KÖSZI, hogy nem rúgtátok ki tömegével a zeneiparban dolgozókat!

2020/03/23  ·   Programtörlés   ·  koncert.hu

A Könnyűzenei Szolgáltató Iroda (KÖSZI) elektronikus kérdőívére válaszolók 87 százaléka úgy nyilatkozott, hogy a koronavírus okozta helyzetben még nem volt szükség kollégák elbocsátására.

Foó: setres.cz

A KÖSZI folytatja a szektorra vonatkozó felméréseket. Ezen a héten a koncerthelyszínek körében végez telefonos felmérést, amelynek az eredménye április első napjaira várható.

Ahol mégis szükséges volt, 5 fő alatti leépítésről számoltak be. Ezt annak fényében is érdemes értelmezni, hogy a lemondott események 45,1 százalékán 10-50 főt, 20,2 százalékán 10 főnél kevesebbet, 15,9 százalék esetében pedig 50 és 100 fő közötti közreműködőt foglalkoztattak volna - közölte a Hangfoglaló Program.

A március 13. és 21. között kitölthető kérdőívre 893-an válaszoltak.

A felmérésben résztvevők 49,2 százaléka zenész, előadóművész kategóriába sorolta önmagát, míg 39,2 százaléka menedzsernek, szervezőnek, 21,8 százalék technikai háttérmunkásnak.

A megkérdezettek 95,8 százalékának kellett előre leszervezett könnyűzenei programokat lemondania. A törölt könnyűzenei események 77,2 százaléka koncert, 10 százaléka színházi vagy táncprogram, a többi pedig egyéb kulturális esemény lett volna. A lemondott eseményeknek több mint háromnegyede belépőjegyes programnak indult. Az események 82,4 százalékánál nem a végleges lemondással, hanem az elhalasztással, a későbbi időpontban történő megrendezéssel számolnak a válaszadók. Az egyelőre lemondott események mintegy kétharmada ezer fő alatti nézőszámú lett volna, 7,7 százaléka került a 10 ezer fő fölötti kategóriába.

A kutatás arra is igyekezett kitérni, hogy a válaszadók milyen mértékű kárral számolnak. A kérdőívet kitöltők 38,2 százaléka félmillió forintnál kevesebbre teszi ezt, 41,8 százaléka 500 ezer és 2 millió forint közötti kárral számolt. A válaszadók 44,8 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a vészhelyzet után is folytatni tudja a tevékenységét, a bizonytalan 52,2 százalék mellett 3 százalék már csődöt prognosztizál.

 

Szigeti Ferenc drámai helyzetjelentése

Szigeti Ferenc drámai helyzetjelentése

Szigeti Ferenc Facebook-on hosszú posztban fejtette ki, mekkora bajban van a zeneipar, módosítás nélkül közöljük (kivéve kiemelések).
Fotó: Dürer kert

A zenekaroknak muszáj lesz kipróbálniuk, milyen egy szerdai koncert...

A Szeretlekmagyarorszag.hu közölt egy körképet, amelyben a budapesti nagy koncerthelyszínek képviselőit szólaltatja meg. Mi a Dürert emeltük ki, mert szerintünk van benne pár fontos gondolat, a többit a forrásoldalon találjátok, link alul.

 

A támogatásodra számít a magyar zene – nem kerl pénzbe!

A támogatásodra számít a magyar zene – nem kerül pénzbe!

A könnyűzenei szakma összefogására és a magyar könnyűzenét szeretők segítségére és támogatására számít a #mertkelladal kampány. Tudatos zenefogyasztással, több magyar dal hallgatásával és lejátszásával plusz költségek nélkül lehet támogatni és segíteni a magyar...
Az első 12 óra nagyon kemény volt  – a Barba Negra vezetője a kialakult helyzetről

Az első 12 óra nagyon kemény volt – a Barba Negra vezetője a kialakult helyzetről

Szerda délután rendkívüli jogrendet és veszélyhelyzetet hirdetett a kormány az ország egész területére. A nagy létszámú rendezvények betiltása a zeneipart is keményen érintette, a szervezők, a létesítmény-vezetők és az előadók is tanácstalanul állnak a jövő előtt....

 

KÖSZI, kérdőív, Hanfoglaló Program, programtörlések, elbocsájtások, zeneipar

 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek