João Luccas Oliveira fotója a Pexels oldaláról

A kultúra nélkül nem kecmergünk ki a covidból

Átfogó felmérést készített a kulturális és kreatív szektorról az európai közös jogkezelők szervezete, a kedden publikált tanulmányt az Artisjus tett közzé. Többek között azt is megállapítják benne, hogy a két szektor az európai gazdaság egyik motorja, kulcskérdés az...
 
A The Anahit (FB)

A könnyűzene is a magyar kultúra része

Erről mindenki bebizonyosodhat január 21-én, csütörtökön 11 órától, ugyanis ekkor indul a Magyar Kultúra Napja-stream, amelyen nem csak a tavalyi év könnyűzenét érintő fontos ügyeiről hallhatunk, de több élő minikoncert is lesz.
 
 
Ez lesz abból, ha a Bohemian Betyars, Ferenczi György és Oláh József együtt kirándul

Ez lesz abból, ha a Bohemian Betyars, Ferenczi György és Oláh József együtt kirándulgatnak

Megszületett az UbikTúra himnusza, amelynek megalkotásában több mint 15 zenész vett részt, a klipet pedig a táborozók telefonos videóiból vágták össze.
 
Fotó: Szépművészeti Múzeum

Visszanézhető a Textúra Péterfy Borival

Idén hatodik alkalommal került megrendezésre a nagy sikerű TEXTÚRA összművészeti előadássorozat, amely már hely- és időkorlát nélkül mindenki számára elérhető, ami azért jó hír, mert ezek az estek fénysebességgel szoktak betelni.
 
A fotó illusztráció (1978.)

Rocktörténeti jelentőségű Beatrice-koncertanyag jelent meg vinylen

A negyvenéves felvétel most először látott napvilágot teljes egészében. A felvételt a nyolcvanas évek második felében gyenge minőségű kalózkazettákon terjesztették, de az sem volt pontos leképezése annak, ami a Kisstadionban elhangzott.
 
Hogyan lett a Kispál és a Borz az ország egyik vezető zenekara?

Hogyan lett a Kispál és a Borz az ország egyik vezető zenekara?

Tavaly Pécsi szál címmel már készült egy film, amely azt kutatta, hogyan lett Pécs a magyar könnyűzene fellegvára. Sok más banda mellett innen indult a Kispál és Borz, a Halott Pénz, a Punnany Massif, a 30Y, Takáts Eszter és például a Junkie Jack Flash. Most egy könyv boncolgatja...
 
 
A 100. óriási lemezgyűjtő-buli lesz szeptemberben Óbudán

Bazinagy lemezgyűjtő-buli lesz szeptemberben Óbudán – pontosan a századik!

Hihetetlen, de századik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Lemez- és CD Börzét. Szeptember 19-én az Óbudai Kulturális Központban számos programmal, zenével, dedikálással várják az érdeklődőket; a Börze Awardot Várkonyi Mátyás veheti át.
 
Fotó: EXIT

Az EXIT már a 2021-es fellépőgárdáját promózza: David Guetta,Tyga, Sepultura, Metronomy

Bár a világjárvány leküzdhetetlen akadályokat gördített nemcsak az EXIT, hanem a világ szinte összes fesztiválja elé, az újvidéki stáb volt az egyik, ha nem az egyetlen, akik a legkeményebben küzdöttek a 2020-as évért. Az idei rendezvényt végül az új, augusztusi időpontban sem...
 
Fotó: Kobuci

Kobuci: LEVEGŐT!

Nem József Attila versét fogjuk idézni, hanem a Kobuci posztját a kultúra társadalmi hasznáról – szó szerint, kiemelések tőlünk.
 
Koncertekkel nyit a Zsolnay Negyed

Koncertekkel nyit a Zsolnay Negyed

Pécsett a Zsolnay Kulturális Negyed Pirogránit udvarán június végén indulnak újra az élőzenei programok
 
Fotó: Opéra national de Paris

Nem könnyű most Párizsban operakedvelőnek lenni

De művésznek sem, nem beszélve a háttérdolgozókról... Az év eleji sztrájkok, majd a koronavírus-járvány miatt hónapok óta zárva tartó Párizsi Operaház ősszel sem nyit meg felújítási munkálatok miatt.
 
Belau

Karibi hangulatban a Belau

A könnyed electronika szerelmeseinket nem kell bemutatni az elmúlt években komoly sikereket magáénak tudó Belaut. A duó régóta várt második, Colourwave című albuma hosszas várakozást követően jelent meg, amelyet élőben ősszel mutatnak majd be Európa-szerte.
 
A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek