Elmarad a Glastonbury fesztivál

2021/01/21  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Úgy volt, hogy még azért kivárnak egy kicsit – de Emily és Michael Ewis meghozták a döntést.

Elmarad a Galstonbury fesztivál

A fesztivál oldalán a következő olvasható:

"Nagy sajnálattal kell bejelentenünk, hogy az idei Glastonbury Fesztiválra nem kerül sor, ez az év számunkra egy újabb kényszerpihenő lesz. Eget-földet megmozgattunk, de mára már világossá vált, hogy ebben az évben egyszerűen nem tudjuk megrendezni a fesztivált. Nagyon sajnáljuk, hogy mindenkit cserbenhagytunk. A tavalyi évhez hasonlóan szeretnénk felajánlani mindazoknak, akik 2019 októberében jegyet szereztek (tényleg csak szerezni lehet, venni nem.... – a szerk.) a lehetőséget arra, hogy 50 fontos letétüket átgörgessék a következő évre, garantálva számukra a lehetőséget a Glastonbury 2022-re. Nagyon nagyra értékeljük azt a hitet és bizalmat, amit belénk fektettetek, és nagyon bízunk benne, hogy valami igazán különlegeset tudunk nyújtani mindannyiunk számára 2022-ben! Köszönjük a  folyamatos támogatást és várjuk a jobb időket.

Szeretettel, Michael és Emily"

Viszonylag sokat cikkeztünk a fesztiválról, mert úgy voltunk vele, hogy nézzük meg, mit csinálnak a nagyok, és akkor látunk valamit a jövőből, de mondjuk akkor még erősen bíztunk abban, hogy lesz 2021-ben Glastonbury... Hát, nem lesz, úgy tűnik, a kormánynak és a szervezőknek nem sikerült megállapodniuk a fesztiválok által kért garanciákról. Egy előző híradásban még pedzegették, hogy talán áthelyezik az online térbe, itt erről most egyelőre nem esett szó.

Eddigi cikkeink a témában:

A Galstonbury atyja beoltatta magát

A Glastonbury atyja beoltatta magát

Mint ahogy azt már többször jeleztük, nincs semmiféle becsípődésünk a Glastonburyt illetően – úgy tekintünk rájuk, mint kormányunk Ausztriára: ők a mi laboratóriumunk, a velük kapcsolatos eseményekből következtetünk a komplett európai fesztiválszezon alakulására. Csak mi...
 
Ma az a nap van, amikor megint úgy néz ki, hogy lesz Glastonbury fesztivál

Ma az a nap van, amikor megint úgy néz ki, hogy lesz Glastonbury fesztivál

Nem függ az életünk a Glastonbury-től, feltehetően soha nem jutunk el a fesztiválra, egyetlen pennyt sem fizetnek a reklámért, mégis minden megmozdulásukat követjük, mert az egyetlen rendezvénynek tartjuk, amelynek szervezői kirakatban közvetítik azt az elkeseredett vergődést, ami ma...
 
 Wendy Wei fotója a Pexels oldaláról

Fesztiválra, koncertre oltásigazolással?

Gulyás Gergely tegnap arról beszélt a Kormányinfón, hogy „az oltási könyv fontos okirat lesz majd a tömeges oltást követő hónapokban.”
 
Fotó: Glastonbury

Paul McCartney szerint nem lesz 2021-ben Glastonbury fesztivál

Az egykori Beatle lett volna az idei, jubileumi rendezvény fő headlinere. Most azt nyilatkozta, kevés esélyt lát a 2021-es fesztivál megrendezésére.
 
Fotó: Galstonbury Festivals FB

Tényleg le lehet tesztelni egy fesztivál komplett közönségét – ráadásul háromszor?

A kérdést nem mi tettük fel, nekünk ez elég utópisztikusnak tűnt volna – utópiákkal meg annyira nem foglalkozunk, de akinek mindez megfordult a fejében, az nem akárki: Michael Eavis, a Glastonbury atyja. (S a lányával, Emilyvel együtt csinálják.)
 
Júluis elején pirossal világítottak meg minden (üres) színpadot, hogy felhívják a kormány figyelmét az ország rendezvényiparának helyzetére és hogy sürgessék az ágazat megesítését.

A következő, 2021-es Glastonbury is elmaradhat

A Glastonbury alapítója, Michael Eavis azt nyilatkozta, hogy a fesztivál nem tudna túlélni még egy ilyen évet, így felmerült a 2022-ig történő halasztás gondolata is.
 

 

 

 

 

Glastonbury, covid, tömegrendezvények, Michael Eavis, törlés, elmarad

 

 

Szólj hozzá!


Amíg várjuk az újraindulást: 3+1 koncertfelvétel a legjobbakból

Amíg várjuk az újraindulást: 3+1 koncertfelvétel a...

Ilyenkor már kezdődne a koncert-és fesztiválszezon, az előbbi biztos, ám egyelőre nem tudjuk, mikor bulizhatunk élőben a kedvenceink és/vagy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A fesztiválszövetség szerint akár kötelező fesztiválkellék is lehet a maszk idén

A Magyar Fesztiválszövetség elnöke még április 3-án adott interjút az InfoRádiónak. Márta István arról (is) beszélt, hogy folyamatosan egyeztetnek az oltási igazolvány szükségességéről, azonban a 18 év alatti korosztályt valószínűleg nem oltják be, kártyát sem kapnak majd: ha bevezetik a kötelező kártyát, az ifjúsági...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Veled más helyzet... Fatal Error klippremier!

Művirágok Karneválja címmel dupla lemezzel rukkol elő rövidesen a zenekar. A lemez első fele júniusban lát napvilágot, melynek előfutáraként ma megjelent a Veled más a helyzet című szám, a zenekart Mirtse Kori (Kontraszt) egészíti ki énekfronton.

A biztonságosabbnak tűnő augusztust választotta a Fishing on Orfű

A Fishing on Orfű hivatalos pótdátum meghirdetésével indította el a jegyértékesítést 2020 decemberében. A döntés előkészítésébe bevonták a közönségüket, a dolgot viszont tovább már nem nagyon lehetett halogatni: ma közzétették, hogy a fesztivál augusztus 24-28. között lesz a megszokott helyszínen.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek