Fotók: Sanja Matic, Marko Lopac

Ez a horvát fesztivál évek óta fent van a bakancslistánkon: BEAR STONE

Minden évben, amikor felkerül az aktuális fesztiválról az anyag, megfogadjuk, hogy na, majd most! Idén talán el is jutunk. Az az igazság, hogy bármilyen zenét játszhatnának, olyan helyen van, ami magában garantálja a felejthetetlen élményt.
 
Fotó: ThisIsEngineering/Pexels

Központban a mesterséges intelligencia az ADE PRO-n

A legtrendibb téma 2023-ban a mesterséges intelligencia. Nemrég az Artisjus indított kísérletet, hogy meg tudjuk-e még különböztetni a mesterséges intelligencia és az igazi dalszerzők által írt dalokat (link a cikk végén). Most pedig az október 18. és 23. között megrendezésre...
 
 
Fotó: Carson Coma/FB

A Carson Coma utolsó 2023-as koncertje a BuSH-on lesz

Míg a Budapest Showcase Hub – ismertebb nevén a BuSH – keretén belül nappal a szcéna legjobb és legbefolyásosabb szakemberei tartanak előadásokat a Kazinczy utcai Loftban, addig november 2-4. között esténként 15 ország összesen 40 előadója tölti majd meg zenével Budapest 6 ikonikus...
 
Bill Frisell, Manu Katché –  a fesztiválszezon sosem ér véget Veszprémben

Erik Truffaz, Bill Frisell, Manu Katché – a fesztiválszezon sosem ér véget Veszprémben

Négy napon át csaknem harminc koncert, világsztárok, köztük Erik Truffaz, Bill Frisell, Manu Katché és Jojo Mayer fellépése várja a műfaj iránt érdeklődőket november 16-tól 19-ig tartó a Veszprém Jazz Fesztiválon.
 
Magyarok az Amsterdam Dance Eventen

Magyarok az Amsterdam Dance Eventen

Kevesebb, mint egy hónap és újra találkozhatunk az év legjobban várt elektronikus zenei fesztiválján, a Buma kezdeményezésére létrejött Amsterdam Dance Eventen. A nemzetközi szupersztárok között hazai előadók is fellépnek majd.
 
Van egy sztorid a Fishingről?

Van egy sztorid a Fishingről?

Biztosan van, több is, de ha kíváncsi vagy Beck Zoltán, Egyedi Péter, Fekete Giorgio, Leskovics Gábor „Lecsó” és Péterfy Bori történeteire, a Liszt Ünnepen/Margó Fesztiválon a helyed.
 
 
Szabad a tánc: tangófesztivál lesz a hétvégén Pécsen

Már három éve szabad tangózni Pécsett

Koncertek és táncbemutatók is várják az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnepen jövő pénteken és szombaton.
 
Fékomadta: Zsámbékon még mindig nincs vége a fesztiválszezonnak

Fékomadta: Zsámbékon még mindig nincs vége a fesztiválszezonnak

Veszprém mellett a másik kedvenc helyünk Zsámbék: vége-hossza nincs a fesztiváloknak ott is :) 2023. október 14-én a Romtemplomnál megelevenedik a középkor. A rendezvény ingyenes!
 
A legjobb dolog, ami a nyári fesztiválszezon végén történhetett velünk: BALKAN:MOST

A legjobb dolog, ami a nyári fesztiválszezon végén történhetett velünk: BALKAN:MOST

Csak kapkodtuk a fejünket nyáron, hogy a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat milyen koncerteket, eseményeket kínált. Az volt a jó az egészben, hogy nem csak ránk zúdítottak egy raklap koncertet, ez lett volna a legkönnyebb megoldás, hanem jól érzékelhető...
 
 DEJA VU ARÉNA – októberben jubileumi bulit tart a szegedi fesztivál

DEJA VU ARÉNA – októberben jubileumi bulit tart a szegedi fesztivál

Magyarország legnagyobb, 3 napos retró fesztiválja, 2023. október 14-én szombaton először rendezi meg a DEJA VU ARÉNA nevű rendezvényét a szegedi PICK ARÉNÁ-ban. Az est fellépői között igazi legendás előadók váltják majd egymást a 90-es és 2000-es évekből.
 
I. Józsefvárosi Jazzfesztivál (2021). Fotó: Nagy István Dániel

Jazzfesztivál a vásárcsarnokban és a Rákóczi téren a hétvégén

Szeptember 15-én, pénteken kezdődik és vasárnapig tart a III. Józsefvárosi Jazzfesztivált. A koncertek helyszíne a Rákóczi tér, illetve a Rákóczi téri vásárcsarnok lesz.
 
Örömtánc és hintalókészítés – utcaünnep a Bartók Béla Boulevardon

Örömtánc és hintalókészítés – utcaünnep a Bartók Béla Boulevardon

A fesztivál bepillantást enged a Bartók Béla Boulevard pörgős mindennapjaiba, azon városrész életébe, amely néhány évvel ezelőtt a brit Time Out magazinnak köszönhetően a világ hetedik legmenőbb városrészeként került be a köztudatba. A lap akkor ki is emelte: „érdemes a...
 
 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek