Enya egykori családi zenekara Budapesttől is elbúcsúzik

Enya egykori családi zenekara Budapesttől is elbúcsúzik

A Clannad együttest (amely a klán, azaz család szóból származik) 1970-ben Moya, Ciarán és Pól Brennan testvérek, valamint nagybátyjaik, Noel és Pádraig Duggan alapították. A zenekarhoz rövid ideig Enya (Brennan) is csatlakozott, mielőtt rendkívül sikeres szólókarrierjét megkezdte.
 
Koncert és tánc a múzeumban

Koncert és tánc a múzeumban

"Világom" címmel a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban ad koncertet március 5-én az Attacca világzenei formáció.
 
 
Ferenczy Gyuriék lazítanak koncert előtt a Fonóban :) (FB)

A Fonó legjobb hónapja evör

Négy elismerés: Magyar Brands díj, Womex Top Label díj, Fesztiválszövetségi díjak, 36 remek koncert és 15 felejthetetlen táncház, amit 13 városban összesen 3800 ember látogatott. Dióhéjban így foglalhatnánk össze a Fonó – eddigi legszebb – novemberét.
 
Fotó: womex.com

Még mindig nincs meg Lajkó Félix 100 milliós hegedűje

Mint arról beszámoltunk, a világhírű zenész csodálatos hangszerét az autójából vitték el Halottak napján. A hegedű azóta sem bukkant fel – a tolvajok ezek szerint nem viselik szívükön a muzsikáját. Nem úgy a legrangosabb világzenei szaklap, a brit Songlines, amely az év legjobb...
 
Jojo Abot, ghánai énekesnő

Ismét Magyarország kapta meg a WOMEX rendezési jogát

Öt év után jövőre ismét Budapest ad otthont a világzenei expónak. A Womexet (World Music Expo) 2020-ban a 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál részeként szervezik meg a magyar fővárosban.
 
A sztyeppék illata és legendás torokének a Fonóban

A sztyeppék illata és legendás torokének a Fonóban

A Huun-Huur-Tu november 17-én érkezik a Fonóba. A türk-mongol együttes a hagyományos tuvai torokének stílus legismertebb képviselője, azé a különös énektechnikáé, mely során egy énekes egyszerre két-három hangot is megszólaltat.
 
 
A fotók mindent elmondanak a zenekar varázsáról: Tribali a Dürerben

A magyarok kedvenc máltai zenekara a Dürerben lép fel: egy népdalt is megtanultak

Másfél évtizede a zenekar örömzenélésből született, és dalaikkal azóta is az életet ünneplik. A Tribali tagjai a pozitív energiát azonban nem csak a zenéjükön keresztül igyekeznek átadni: már évekkel ezelőtt számot írtak az esőerdőkről, fiatalokat tanítanak zenére, és még...
 
A Rumbaristas

Világkörüli utazás úgy, hogy nem mozdulsz ki a fővárosból: Budapest Ritmo

A Hangvető és a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál közös rendezvénye, a Budapest Ritmo október 4-6. között várja a műfaj rajongóit az Akvárium Klubban.
 
Fotó: Lajkó Félix Official

Komoly sikereket értek el a magyar világzenei albumok

Az elmúlt hónapokban nagy sikereket értek el a hazai kiadású albumok a nemzetközi listákon: augusztusban a Fonó két lemeze vezette a WMCE listáját, a régió zenéit szemléző Balkan World Music Charts negyedéves listáján tízből négy jelenleg is magyar kiadású lemez, ahogyan a...
 
Fotó: Tuszinger Károly/Lanou FB

Keltető: csipetnyi csill, falásnyi folk, picike pop – Lanou

A Keltetőben szeretnénk olyan előadókat és zenekarokat bemutatni, akik éppen most rajtolnak és/vagy keveset, vagy semmit sem szerepeltek eddig a zenei oldalakon. Várjuk a jelentkezéseteket!
 
Ha nincs ütős programod a hétvégére, a Velencei-tónál tudunk egyet. Ráadásul ingyenes!

Ha nincs ütős programod a hétvégére, a Velencei-tónál tudunk egyet. Ráadásul ingyenes!

Augusztus 2-4. között idén is várja a ritmusok és világzene szerelmeseit az agárdi szabadstrandon megrendezésre kerülő 4. Ütős Fesztivál.
 
Csűrfesztivál a világzene jegyében

Csűrfesztivál a világzene jegyében

A magyar és romániai fellépők mellett izraeli, mexikói, lengyel, görög-török-brit és norvég előadók is színpadra lépnek az erdélyi Mérában augusztus első négy napján a Világzenei Csűrfesztiválon.
 
 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek