Naponta négy fiatal gondol az öngyilkosságra – nekik (is) szól a Konyha új dala

A Konyha csapata – ahogy az elmúlt három koncert-szezonban – idén tavasztól őszig ismét sok ezer kilométert tölt a turnébuszban.Legfontosabb önálló koncertjükre a budapesti Kobuci Kertben kerül majd sor augusztus 7-én, ahol lassan hat lemezes életművük keresztmetszete mellett a Nem mondhatok le magamról is felcsendül majd. 

Naponta négy fiatal gondol az öngyilkosságra – nekik (is) szól a Konyha új dala
Zenészek, akik nyíltan beszélnek mentális problémáikról

Zenészek, akik nyíltan beszélnek mentális problémáikról

Az elmúlt években számos zenész tárta fel a lelkében dúló viharokat a közönség előtt – vállalva a kommenthuszárok kardcsapásait –, hogy ezzel is tegyenek az efféle problémákból fakadó megbélyegzés megszüntetéséért. A Billboard ábécésorrendben 63 (!!!) előadót említ meg...
 
Elment az énekesnő, aki elsőként énekelt Oscar-gálán kínai-amerikaiként

48 évesen elhunyt a mandarin Mulan

Vasárnap öngyilkosságot kísérelt meg, kómába esett, majd a gondos kezelés ellenére szerdán elhunyt a világ egyik legkedveltebb ázsiai-amerikai énekesnője.
 
 
 Fotó: Anastasia Kolchina (Pexels)

Szépen lassan mindenünk leépül? Mentálhigiénés támogató oldal indult a zeneipar résztvevőinek

Odafigyelünk-e vajon kellőképpen egymásra? Segítőkkel karöltve, MUSIC MENTAL néven indít online felületet a WMMD a zeneipar dolgozóinak mentálhigiénés támogatásáért.
 
Így akadályozhatott meg slágerével  több száz öngyilkosságot egy amerikai rapper

Így akadályozhatott meg slágerével több száz öngyilkosságot egy amerikai rapper

Logic a 1-800-273-8255 című 2017-es slágerével érte el mindezt egy friss tanulmány szerint.
 
Stockholmnak halála után három évvel is fontos Avicii

Stockholmnak halála után három évvel is fontos Avicii

Emlékhelyet alakítanak ki a 28 éves korában elhunyt dj-nek és zenei producernek, Aviciinek a szülővárosában.
 
 Renda Eko Riyadi fotója a Pexels oldaláról

Egy tucat gondolat Csernus dokitól a koronadepi ellen – zenészeknek és nemzenészeknek egyaránt

A Papageno.hu idézte Jonas Kaufmann, aki azt mondta, hogy nagyon sok kollégája van bajban, és tud olyan esetekről is, ahol az érintettek az öngyilkosságot választották, mert nem látták a jövőt maguk előtt.
 
 
27 évesen meghalt Elvis Presley unokája

27 évesen meghalt Elvis Presley unokája

A TMZ bulvárportál szerint Benjamin Keough vasárnap hunyt el a kaliforniai Calabasasban, úgy tűnik, fejbe lőtte magát.
 
Nem akart tovább élni a Rolling Stones-film 55 éves producere

Nem akart tovább élni a Rolling Stones-film 55 éves producere

A rendőrség és az igazságügyi orvosszakértő jelentése szerint "egy Steve Binggel azonos korú" férfi kiugrott a Los Angeles-i Century City lakóépület egy 27. emeleti lakásából és meghalt. A TMZ bulvárportál szerint Bing depressziótól szenvedett.
 
Fotó: Ian Curtis/FB

Negyven éve ezen a napon halt meg a Joy Division énekese

Ma negyven éve annak, hogy Ian Curtis, a Joy Division együttes frontembere öngyilkos lett. Az énekes-szövegíró hatása napjaink rockzenéjében is érzékelhető, örökségét egykori zenésztársai is igyekeztek tovább vinni.
 
Egy hónapon belül a második fiatal K-pop sztár halt meg

Egy hónapon belül a második fiatal K-pop sztár halt meg

Az amerikai rapperreknél csak a K-pop sztárok élete van jobban veszélyben... Október közepén szöuli otthonában holtan találták a K-pop egyik üdvöskéjét, Sullit. A színésznő-énekesnő mindössze 25 éves volt. Ma a 24.hu-n szinte ugyanezt a hírt olvastuk, ezúttal a 28 éves Goo Hara...
 
Fotó: channel-korea.com

Újabb K-pop sztárt találtak holtan

A HVG számolt arról, hogy szöuli otthonában holtan találták a K-pop egyik sztárját, Sullit, eredeti nevén Choi Jin-rit. A színésznő-énekesnő mindössze 25 éves volt.
 
Fotó: us.hola.com

Brad Pitt is a készülő Chris Cornell-doku producerei között van

Dokumentumfilmet készítenek a Soundgarden énekesének életéről, melyet Peter Berg fog rendezni (akinek például “A túlélő” és a “Mélytengeri pokol” filmekből ismerhetjük munkásságát.) A film producere többek között Chris Cornell özvegye, Vicky és Brad Pitt is.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek