Fotó: Erik Mclean (Pexels)

Most akkor a DJ zenész vagy nem zenész?

Több mint 600 hozzászólás született a Telex.hu közösségi oldalán annál a cikknél, amely arról ad hírt, hogy a dj-k mostantól hivatalosan is zenésznek számítanak Németországban.
 
Fotó: Daniella Yohannes

Soha többé nem léphet színpadra Keith Jarett

A 75 éves jazzlegenda 2018 februárjában agyvérzést kapott, majd májusban még egyet. Lebénult, s a bal oldalán részlegesen még mindig fennáll a paralízis. Nem valószínű, hogy valaha képes lesz zongorázni – mindezt nemrég árulta el a New York Times-nak, amit a Fidelio szemlézett nemrég.
 
 
Elton John saját Barbie-t kapott az évfordulójára

Elton John saját Barbie babát kapott az évfordulójára

Az 50 dollárét megvásárolható babát a Mattel abból az alkalomból dobta piacra, hogy 45 éve, októberben (25-26.) volt Elton John legendás, kétnapos koncertje a Los Angeles-i Dodger Stadionban, amelyen mintegy 100 ezer ember vett részt, s akkor ez a szám minden addigi rekordot megdöntött,...
 
Fotó: Galstonbury Festivals FB

Tényleg le lehet tesztelni egy fesztivál komplett közönségét – ráadásul háromszor?

A kérdést nem mi tettük fel, nekünk ez elég utópisztikusnak tűnt volna – utópiákkal meg annyira nem foglalkozunk, de akinek mindez megfordult a fejében, az nem akárki: Michael Eavis, a Glastonbury atyja. (S a lányával, Emilyvel együtt csinálják.)
 
Fotó: Ganxsta Zolee és a Kartel/FB

Ezt a menetet vitte a vírus: feladja Ganxsta Zoli és az ITI is

A legvégsőkig kitartottunk... – általában így kezdődnek ezek a közlemények, és a közönség tudja is, hogy ez nem kamu: tényleg így volt, tanúsíthatják. Aztán jön a nagy DE.
 
Fotó: Magda Ehlers/Pexels

Dalszerző: Megerősödhet a zenészek eddig figyelemre sem méltatott középrétege

A Delszerző blogon már beszámoltak arról a trendről, hogy a szupersztárok rovására egyre inkább erősödni látszik a zenészek azon középrétege, akik ugyan nem töltenek meg arénákat, nem headlinereka fesztiválokon – de már jól meg tudnak élni a zenélésből.
 
 
A fotó illusztráció!!!

Egész éjjel egy vonatsín mellett ült a Majka által is keresett eltűnt fiú

Majka oldalán jelent meg tegnap egy felhívás, amelyben egy, a Normafára bringázni indult srácot kerestek kétségbeesetten.
 
Meglepetés kastélyfesztivál Budapesttől alig másfél órányira

Meglepetés kastélyfesztivál Budapesttől alig másfél órányira – ELMARAD!

A nyárvége legszimpatikusabb fesztiválja lett volna – nem mintha tolonganának a jelöltek, de akkor is. A szervezők közlése szerint "a járványügyi helyzet fokozódása és az ennek okán kialakult bizonytalanság miatt úgy döntöttek, hogy az idei nyárzáró rendezvényüket jövőre és...
 
Leléptél – itt a LongStoryShort! első magyar nyelvű dala

Egy elhagyott férfi hülyeségeket beszél magának...

A LongStoryShort! újabb klippel jelentkezik, hamarosan érkező debütáló albumáról. A Leléptél egy szakítást dolgoz fel, férfi szemszögből bemutatva, hogy milyen, gyakran hülyeségnek hangzó gondolatokkal nyugtatja magát az elhagyott fél... A lemezbemutató koncert szeptember 5-én, a...
 
 Billie Eilish reklámarc lett

Billie Eilish reklámarc lett

A Deutche Telekom reklámját generációja leghíresebb popsztárja narrálja – írja a Kreatív.hu.
 
Fotó: Művészetek Völgye /FB

Schiffer András szerint a hatályos jogszabályokból nem vezethető le a totális fesztiváltilalom

A jogász először a FB-oldalán, majd a Magyar Hang hasábjain közölte a saját értelmezését.
 
Fotó: FOO

Lovasi Andrásnak van egy építő javaslata

És nem félt megosztani a Facebookon. Szerinte pont, hogy kellenek a fesztiválok, és azt is megmagyarázza, miért.
 
Amikor az Eszkimó asszony békében elvan a Dögkeselyűvel: mostantól a Körútnak is van saját zenéje

Amikor az Eszkimó asszony békében elvan a...

A Nagykörút, mint egy csatorna, körbeöleli a tágabb értelemben vett belvárost. Hogy a Körút identitás is lehet, sőt: dalok is születhetnek...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

SZIN 2024: a fesztivál 521 kedvezményes bérlettel ünnepli meg Szeged napját

A SZIN kedvezményes belépőkkel ünnepli Szeged Napját. A jeles dátumra utalva 521 igen kedvezményes SZIN-bérlet várja majd gazdáját, de korlátozott számban a napijegyek is olcsóbbá válnak.

Ma jelenik meg a Furiosa: A Mad Max Saga filmzenei albuma

A Mad Max-franchise előzményfilmjének zenéje a tervek szerint 2024. május 17-én jelenik meg digitálisan a WaterTower Records gondozásában. A soundtrack vinyl és CD formátumban is elérhető lesz, de kizárólag előrendelés útján.
Új koncertek