Elmarad a Glastonbury fesztivál

2021/01/21  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Úgy volt, hogy még azért kivárnak egy kicsit – de Emily és Michael Ewis meghozták a döntést.

Elmarad a Galstonbury fesztivál

A fesztivál oldalán a következő olvasható:

"Nagy sajnálattal kell bejelentenünk, hogy az idei Glastonbury Fesztiválra nem kerül sor, ez az év számunkra egy újabb kényszerpihenő lesz. Eget-földet megmozgattunk, de mára már világossá vált, hogy ebben az évben egyszerűen nem tudjuk megrendezni a fesztivált. Nagyon sajnáljuk, hogy mindenkit cserbenhagytunk. A tavalyi évhez hasonlóan szeretnénk felajánlani mindazoknak, akik 2019 októberében jegyet szereztek (tényleg csak szerezni lehet, venni nem.... – a szerk.) a lehetőséget arra, hogy 50 fontos letétüket átgörgessék a következő évre, garantálva számukra a lehetőséget a Glastonbury 2022-re. Nagyon nagyra értékeljük azt a hitet és bizalmat, amit belénk fektettetek, és nagyon bízunk benne, hogy valami igazán különlegeset tudunk nyújtani mindannyiunk számára 2022-ben! Köszönjük a  folyamatos támogatást és várjuk a jobb időket.

Szeretettel, Michael és Emily"

Viszonylag sokat cikkeztünk a fesztiválról, mert úgy voltunk vele, hogy nézzük meg, mit csinálnak a nagyok, és akkor látunk valamit a jövőből, de mondjuk akkor még erősen bíztunk abban, hogy lesz 2021-ben Glastonbury... Hát, nem lesz, úgy tűnik, a kormánynak és a szervezőknek nem sikerült megállapodniuk a fesztiválok által kért garanciákról. Egy előző híradásban még pedzegették, hogy talán áthelyezik az online térbe, itt erről most egyelőre nem esett szó.

Eddigi cikkeink a témában:

A Galstonbury atyja beoltatta magát

A Glastonbury atyja beoltatta magát

Mint ahogy azt már többször jeleztük, nincs semmiféle becsípődésünk a Glastonburyt illetően – úgy tekintünk rájuk, mint kormányunk Ausztriára: ők a mi laboratóriumunk, a velük kapcsolatos eseményekből következtetünk a komplett európai fesztiválszezon alakulására. Csak mi...
 
Ma az a nap van, amikor megint úgy néz ki, hogy lesz Glastonbury fesztivál

Ma az a nap van, amikor megint úgy néz ki, hogy lesz Glastonbury fesztivál

Nem függ az életünk a Glastonbury-től, feltehetően soha nem jutunk el a fesztiválra, egyetlen pennyt sem fizetnek a reklámért, mégis minden megmozdulásukat követjük, mert az egyetlen rendezvénynek tartjuk, amelynek szervezői kirakatban közvetítik azt az elkeseredett vergődést, ami ma...
 
 Wendy Wei fotója a Pexels oldaláról

Fesztiválra, koncertre oltásigazolással?

Gulyás Gergely tegnap arról beszélt a Kormányinfón, hogy „az oltási könyv fontos okirat lesz majd a tömeges oltást követő hónapokban.”
 
Fotó: Glastonbury

Paul McCartney szerint nem lesz 2021-ben Glastonbury fesztivál

Az egykori Beatle lett volna az idei, jubileumi rendezvény fő headlinere. Most azt nyilatkozta, kevés esélyt lát a 2021-es fesztivál megrendezésére.
 
Fotó: Galstonbury Festivals FB

Tényleg le lehet tesztelni egy fesztivál komplett közönségét – ráadásul háromszor?

A kérdést nem mi tettük fel, nekünk ez elég utópisztikusnak tűnt volna – utópiákkal meg annyira nem foglalkozunk, de akinek mindez megfordult a fejében, az nem akárki: Michael Eavis, a Glastonbury atyja. (S a lányával, Emilyvel együtt csinálják.)
 
Júluis elején pirossal világítottak meg minden (üres) színpadot, hogy felhívják a kormány figyelmét az ország rendezvényiparának helyzetére és hogy sürgessék az ágazat megesítését.

A következő, 2021-es Glastonbury is elmaradhat

A Glastonbury alapítója, Michael Eavis azt nyilatkozta, hogy a fesztivál nem tudna túlélni még egy ilyen évet, így felmerült a 2022-ig történő halasztás gondolata is.
 

 

 

 

 

Glastonbury, covid, tömegrendezvények, Michael Eavis, törlés, elmarad

 

 

Szólj hozzá!


Megérkezett a Szuperkoncert hivatalos aftermovie-ja

Megérkezett a Szuperkoncert hivatalos aftermovie-ja

Azok számára, akiknek nem volt lehetősége a helyszínen tombolni vagy azoknak, akik szeretnék felidézni a koncert legjobb pillanatait: megérkezett az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hét év után a OneRepublic visszatér Budapestre

2015-ben a OneRepublic telt házas koncertet adott a Budapest Arénában, amely emlékezetes maradt a rajongók számára, és tucatnyi lelkes kritikát is begyűjtött. 2022. május 13-án újratöltik az élményt.

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Te hogyan hallgatsz zenét? Most elmondhatod!

Nemzetközi kutatás indított az EEnalrge Europe elnevezésű nemzetközi, kis klubokat támogató projekt a zenehallgatási szokásokról.

Ők az MTV EMA gála magyar jelöltjei

A tavalyi virtuális közvetítés után idén ismét élő show-ként lesz látható világszerte az MTV EMA díjátadója. Ráadásul Budapestről! A november 14-én a Papp László Budapest Sportarénában megrendezésre kerülő globális eseményen várhatóan világsztárok lépnek majd fel.
Új koncertek