A város felett éppen Barbara lebeg

A város felett éppen Barbara lebeg

Sokáig nem értettük, hogy kerül egy német nyelvű betét a Napoleon Boulevard Júlia nem akar a földön járni című számának végére, de Vincze Lilla nagyon tudja lökni azokat kemény német szavakat. S mint azóta kiderült, ez a keménység volt a cél, és valljuk be: elérte. Nem...
 
 Fotó: Emre Kuzu (Pexels)

A Maradj Otthon! után jön a maradj talpon

Az ősztől újrainduló programok lebonyolításához szükséges pályázatok mielőbbi kiírását és elbírálását kéri többek között a Magyar Zenei Tanács annak érdekében, hogy a zenei élet valamennyi területe talpon maradhasson.
 
 
Esküvőt 200 főig lehet tartani júniustól – a zenészek meg már nagyon zenélnének... Mi következik ebből?

Kampányolnak a zenészek a koncertezésért. Ugyanitt lakodalmat vállalnak!

A kormányinfón elhangzott, hogy június 1-től minden megyében – kivéve Budapestet – 200 főig rendezhető esküvő és lagzi a megfelelő védőtávolság betartásával.
 
Fotó: Do The Bay

Kis színes: colorfesztiválok augusztusban országszerte

Kicsit már unjuk a karanténos koncerteket, úgyhogy körbenéztünk mivel tudnánk egy cseppet megszínesíteni a mindennapjaitokat. Találtunk is 3 eseményt a témában, aminek még van esélye a megrendezésre idén.
 
Fotó: Musa Ortaç (Pexels)

Rászoruló zenészek

Szerintünk óriási dolog, amit az EJI (Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület) és az Artisjus tett: csaknem 400 zenésznek ítéltek meg egy bruttó 160 ezer forint összegű (egyszeri) támogatást. Nulla bevételnél ez jelentheti a rezsi kifizetését, a mindennapi betevőt, de a szorult...
 
CityRocks

Nem zenél idén Magyarország legnagyobb zenekara

Újabb hét kezdődött ma karanténos életünkben, és sajnos még mindig nem fogytunk ki a rendezvény-törlős hírekből. Mai áldozatunk a CityRocks Hungary.
 
 
Fotó: pexels.com

A Petőfi Irodalmi Múzeum oszt pénzt a független (könnyű)zenészeknek

Az Emmi egymilliárd forinttal segíti a független előadóművészeket. Ebben benne vannak a színészek, színházi dolgozók, bábszínészek, a népzenei, néptánc- és cigányzenei művészek, a kortárs tánc művészei, az artisták, a cirkuszi dolgozók, a könnyűzenei és egyéb...
 
Virágboltosnak jobb lenni, mint zeneipari dolgozónak?

Virágboltosnak jobb lenni, mint zeneipari dolgozónak?

Tegnap, a Portfolió cikke alapján összeállított írásunkban az olvasható, hogy ha az idei fesztiválok elmaradnak a nyáron, az emiatt a magyar gazdaságból kieső jövedelem akár a 442 milliárd forintos összeget is elérheti. Ez közel 1%-át jelentené a 2019-es magyar GDP-nek.
 
A német kormány kifizeti az elmaradt fellépések díjának jelentős részét

Németországban kifizetik az elmaradt fellépések honoráriumának jelentős részét

Mentőcsomagot szerveznek Németországban a koronavírus-járvány miatt bevétel nélkül maradó szabadúszó művészeknek a szövetségi kormány, a tartományok és a helyi önkormányzatok támogatási programjainak összehangolásával és új intézkedésekkel.
 
CityRocks

The Show Must Go On – Magyarország legnagyobb zenekara egy szobában

A CityRocks most csupán a virtuális térben állhatott össze, de így is kétszáz zenész tartott home flashmobot, ahol a Queen együttes legendás The Show Must Go On című slágerét adták elő.
 
Fotó: Rebecca Swafford (Pexels)

400 előadóművész már pénzhez jutott

Mint ahogy arról már beszámoltunk, 180 millió forint áll rendelkezésre a bajba jutott zenészek megsegítésére. A rendkívüli szociális támogatási keret létrehozásáról az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) és az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület döntött.
 
Pályázat: fejenként 50 ezer forintot fizetnek most egy 40 perces műsorért

Pályázat: fejenként 50 ezer forintot fizetnek most egy 40 perces műsorért

Az otthon ülő magyarok minőségi kortárs kulturális tartalomhoz juttatását szolgálja az a projekt, amelyet az EMMI, a Petőfi Irodalmi Ügynökség, az MTVA és az A38 Hajó hirdetett meg.
 
A falu rosszai koncerttel és új klippel ünneplik 15. szülinapjukat

A falu rosszai koncerttel és új klippel ünneplik 15....

Egy minden bizonnyal eszeveszett bulit rendez május 31-én a Budapest Parkban a Bohemian Betyars, s eme jeles napon évek óta állandó tettestársuk, a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Lara maga az őserő

Tegnap este Budapesten, az MVM Dome-ban zárta világkörüli turnéját a csodálatos Lara Fabian.

Csak ő...

Falusi Mariann neve többször is felbukkan a koncertkínálatunkban, leginkább Sárik Péterrel, olykor Presser Gáborral egy színpadon emlegetjük, de ő az egyik sztárja a Menopauza című zenés darabnak is. De most csak róla van szó, el is meséli:
Új koncertek