Elmarad a Glastonbury fesztivál

2021/01/21  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Úgy volt, hogy még azért kivárnak egy kicsit – de Emily és Michael Ewis meghozták a döntést.

Elmarad a Galstonbury fesztivál

A fesztivál oldalán a következő olvasható:

"Nagy sajnálattal kell bejelentenünk, hogy az idei Glastonbury Fesztiválra nem kerül sor, ez az év számunkra egy újabb kényszerpihenő lesz. Eget-földet megmozgattunk, de mára már világossá vált, hogy ebben az évben egyszerűen nem tudjuk megrendezni a fesztivált. Nagyon sajnáljuk, hogy mindenkit cserbenhagytunk. A tavalyi évhez hasonlóan szeretnénk felajánlani mindazoknak, akik 2019 októberében jegyet szereztek (tényleg csak szerezni lehet, venni nem.... – a szerk.) a lehetőséget arra, hogy 50 fontos letétüket átgörgessék a következő évre, garantálva számukra a lehetőséget a Glastonbury 2022-re. Nagyon nagyra értékeljük azt a hitet és bizalmat, amit belénk fektettetek, és nagyon bízunk benne, hogy valami igazán különlegeset tudunk nyújtani mindannyiunk számára 2022-ben! Köszönjük a  folyamatos támogatást és várjuk a jobb időket.

Szeretettel, Michael és Emily"

Viszonylag sokat cikkeztünk a fesztiválról, mert úgy voltunk vele, hogy nézzük meg, mit csinálnak a nagyok, és akkor látunk valamit a jövőből, de mondjuk akkor még erősen bíztunk abban, hogy lesz 2021-ben Glastonbury... Hát, nem lesz, úgy tűnik, a kormánynak és a szervezőknek nem sikerült megállapodniuk a fesztiválok által kért garanciákról. Egy előző híradásban még pedzegették, hogy talán áthelyezik az online térbe, itt erről most egyelőre nem esett szó.

Eddigi cikkeink a témában:

A Galstonbury atyja beoltatta magát

A Glastonbury atyja beoltatta magát

Mint ahogy azt már többször jeleztük, nincs semmiféle becsípődésünk a Glastonburyt illetően – úgy tekintünk rájuk, mint kormányunk Ausztriára: ők a mi laboratóriumunk, a velük kapcsolatos eseményekből következtetünk a komplett európai fesztiválszezon alakulására. Csak mi...
 
Ma az a nap van, amikor megint úgy néz ki, hogy lesz Glastonbury fesztivál

Ma az a nap van, amikor megint úgy néz ki, hogy lesz Glastonbury fesztivál

Nem függ az életünk a Glastonbury-től, feltehetően soha nem jutunk el a fesztiválra, egyetlen pennyt sem fizetnek a reklámért, mégis minden megmozdulásukat követjük, mert az egyetlen rendezvénynek tartjuk, amelynek szervezői kirakatban közvetítik azt az elkeseredett vergődést, ami ma...
 
 Wendy Wei fotója a Pexels oldaláról

Fesztiválra, koncertre oltásigazolással?

Gulyás Gergely tegnap arról beszélt a Kormányinfón, hogy „az oltási könyv fontos okirat lesz majd a tömeges oltást követő hónapokban.”
 
Fotó: Glastonbury

Paul McCartney szerint nem lesz 2021-ben Glastonbury fesztivál

Az egykori Beatle lett volna az idei, jubileumi rendezvény fő headlinere. Most azt nyilatkozta, kevés esélyt lát a 2021-es fesztivál megrendezésére.
 
Fotó: Galstonbury Festivals FB

Tényleg le lehet tesztelni egy fesztivál komplett közönségét – ráadásul háromszor?

A kérdést nem mi tettük fel, nekünk ez elég utópisztikusnak tűnt volna – utópiákkal meg annyira nem foglalkozunk, de akinek mindez megfordult a fejében, az nem akárki: Michael Eavis, a Glastonbury atyja. (S a lányával, Emilyvel együtt csinálják.)
 
Júluis elején pirossal világítottak meg minden (üres) színpadot, hogy felhívják a kormány figyelmét az ország rendezvényiparának helyzetére és hogy sürgessék az ágazat megesítését.

A következő, 2021-es Glastonbury is elmaradhat

A Glastonbury alapítója, Michael Eavis azt nyilatkozta, hogy a fesztivál nem tudna túlélni még egy ilyen évet, így felmerült a 2022-ig történő halasztás gondolata is.
 

 

 

 

 

Glastonbury, covid, tömegrendezvények, Michael Eavis, törlés, elmarad

 

 

Szólj hozzá!


Egyedi és szóló – aminek a borzalmas 2020-as év után örülni lehet

Egyedi és szóló – aminek a borzalmas 2020-as év...

Az Óriásból, az Isten Háta Mögöttből vagy a Rájátszásból is ismert Egyedi Péter Mmamt néven megjelentetett szerzői bemutatkozásának itt a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Budapest Klezmer Band: nincsen új év újévi koncert nélkül

2020-ban ünnepli a Budapest Klezmer Band a 30. születésnapját. A koronavírus járvány miatt az ünnepi koncertek sorban elmaradtak, de a zenekar úgy érzi, nem kezdődhet az újév klezmer koncert nélkül.

Átadták a Fonó-díjakat: Dresch Mihály tarolt

Első ízben adták át a Fonó-díjakat, az eseményt vasárnap este online formában tekinthették meg a nézők. A díjjal hagyományt kívánnak teremteni, így szebb-jobb időkben is alkalom nyílik majd a művészi teljesítmények elismerésére.

Aki a legtöbb rockert felismeri, ajándékot kap

Rengeteg ismerős arccal, a zenekar barátaival készült el a Remorse újabb videóklipje, a Jelbeszéd.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek