Jön a Huun Huur Tu a Fonóba

Jön a Huun Huur Tu a Fonóba!

Novemberben több izgalmas koncert lesz a Fonóban, jön a Huun Huur Tu, Martha Töpferova és Omer Klein is. Emellett a Makám, a Söndörgő, Tóth Viktor és a Cimbalom Brothers is szerepel a programban, valamint koncertet ad a 10 éves a Folkembassy is.
 
Miért van kivilágítva a Nemzeti Múzeum?

Miért van kivilágítva a Nemzeti Múzeum?

A PONT Fesztivál tiszteletére és örömére három estén át a magyar LaLuz tervezésében kaukázusi motívumok által ihletett fényfestés díszíti a Nemzeti Múzeum homlokzatát.
 
 
A Kaukázus PONT egy napra a Múzeumkertbe költözik

A Kaukázus PONT egy napra a Múzeumkertbe költözik

Nem a zenekar.... A megújult PONT Fesztivál jóvoltából október 9-én, szombaton különleges koncertek, családi programok, zenei workshopok és filmek hozzák közel a Kaukázus világát, valamint a magyar táncházmozgalom múltját és jelenét a Múzeumkertbe.
 
Három év után újra Budapesten a Dead Can Dance

Három év után újra Budapesten a Dead Can Dance

A Dead Can Dance legutóbb "A Celebration – Life & Works 1980-2019" című turnéja keretében lépett fel 2019 júniusában a Sportarénában, 2022. május 8-án ugyanitt láthatjuk-hallhatjuk őket.
 
Válogatott zenéket szólaltat meg a Fonó fesztiválja

Válogatott zenéket szólaltat meg a Fonó fesztiválja

A Fonó Selection fesztivál két délelőttjén (csütörtökön és pénteken) szakmai beszélgetéseket tartanak, keddtől szombatig pedig remek koncertekkel – kisebb és nagyobb formációkkal egyaránt –, lemezbemutatókkal, táncházakkal, táncelőadásokkal és persze táncházzal várják a...
 
Ma este adják át először a Fonó-díjakat

Átadták a Fonó-díjakat: Dresch Mihály tarolt

Első ízben adták át a Fonó-díjakat, az eseményt vasárnap este online formában tekinthették meg a nézők. A díjjal hagyományt kívánnak teremteni, így szebb-jobb időkben is alkalom nyílik majd a művészi teljesítmények elismerésére.
 
 
Fotó: Glória-jelenség a a Máramarosi-havasokban (időkép)

The Big Slalom – átjáró a világok között

Ha beírjuk a "slalom" szót a barátunk képkeresőjébe, mindenféle sportok jelennek meg, a sítől a szörfig. A mi esetünkben azonban zenei szlalomozást jelent a cím: pontosabban egy nagy utazást a Kárpát-medencében. Megjelent Cserepes Károly világzenei remixalbuma, amelynek annyi köze van...
 
Átnevezték a Grammy-díj egyik kategóriáját

Átnevezték a Grammy-díj egyik kategóriáját

Új nevet kapott a Grammy-díjak legjobb világzenei album kategóriája: ezentúl a legjobb globális zenei albumnak nevezik, mert ez "mérvadóbb, modernebb és befogadóbb meghatározás" a díjakat odaítélő Amerikai Lemezakadémia szerint. Szerintünk meg a régi is pont jó volt...
 
Fotó: Romengo

Lakatos Mónika kapta idén a világzene műfajának legrangosabb nemzetközi elismerését

Amikor múlt vasárnap a kapolcsi Folkszínpadon adott egy nagyon barátságos, zene- és emberközeli koncertet a Romengo, még nem gondoltuk, hogy Lakatos Mónika kapja a WOMEX Artist Award életműdíjatt, ami a nép- és világzene műfajának legrangosabb elismerése.
 
Hibrid fesztiválra készül a Womex

Hibrid fesztiválra készül a Womex

A minden évben más városban megrendezett WOMEX második alkalommal jön Budapestre: a világzene legnagyobb showcase-fesztiválja 2020. október 21. és 25. között lesz. Így szólt a legelső hírünk június elején az eseményről, akkor még azt hittük, őszre elfelejtjük ezt az egészet...
 
Bejelentették az ősz első nemzetközi fesztiválját

Bejelentették az ősz első nemzetközi fesztiválját

A WOMEX, a világzene legnagyobb showcase-fesztiválja ismét Budapesten lesz – a szervezők reményei szerint 2020. október 21. és 25. között.
 
Fotó: Fidelio

Lajkó Félix és a Cimbalom Brothers is a Songlines Music Awards jelöltjei közt

Két magyar kiadású lemezt, Lajkó Félix és a Volosi közös anyagát, valamint a Cimbalom Brothers Testvériség/Brotherhood című albumát is jelölték a rangos nemzetközi világzenei díjra, a Songlines Music Awardsra, adta hírül az MTI.
 
Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek