Menopauza 1170x180

20 elég jó koncert februárban – beindul az év!

2023/01/12  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Ha úgy vesszük, hogy a január laza bemelegítés volt az előttünk álló évre, akkor a február már eléggé odapörköl a koncertérzésnek.

A fotó illusztráció (Edoardo Tommasini/ pexels.com)

A38

A Hajó a februárt rögtön egy búcsúkoncerttel kezdi: 3-án az USEME adja itt az utolsó koncertjét. "Nagyon köszönjük nektek a támogatást, szeretetet és mindent, amit kaptunk tőletek! " – üzenik 6 év, 3 nagylemez és számtalan buli után. Immáron második alkalommal kerül megrendezésre a HIPERKARMA zenekar Valentin-napi koncertje. Bálint-napra (feb.14.) ismét egy rendhagyó és rendkívül különleges műsorral készülnek a srácok – és az egy hölgy, mert ahogy arról beszámoltunk, váltás volt basszeros fronton.  Február 19-én pedig hosszú kihagyás után, új tagokkal és új dalokkal tér vissza Budapestre a Zebrahead, hogy jól meghintáztassák az A38 Hajót. Úgy bulizz, mintha nem lenne holnap! :)

Akvárium

Február 10-én tartja az új, ötödik, Józsi” című stúdióalbumának bemutatóját a Kelemen Kabátban zenekar. Február 16-án megmutatja magát az Erzsébet téri közönségnek Tátrai Tibor új formációja, a godfater. Saját dalaik mellett műsorra tűzik majd Tibusz pályafutásának remekműveit is. A jegyek nagy része már elfogyott – NEM lesz második buli! Az év talán legkülönösebb duplakoncertjét adja február 17-én és 18-án Krúbi: az egyik nap csak a csajok, a másik nap csak a pasik mehetnek be. Mindkét koncert már sold out.

Aréna

A kelta punk királyai február 7-én érnek Budapestre. A Dropkick Murphysnek ősszel jött ki az új albuma This Machine Still Kills Fascists címmel. Teljes őrület várható. Az ABBA évtizedek óta nem turnézik, az életművet a The Show – a Tribute to Abba viszi tovább: a kétórás koncert végigkíséri a közönséget az ikonikus négyes életútján az Eurovíziós dalversenytől a legnagyobb nemzetközi sikerekig – mindezt február 10-én. Az Arénában tartja szülinapját a 20 éves jubileumot ünneplő Kowalsky meg a Vega. Azt ígérik, a február 18-i este méltó összefoglalása lesz a zenekar eddigi pályásfutásának. A 2020-as nagy sikerű dupla show után Rúzsa Magdi ismét az Arénában ad látványos koncertet február 25-én. Tuti nem fogtok elaludni :)

Barba Negra

A Bullet For My Valentine majdnem Valentin-napon lép fel a Barba Negrában, a múlt év  októberében megjelent lemezük állítólag az együttes eddigi legkeményebb, legvadabb anyaga. Minderről részletesen itt írtunk. A Red Stage-ben pedig február 3-án tartja évi rendes bálját a Pál Utcai Fiúk, amikor a fiúk a lányokkal táncolnak reggelig.

 Müpa

The Best of Goran Bregović címmel a címszereplő a Budafoki Dohnányi Zenekarral lép fel –  ezen a magyarországi bemutatón szimfonikus hangszerelésekkel hallhatjuk legnépszerűbb dalait. A Kollár-Klemencz Kamarazenekar A folyó című új albumát mutatja be ugyanitt február 24-én. A zenekar ötödik albuma tudatos folytatása a minden természetben mélyre hatoló munkának.

Ezeken kívül vidéken az alábbi koncerteket ajánluk:

Hosszú idő elteltével visszalátogat Veszprémbe a Budapest Bár. A Hangvillában már törzsközönséget üdvözlő együttes új lendülettel, részben megújult repertoárral és természetesen a régi kedvencekkel tér vissza. Karthago Szimfonik - Máté Péter in Rock! című műsorát mutatja be a Karthago az AGORA Savaria - Szombathelyi Kulturális Központban. A repertoáron értelemszerűen Máté Péter dalai szerepelnek. Zorán turnéja februárban Orosházára ér, míg Koncz Zsuzsa a kecskeméti Hírös Agóra közönségét örvendezteti meg dalaival.

A szerkesztő ajánlata:

FRENK – zenekaros nagykoncert; a legújabb nagylemez, az 'Abszolút szabadon' 2022 év végén jelent meg, ezek a dalok adják majd a repertoár gerincét.

A finálé után még egy koncert erejéig visszatérünk! :)

Februári jó(tékony)ság:

A 2023-as év első vaksötét koncertjét a Fonogram-díjas Margaret Island adja majd a Lurdy Házban. Az egyesület Bodor Tibor színművész munkássága előtt tiszteleg, és az általa indított hagyományokat ápolja – a művész élete során közel 9000 órányi hanganyagot olvasott fel a vakok és gyengénlátók számára, ezek közül a könyvek közül pedig a digitalizálást követően jelenleg is közel 400 kötet ma is elérhető. A jegyeladásból származó bevétel a Bodor Tibor Kulturális Egyesület munkáját támogatja.

Hajrá! Éljen az élőzene!

 

 

 

koncertek, február

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek