A Gyöngyhajú lány akaratán kívül újra hódít Amerikában

Ez az szebbik megfogalmazása annak, hogy már megint lenyúlták. Csodaszámba megy a Presser-Adamis szerzőpáros 1968-as dalának az életútja.

Fotó: Kóbor János és Presser Gábor, az Omega együttes tagjai 1969-ben a gyömrői Művelődési Házban. Fortepan / Péterffy István
Fotó: Ed Sheeran/FB

Mindenki nyugodjon le, Ed Sheeran-nek mégsem kell abbahagynia a zenélést

Ugyanis azzal fenyegetőzött, hogy hátat fordít a zenélésnek, ha elveszíti az ellene folyó plágiumpert. Hogy ez hatotta meg a bírákat vagy az érvelés, nem tudjuk, mindenesetre győzött.
 
Fotó: EFOTT (2010.)

Ezt a dalt soha többé nem fogják énekelni Korda Györgyék

A Bors értesülése szerint másodfokon is döntött a bíróság Balázs Kláriék plágiumügyéről.
 
 
Már megint lenyúlták a Gyöngyhajú lányt

Már megint lenyúlták a Gyöngyhajú lányt

Ahogy egyszer már megírtuk, a Gyöngyhajú lány szerintünk minden idők legtöbbször újrahasznosított magyar dala. Most egy ausztrál reklámban bukkant fel.
 
Randy California mindössze 45 évig élt.

Hivatalos: nem lopta a Led Zeppelin a Stairway to Heaven bevezető riffjét

Márciusban adtuk hírül, hogy San Francisco-i/Los Angeles-i (forrása válogatja) bíróság helyben hagyta azt a 2016-os ítéletet, miszerint a Robert Plant és Jimmy Page nem lopták el Randy California dalát. Úgy tűnik, az örökösök nem elégedtek meg az ítélettel, és az Amerikai Egyesült...
 
Katy Perry sötét lovát egyelőre nem lövik le

Katy Perry sötét lovát egyelőre nem lövik le

A popsztár Dark Horse című sikerszáma miatt indult plágiumperében új ítélet született: egy amerikai bíróság a korábbi ítélettel szemben úgy döntött, hogy az énekesnő nem követett el szerzői jogsértést.
 
Nem kell többé bíróságra járnia a Led Zeppelinnek

Nem kell többé bíróságra járnia a Led Zeppelinnek

A San Franciscó-i bíróság helyben hagyta azt a 2016-os ítéletet, miszerint a Robert Plant és Jimmy Page nem lopták el Randy California dalát.
 
 
Fotó: Port.hu

A Marvel tényleg ellopta egy magyar filmsorozat zenéjét?

Kriskó Zoltán magyar rendező szerint csaknem három évtizeden át használták engedély nélkül az X-Men animációs sorozathoz a Linda című magyar – bűnügyi – sorozat főcímdalát – közölte sajtóértesülésekre hivatkozva a Blikk.
 
Amikor a magyar mulatós zenész plágiummal vádolja Enrique Iglesiast

Amikor a magyar mulatós zenész plágiummal vádolja Enrique Iglesiast

Tarcsi Zoltán, ismertebb nevén Jolly mulatós sztár jogi lépésekre készül Enrique Iglesias-szal szemben – írja a 24.hu.
 
Shakirát plágiummal vádolja egy kubai zenész

Shakirát plágiummal vádolja egy kubai zenész

Plágiummal vádolja Shakirát egy kubai salsazenész, Livam. A kolumbiai énekesnő a madridi bíróság előtt visszautasította a vádakat – olvastuk a Hírado.hu-n.
 
Plágium ügy: Victor Máté szerint hamis a vád Petruska dalával kapcsolatban

Victor Máté szerint hamis a vád Petruska dalával kapcsolatban

Újabb fordulatot vett A Dal című műsorból hétfőn plágium vád miatt kizárt Petruska András ügye. A kettes számú szakértői vélemény szerint a korábbi vizsgálat felszínes volt, és szó sincs lopásról.
 
Fotó: YouTube

Plágium ügy: Petruskát kizárták, Oláh Gergő jön A Dal szombati döntőjébe

Úgy tűnik, nem volt alaptalan a vádaskodás A Dal egyik versenyművével kapcsolatban. A szakértők vizsgálódtak, és döntésre jutottak: Petruska Andrásnak távoznia kell, helyét Oláh Gergő veszi át.
 
Pharell Williams már nem happy: jó sokat kell fizetnie a plágiumért

Pharell Williams már nem happy: jó sokat kell fizetnie plágiumért

Jó, nem egyedül, ketten állják az ötmilliós számlát: Robin Thicke-vel 1,4 milliárd forintnak megfelelő dollárt fizetnek egy hosszú idő után lezárult szerzői jogi perben, amely nagy sikerű számuk, a Blurred Lines miatt indult – számolt be róla a BBC News.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek