Európában szinte lehetetlen turnébuszt találni

Az élőzenei iparággal foglalkozó Pollstar Los Angelesben tart konferenciát, aminek beszélgetéseiről rendszeresen beszámol a lap – ezeket szemlézte a Dalszerző.hu. A cikkekből az a kép rajzolódik ki, hogy ugyan számos nehézséggel kell megküzdenie az élőzenei cégeknek, sokan nem vesztették el optimizmusukat.

Fotó: scoopmarketing.com
Van mód a biztonságos fesztiválok lebonyolítására –180 ezer látogatóval zárt az EXIT

Van mód a biztonságos fesztiválok lebonyolítására –180 ezer látogatóval zárt az EXIT

Négy nap alatt összesen 180 ezer látogatót számlált Európa idei első nagyfesztiválja, az újvidéki EXIT. A szervezők nem titkolták, hogy az egész európai fesztiváliparág előtt szeretnék újranyitni a kapukat, a döntéshozók felé is jelezve, hogy van mód 2021-ben biztonságos...
 
 Fotó: Johannes Havn (Pexels)

Mi lesz veled, rendezvényszektor?

A Magyar Turisztikai Program Alapítvány (MTPA), a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) és a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége (Maresz) konferenciát szervezett Rendezvény ReStart címmel, azzal a céllal, hogy elősegítse a teljes rendezvényszektor zökkenőmentes és...
 
 
Moszkvában betiltották az 500 fősnél nagyobb rendezvényeket

Moszkvában betiltották az 500 fősnél nagyobb rendezvényeket

Betiltotta az 500 fősnél nagyobb bel- és kültéri rendezvényeket az orosz fővárosban a koronavírus okozta járványhelyzet romlása miatt kedden Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester.
 
A zene ünnepe 2018-ban (thelocal.fr)

Liberte! 15 hónap után a franciáknál is indulhatnak a zenés, táncos rendezvények

Több mint egy évig tartó leállás után Franciaországban június 30-tól álló közönséggel is engedélyezett koncertek rendezése, július 9-től pedig kinyithatnak a diszkók.
 
A Campus 2021-ben országosan a legelső nagy hazai fesztivál lesz

A Campus lesz idén az ország első nagy fesztiválja

„Mint mindenki, mi is nehéz időszakon vagyunk túl, éppen ezért egy olyan fesztivált szeretnénk szervezni, amely erőt és igazi kikapcsolódást ad a nehéz helyzet után" – nyilatkozta Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató.
 
Campus: idén újra fesztiválozunk!

Campus: idén újra fesztiválozunk!

A Campus szervezői csapata hónapok óta azon dolgozik, hogy nyáron újra élettel töltsék meg a debreceni Nagyerdőt.​​​​​​ Egészen a mai napig nem volt bizonyos, hogy a befektetett munka megtérül...
 
 
500 fő felett is lehet rendezvényt tartani

500 fő felett is lehet rendezvényt tartani

Amennyiben az szabadtéren van, viszont kizárólag védettségi igazolvánnyal lehet részt venni rajta – írja a Magyar Közlöny. Megpróbáltuk értelmezni a legfrissebb szabályokat, reméljük, úgy értettük, ahogy kellett.
 
 Wendy Wei fotója a Pexels oldaláról

Szabadtéri rendezvény 500 főig korlátozás nélkül tartható – 5 millió beoltott után

A Kossuth rádióban elhangzott, hogy milyen nyitási intézkedésekre lehet számítani azt követően, hogy pünkösd napjaiban Magyarország eléri a legalább egyszer beoltottak táborában az 5 milliós számot.
 
Holnap dönt az operatív törzs a koncertekről

Holnap dönt az operatív törzs a koncertekről

Sokkal több infónk nincs, mindössze annyi, hogy a kormány ez ügyben (is) megengedő javaslattal élt. Mindezt a 24.hu-n olvastuk, erősen bízunk abban, hogy ezúttal jól értelmezte a forrásunk azt, ami a kormányinfón elhangzott.
 
Az új szám: hatmillió – ekkor jöhetnek a zenés rendezvények

Az új bűvös szám: ötmillió – ekkor jöhetnek a zenés rendezvények

Ezeken csak védettségi igazolvánnyal lehet majd részt venni.
 
Fotó: ABC News

Ne bulizzatok az erkélyen!

Legalábbis ne tizenvalahányan – a korlátozások ellenére –, mert nem biztos, hogy bírja. Két ember kritikus állapotban van, kilencen pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek szombaton Malibuban, amikor leszakadt egy erkély a bulizók alatt.
 
Induljon a banzáj! – kéri a kormánytól a szakmai szervezet

Induljon a banzáj! – kéri a kormánytól a szakmai szervezet

A Magyar Turisztikai Program Alapítvány (MTPA) a tervezhetőség és a biztonságos újraindulás érdekében kéri, hogy 45 százalékos átoltottság mellett elindulhasson a kisebb volumenű üzleti események szervezése, az 5 milliós oltottsági fázis elérésekor pedig a kormány vonja vissza a...
 
 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek