Srácok, van próbatermetek? És ha nincs, milyen?

Srácok, van próbatermetek? És ha nincs, milyen?

A Hangfoglaló Program az idei évben fel kívánja mérni, hogy milyen Magyarország próbatermi helyzete. Mennyire könnyű vagy nehéz jól felszerelt, elérhető árú próbahelyeket találni, mennyit költenek erre a zenekarok, és mik ezeknek a próbahelyeknek a jellemzői.
 
Deák Bill Gyula többször fellépett aTűzkerék koncertjein

Elszállt egy hajó a szélben – de a matrózokból itt maradtak páran

Most jött el végre az elhallgatott zenekarok ideje: készült egy dokumentumfilm a témáról, tartottak egy nagy koncertet a MOM Kulturális Központban 2016-ban, és készült egy lemezfelvétel, amit most cédén is kiadnak.
 
 
Képes vagy megtölteni egy koncerttermet? Ha igen, akkor tegyél jót a pályakezdő zenekarokkal is!

Képes vagy megtölteni egy koncerttermet? Ha igen, akkor tegyél jót a pályakezdő zenekarokkal is!

A Hangfoglaló program keretében olyan együttesek pályázhatnak, akik koncertjeiken könnyűzenei műfajú, élőben megszólaló előzenekarokat léptetnének fel. Az NKA honlapján keresztül október 24-ig várják a pályázatokat.
 
Fotó: AŽUR/YouTube

Mire elég a támogatás? Hangfoglaló-klipkörkép

20 zenekar részesült 2017-ben Az NKA Hangfoglaló Program Kollégiuma "indulózenekaros" támogatásában. Nemrég közöltük a hírt, miszerint a következő évad felhívására több mint háromszázan adták be a pályázatukat. Megnéztük, hogy a mai nappal záródóan milyen klip jelent meg a...
 
Több mint háromszáz zenekar vár a tapsra!

Több mint háromszáz zenekar vár a tapsra!

NKA Hangfoglaló Program ötödik évadában is meghirdették az Induló Előadói Alprogramot. A felhívásra 308 formáció adta be a pályázatát augusztus 6-áig. A Hangfoglaló Program Kollégiuma várhatóan november elején hirdeti ki a 2018/2019-es szezon támogatottjait.
 
Fotó: Aurevoir./FB

Megjelent a folyton búcsúzkodó zenekar első lemeze: Aurevoir. – Kikötő

Nem, nem rontottuk el: Aurevoir PONT. Így írják. És úgy tűnik, most révbe értek.
 
 
Van szívük: 15 V-napi üdvözlőkártya híres zenekaroktól

Van szívük: 15 V-napi üdvözlőkártya híres zenekaroktól

Ez az egész Bálint/Valentin-nap para nem akkora gáz, mint lett belőle, köszönhetően a rátelepülő kereskedőknek. Láttátok a Blaha aluljárójában a szőrös szíveket...? Szóval, lehetne ebből egy kedves izé is, tekintve, hogy az alapjául szolgáló legendát tényleg lehet szeretni....
 
Fotó: Mandiner.hu

Made in Pécs: mintegy 120 zenekar koncertezik a fesztiválon

Csaknem 120 pécsi zenekar részvételével rendezik meg a harmadik Made in Pécs Fesztivált január 6-én a baranyai megyeszékhely hat belvárosi helyszínén.
 
Fotó: www.huutajat.org

Éljenek a finnek! 5 zenekar, akik azonnal eszünkbe jutnak az országról

Finnország 2017-ben ünnepli függetlenségének 100. évfordulóját. Ebből az alkalomból ismerkedjünk meg néhány finn előadóval, lesznek köztük ismerős nevek, akikről talán nem is tudtuk, hogy északi nyelvrokonaink adták őket a világnak.
 
Fotó: BEKVART/FB

Hangfoglalók decembere

A CSTP (most már Hangfoglaló) Programban résztvevő előadók decemberi programjában találunk néhány csemegét.
 
Fotó: bootlegritkasagok.blog.hu

Elhallgatott zenekarok – ma este filmvetítés az Urániában

Hat egykor sikeres, mégis hányatott sorsú formáció – ma élő és aktív tagjai tehetséges muzsikusokkal kiegészülve – adott közös koncertet december 3-án, a MOM Kulturális Központ színháztermében. A koncertről készült filmet – kiegészítve archív és még sosem látott...
 
116 zenekar kap támogatást a Cseh Tamás Program jóvoltából

116 zenekar kap támogatást a Cseh Tamás Program jóvoltából

Beérkeztek a 4. évadát megkezdő Cseh Tamás Program első pályázatai. A legnagyobb érdeklődés a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is az induló zenekarokat támogató alprogram pályázatát övezete: 335 pályázat érkezett.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek