Egy hét, hét helyszín, 24 program: Zsidó Kulturális Fesztivált

Egy hét, hét helyszín, 24 program: Zsidó Kulturális Fesztivál

Idén hét helyszínen rendezik meg a 24. Zsidó Kulturális Fesztivált szeptember 4. és 12. között Budapesten. A rendezvény szlogenje: "Életörömre hangolunk!"
 
Rahul Pandit fotója a Pexels oldaláról

Több mint 50 embert vezettek ki a TOOL budapesti koncertjéről

Összesen 57 embernek kellett elhagynia a progresszív metálzenekar koncertjét, mert a banda kérése ellenére elővették a koncert alatt a telefonjukat – írja a HVG.
 
 
Mennyit ér neked a kultúra? Június 3-án annyit fizetsz a jegyért a Városmajorban, amennyit gondolsz

Mennyit ér neked a kultúra? Június 3-án annyit fizetsz a jegyért a Városmajorban, amennyit gondolsz

Először május elején indított kampányt a Városmajori Szabadtéri Színpad azzal a felhívással, hogy határozza meg maga a néző a jegyárat. „A könyv olvasó nélkül papír és tinta, a film néző nélkül képkockák egymásutánja, a színház közönség nélkül a művészettől...
 
Fotó: Ian Siegal/FB

Botaniq Blues Night a turai kastélyban: Ian Siegal búcsúkoncert

A Botaniq BBQ & Blues Night keretében neves blues előadók lépnek színpadra az álomszerű kastélyparkban, miközben sorra váltják egymást a tányérokon a BBQ különlegességek.
 
Fotó: Zsolnay Piknik

Zsolnay Piknik: több mint hetven program a pécsi kulturális megyedben

Több mint hetven, javarészt szabadtéri és térítés nélkül látogatható kulturális és családi programot kínál az érdeklődőknek a Zsolnay Piknik a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben május 20-22. között
 
 Illusztráció: cottonbro (Pexels)

Évfordulókkal teli, retro PUNK buli Budapesten

Ha nem is a fekete, de a Vörös és Kék Yukban, Óbudán, 2022.március 19-én szombaton. S hogy mennyire retró, azt döntsétek el a program alapján.
 
 
Nem minden Paddy and The Rats-tag lehet ott  Babicsek Bernát emlékestjén

Nem minden Paddy and The Rats-tag lehet ott Babicsek Bernát emlékestjén

Mint ahogy arról beszámoltunk, Babicsek Bernát Emlékestet szervez a Turay Ida Színház február 6-án. A résztvevők között természetesen a fő helyen szerepelt egykori zenekara.
 
Babicsek Bernát Emlékestet szervez a Turay Ida Színház

Babicsek Bernát Emlékestet szervez a Turay Ida Színház

Február 6-án délután háromtól emlékeznek a színház művészére, Babicsek Bernátra (1980-2021). Egészen pontosan: a részt vevő előadók bizonyítják, hogy milyen sokoldalú volt a fiatalon, tragikus körülmények között elhunyt színész-zenész: több formációban is aktív...
 
Nincs műfaji megkötés vagy nevezési díj: egyszerűen SZABAD A SZÍNPAD!

Nincs műfaji megkötés vagy nevezési díj: egyszerűen SZABAD A SZÍNPAD!

Az ERöMŰVHÁZ a K11 Művészeti és Kulturális Központtal karöltve pályázatot hirdet budapesti feltörekvő zenekarok és előadók részére. A verseny kétfordulós, a pályázó zenekarok közül 10 előadó/zenekar juthat a döntőbe.
 
A Szigeten puszta kézzel tépte a gitárhúrokat – most a Müpában lép fel Patti Smith

A Szigeten puszta kézzel tépte a gitárhúrokat – most a Müpában lép fel Patti Smith

Talán vannak még, akik emlékeznek Patti Smith első magyarországi koncertjére (mi sajnos nem...): a punk keresztanyjának 23 évvel ezelőtti fellépése a Szigeten azzal zárult, hogy a hölgy puszta kézzel letépte a húrokat a gitárjáról, majd egy elegánsan hanyag mozdulattal a színpadon...
 
Koncert a sírkertben

Koncert a sírkertben

A tematikus séták mellett koncerttel, tájékozódási játékkal és fényfestéssel várják a látogatókat a Fiumei úti sírkertbe a Kulturális Örökség Napjain.
 
Kálmándy Ferenc fotója Hobo FOO-s koncertjéről

Hobo Pilinszky verseket szaval és énekel

Földes László Hobo idézi meg Pilinszky verseit szerdán a budapesti Kertész Imre Intézetben a Pilinszky 100 rendezvénysorozatban.
 
A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek