Van hetente 5 perced a komolyzenére?

Van hetente 5 perced a komolyzenére?

Miért kellett Beethovennek korán otthagynia az iskolát? Mit kapott II. Frigyes Vilmos porosz királytól szolgálataiért? Melyik műve bemutatóján álltak üres oldalak a kottában? Miért csak férfiak adhatták elő a vonósnégyeseket?
 
Fotók: eu.vcstar.com

A hatóság szerint vízbe fulladhatott Naya Rivera

A hatóságok szerint vízbe fulladhatott a Glee - Sztárok leszünk! című tévésorozat 33 éves színésze, aki szerdán tűnt el a Los Angelestől északnyugatra fekvő Piru-tavon, ahol kisfiával csónakázott.
 
 
Eltűnt a Glee egyik sztárja

Eltűnt a Glee egykori sztárja

Az amerikai zenés sorozat egyik sztárja, Naya Rivera négyéves fiára egyedül találták rá egy csónakban egy dél-kaliforniai tóban.
 
Az emlékérme után bélyegsorozat is készül a Queen tiszteletére

Az emlékérme után bélyegsorozat is készül a Queen tiszteletére

Mármint nema brit uralkodó, hanem a legendás együttes tiszteletére. januárban adtuk hírül, hogy a Queen az első brit rockegyüttes, amely egy érmén szerepelhet II. Erzsébet királynővel. Nagy lehet a respekt, ha még ugyanabban az évben bélyegsorozat is készül róluk.
 
Fotó: Zorall Sörolimpia

100 százalék rockzene – TÁBOR fesztivál Alsóörsön

Vannak fesztiválok, akik akaratukon kívül ugyan, de a többiekhez képest viszonylagos nyugalommal követhették az események alakulását: ezek azok a bulik, amelyeket nem átpakoltak és újrahúroztak, hanem eleve is augusztus végére hirdettek meg, csakúgy, mint az ezt megelőző években. Ilyen...
 
Végül mégis megünneplik a az 50. Glastonburyt – a szülinapnak a BBC ad helyet

Végül mégis megünneplik a az 50. Glastonburyt – a szülinapnak a BBC ad helyet

A BBC bejelentette, hogy The Glastonbury Experience címmel a fesztivál időpontjával egy időben – főműsoridőben!– egy komplett műsorfolyamot szentelnek az ikonikus fesztiválnak.
 
 
Hegyilevegő Online Fesztivál

Hegyilevegő a Bagossy Brothers Company adagolásában

Most már tényleg közeleg az a pillanat, amikor újra testközelből élvezhetjük a koncerteket, de még utoljára bulizzunk együtt május 23-án szombaton az online térben a Bagossy Brothers Company meghívására.
 
Fotó: SZIN

Három fesztivál, ami NEM marad el: SZIN, STRAND, Zorall Sörolimpia

Ilyet sem írtunk ma még le... Persze, ők nem voltak a veszélyzónában, lehetett sejteni, hogy az augusztus végi rendezvényeket kevésbé fenyegeti a veszély. DE.
 
Fotó: Oktoberfest/FB

Ne lökd ide: törölték a sör legnagyobb őszi fesztiválját

Már az őszi programok is veszélybe kerültek a járvány miatt. Bajorországban például az egyik legnagyobb fesztivál megrendezéséről mondtak le, mivel nem tudják garantálni a biztonságos lebonyolítást.
 
Kerekdomb

Kerekdomb fesztivál: leköltözik Tállyára a Fővárosi Rapcirkusz

Rángatja az élet a fesztivált: tavaly pénzhiány miatt az utolsó pillanatban le kellett mondani, most meg... hiszen tudjuk.
 
Újabb rekordot állított fel friss dalával a kanadai rapper

Valamit nagyon eltalált új dalával a kanadai rapper

Korábbi rekordjai mellé újabbakat állított fel új dalával Drake. A kanadai rapper az első férfi előadó a Billboard Hot 100 lista történetében, aki egy új számmal harmadszor is rögtön az élen tudott nyitni.
 
A karanténban se maradunk retro zene nélkül: jön a fesztivál online változata!

Csavard fel a szőnyeget! Jön a retrófesztivál online változata

️Az I LOVE RETRO, a Ray’s Pub és 15 magyar retrosztár úgy döntött, elviszi a fesztivált és a legnagyobb retro slágereket az otthonodba.Március 28-án szombaton 17:30-tól egészen 23 óráig szólnak majd a legkedveltebb hazai előadók a retro-világból.
 
EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál...

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.

A bakonybéli Szent Mauríciusz Monostorban ad koncertet az olasz Quartetto Eos

Magyarországon is elindul az Európai kamarazenei együttműködés, a MERITA projekt, amelynek az a célja, h felkeltse és fenntartsa az érdeklődést a klasszikus zene iránt. A program keretében első ízben május 19-én a bakonybéli Szent Mauríciusz Monostor történelmi terében ad koncertet az olasz Quartetto Eos.
Új koncertek