

Továbbá Katy Perryt, Rihannát, Lady Gagát és Adele-t is. Az amerikai énekesnő a 21. század legtöbbet játszott női előadója Nagy-Britanniában a PPL szerzői jogi csoport közlése szerint.
 
Az Abba Gold már csaknem 20 éve nm mozdul a brit slágerlistáról

Az Abba Gold már csaknem 20 éve nem mozdul a brit slágerlistáról

A lemez, amelyen olyan slágerek hallhatók, mint a Dancing Queen, a Mamma Mia vagy a Waterloo, immár 19 évet és 12 hetet töltött az albumok 100-as toplistáján – írja a BBC.
 
Fotó: Juhász Éva

Nem akárhogy indul a Fonó új éve

Az óévet online koncertekkel és új lemezekkel búcsúztatta a Fonó. A 2020-ban megjelent albumok közül több már felkerült a nemzetközi toplistákra, illetve a hazai best of összesítésekbe.
 
 
Ők a magyar közönség jazzkedvencei

Ők a magyar közönség jazzkedvencei

László Attila, Lantos Zoltán és Sárik Péter két-két kategóriában is győzött a magyarjazz.hu portál első ízben megtartott közönségszavazásán, amely több ezres részvétellel zárult.
 
Fotó: Raktárkoncert – behind the scenes (Youtube)

Az ünnepekre teszik közzé Presser Gábor, Fenyő Miklós és Demjén Ferenc raktárkoncert-felvételét

A Raktárkoncert-sorozat felvételei szeptember 25. óta érhetőek el: jelenleg 167 koncert és 37 mulatós produkció közül lehet választani.
 
Egy jó dal sokkal többet jelentett idén, mint eddig bármikor: 2020 legjobb 10 dala

Egy jó dal sokkal többet jelentett idén, mint eddig bármikor: 2020 legjobb 10 dala

A szórakozóhelyeket bezárták, a fesztiválokat jegelték és a koncerteket alapvetően törvényen kívül helyezték – de néhány hang a csend fölé emelkedett, így a zene minden eddiginél jelentősebb szerepet töltött be az életünkben – írja az NME, melynek szerkesztői...
 
Fotó: Kardos Gábor

World Music Charts Europe: 2020 legjobb 50 lemeze között a Besh o droM 20

A zsűrit alkotó 50 világzenei rádiós szakember szavazatai alapján a Fonó több idei nagy sikerű kiadványa közül a Besh o droM 20. születésnapi, jubileumi lemeze került fel a World Music Charts Europe-listára.
 
A legjobban kereső már nem élő hírességek között 8 zenész van

A legjobban kereső már nem élő 13 híresség között 8 zenész van

Az amerikai Forbes idén is összeállította a kissé bizarr listáját, amin a tizenhárom legjobban fizetett halott híresség szerepel – a magyar Forbes is átvette a cikket, mi pedig őket idézzük.
 
Fotó: MAO/FB

Ők a magyar jazz legjobbjai

Legalábbis azon szavazás alapján, melyet a MagyarJazz.hu internetes portál indított útjára, s mely végeredménye szerint a Modern Art Orchestra lett az év dzsessz-zenekara, Oláh Kálmán az év dzsessz-zeneszerzője, a Lukács Miklós Cimbiózis albuma pedig az év lemeze.
 
Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden...

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Csak ő...

Falusi Mariann neve többször is felbukkan a koncertkínálatunkban, leginkább Sárik Péterrel, olykor Presser Gáborral egy színpadon emlegetjük, de ő az egyik sztárja a Menopauza című zenés darabnak is. De most csak róla van szó, el is meséli:

Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk megtudni: Sleep Token az MVM Dome-ban

Amellett, hogy tagjai kilétét rejtély övezi, a Sleep Token híres a showszerű koncertjeiről – a zenekar első önálló bulijuk 2024. november 13-án lesz az MVM Dome-ban. Előzenekarként az amerika Bilmuri nyitja meg az estét.
Új koncertek