A következő, 2021-es Glastonbury is elmaradhat

2020/08/05  ·   Programtörlés   ·  koncert.hu

A Glastonbury alapítója, Michael Eavis azt nyilatkozta, hogy a fesztivál nem tudna túlélni még egy ilyen évet, így felmerült a 2022-ig történő halasztás gondolata is.

Júluis elején pirossal világítottak meg minden (üres) színpadot, hogy felhívják a kormány figyelmét az ország rendezvényiparának helyzetére és hogy sürgessék az ágazat megesítését.

Ha valaki most pottyant volna ide egy másik bolygóról, annak elmondjuk, hogy a Glastonbury az a fesztivál, amelyre városi legenda jegyet szerezni, hogy idén lett volna a jubileumi, 50. rendezvény – amelyet végül online ünnepeltek meg –,  jelentőségét pedig az is mutatja, hogy a 2020-as buli fő fellépője Paul McCartney lett volna.

Az ITV News West Country-val folytatott beszélgetés során a 84 esztendős alapító – aki a lányával együtt "viszi a boltot", csak úgy írják alá a közleményeiket, hogy Michael & Emily – arról beszélt, hogy a COVID-19 korlátozásai hosszútávon kihúzzák a szőnyeget a Glastonbury alól. "500 ember még OK lenne" – mondta, és itt nem a Mágikus Maximális Nézőszámra utalt, hanem a fesztiválhoz kötődő dolgozók számára, ami a Glastonbury  esetében mintegy 250 000 fő.

Eavis szerint a szervezők minden lehetőséget kimerítenek, mielőtt kivonulnak a 2021-es rendezvénypiacról, eget-földet megmozgatnak majd, hogy sikerüljön megrendezni jővőre a fesztivált, de ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy siker is koronázza majd a küzdelmüket. Mindazonáltal bizakodó, s úgy véli, a Glastonbury még erősebbben tér majd vissza – legfeljebb egy év csúszással.

Annak sugallása, hogy a Glastonbury Fesztiválra 2022-ig nem kerülhet sor, éles ellentétben áll az Eavis korábbi, a The Guardian júniusi interjújában tett kijelentéseivel, amik még arról szóltak, hogy jövőre működniük kell, mert ha nem, akkor végleg lehúzhatják a rolót.

Az Egyesült Királyság kormánya jelentős pénzügyi támogatást nyújtott az élőzenei márkák számára. Júliusban Boris Johnson 1,57 milliárd font összegű segélycsomagot jelentett be, amelyből a kulturális intézmények is részesülhettek. Az most nem annyira világos, hogy a támogatás kilátásai befolyásolták-e a fesztiválalapító álláspontjának változását.

Mindenesetre, vigyázó szemünk a Glastonburyn: a világ egyik leghíresebb fesztiváljának sorsa tükröt tarthat a többi hasonló jelentőségű/méretű rendezvénynek is.

 

 

Glastonbury, fesztivál, Paul McCartney, koronavírus-járvány, lemondás, covid-19, UK, Nagy Britannia

 

 

Szólj hozzá!


A Netflix-sorozat Lisa nővére jövő januárban az Akváriumban énekel

A Netflix-sorozat Lisa nővére jövő januárban az...

Megvan a Christmas Home című széria? A második évadban Dagny Norvoll Sandvik norvég dalszerző-énekesnő is feltűnik, mi több, Bye Bye Baby című...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Budapest Klezmer Band: nincsen új év újévi koncert nélkül

2020-ban ünnepli a Budapest Klezmer Band a 30. születésnapját. A koronavírus járvány miatt az ünnepi koncertek sorban elmaradtak, de a zenekar úgy érzi, nem kezdődhet az újév klezmer koncert nélkül.

HVG: Lefújták az angliai Download és a barcelonai Primavera Sound fesztiválokat

A 2020-as után a világjárvány miatt másodszor is lefújják az angliai Donington Parkban meg (nem) rendezett, a jellemzően a rock és a metál legnagyobb neveit felsorakoztató Download fesztivált, és ugyanígy jártak el a populárisabb fellépőkről ismert barcelonai Primavera Sound fesztivál szervezői is – írja a hírportál.

Messze Mississippi – Az USA két államában már teljes kapacitással mehetnek az élő koncertek

Texas és Mississippi egyaránt feloldja a kötelező maszkviselést és 100 százalékra növeli az államokban működő vállalkozások és létesítmények kapacitását. Ez azt jelenti, hogy a tömegrendezvényeknek nem lesz akadálya, a stadionok, koncerttermek és más nagy helyszínek e két állam határain belül korlátozás nélkül...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek