Orosz és ukrán fellépők is lesznek a Sziget fesztiválon

Két év után újra Sziget. A covid a fesztiválipart is alaposan megrángatta, most pedig a háború árnyéka vetül Európára. Ilyen előzmények után és ebben a helyzetben tér vissza 2022. augusztus 10-15-ig a ma már inkább európainak, mint magyarnak számító fesztivál.

Ez volt a kedvenc fotónk 2019-ben, a pandémia előtti utolsó fesztiválon.
Fél éven keresztül hallgattatták végtelenítve ugyanazt a számot – ementáli sajtokkal

Fél éven keresztül hallgattatták végtelenítve ugyanazt a számot – ementáli sajtokkal

A Berni Művészeti Egyetem és a Käsehaus K3 sajtkészítő cég egy két évvel ezelőtti, közös projektjében arra keresték a választ, hogy van-e valamilyen érzékelhető hatása a zenének az egyik leghíresebb svájci sajt, a berni kantonból származó ementáli ízére. A cikkre most...
 
Nem minden papsajt – nagy bejelentést tett a Glastonbury

Nem minden papsajt – nagy bejelentést tett a Glastonbury

A szólást persze Michael Eavis,a fesztivál alapítója nem ismerheti, nagyjából azt jelenti, hogy nem sikerülhet mindig minden... A tavalyi után az idei rendezvény is elmarad a Worthy Farmon, ahol most színpadok helyett sajtot készítenek.
 
 
Fotó: Junkies (FB)

Elhunyt a Junkies volt gitárosa

A Hammerworld közölte a szomorú hírt, hogy váratlanul elhunyt a Junkies volt gitárosa, előtte a Mad Dolls, utána a Lucy zenekar énekes-gitárosa, Sajti Levente.
 
Foó: setres.cz

KÖSZI, hogy nem rúgtátok ki tömegével a zeneiparban dolgozókat!

A Könnyűzenei Szolgáltató Iroda (KÖSZI) elektronikus kérdőívére válaszolók 87 százaléka úgy nyilatkozott, hogy a koronavírus okozta helyzetben még nem volt szükség kollégák elbocsátására.
 
Zenei bloggerek, szerkesztők, újságírók – lehet pályázni ismét!

Zenei bloggerek, szerkesztők, újságírók – lehet pályázni ismét!

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma pályázatot írt ki kifejezetten könnyűzenei tematikájú nyomtatott és internetes médiumok támogatására. A támogatási keretösszeg 15 millió forint, amelyből pályázatonként maximum 1,5 millió igényelhető.
 
II.Nemzetek sajtfesztiválja

Sajtból lesz a Budapest Bár

Október 19-én második alkalommal kerül megrendezésre a Folyondár utcai Vasas Sportcentrumban a Nemzetek Sajtfesztiválja, ahol a finom falatok mellett színpadra lép Fűzy Gábor bárzongorista, a Peet Project és a Budapest Bár is.
 
 
Led Zeppelinnel érlelik a sajtot!

Led Zeppelinnel érlelik a sajtot!

Svájci kutatók és művészeti főiskolások kipróbálják, hogyan érik a sajt különböző zenei műfajok hangjainak hatására – tudósít a 444.hu.
 
Szerdán nyílik Tarján Zsófi kiállítása a Dantéban

Szerdán nyílik Tarján Zsófi kiállítása a Dantéban

Az esemény szerint a témák: popszakma, megáll az idő, repülés. A képeket meg lehet vásárolni és egy hónapig meg tudjátok nézni a helyszínen...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Ska Jam a Kobuciban – Ladánybene 27 lemezbemutatóval

A zenekar korai, ska korszakának ikonikus dalait még sosem rögzítették profi körülmények között, eljött ennek is az ideje: Menekülés címmel megjelent a Ladánybene 27 albuma. Május 9-én a Kobuci Kertben közel négy évtized után – több korabeli zenésztárs közreműködésével – élőben is újra hallhatók lesznek az egykori...

Bor, mámor, Kovacs – Jazzy fesztivál májusban

A felsorolás végződhetne úgy is, hogy MATT BIANCO vagy IZO FITZROY, de, bocs, nekünk a 2016-os szigetes fellépése óta KOVACS az isten(nő) :)
Új koncertek
Alpárfeszt
Alpárfeszt
Kiskunfélegyháza 
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...