A következő, 2021-es Glastonbury is elmaradhat

2020/08/05  ·   Programtörlés   ·  koncert.hu

A Glastonbury alapítója, Michael Eavis azt nyilatkozta, hogy a fesztivál nem tudna túlélni még egy ilyen évet, így felmerült a 2022-ig történő halasztás gondolata is.

Júluis elején pirossal világítottak meg minden (üres) színpadot, hogy felhívják a kormány figyelmét az ország rendezvényiparának helyzetére és hogy sürgessék az ágazat megesítését.

Ha valaki most pottyant volna ide egy másik bolygóról, annak elmondjuk, hogy a Glastonbury az a fesztivál, amelyre városi legenda jegyet szerezni, hogy idén lett volna a jubileumi, 50. rendezvény – amelyet végül online ünnepeltek meg –,  jelentőségét pedig az is mutatja, hogy a 2020-as buli fő fellépője Paul McCartney lett volna.

Az ITV News West Country-val folytatott beszélgetés során a 84 esztendős alapító – aki a lányával együtt "viszi a boltot", csak úgy írják alá a közleményeiket, hogy Michael & Emily – arról beszélt, hogy a COVID-19 korlátozásai hosszútávon kihúzzák a szőnyeget a Glastonbury alól. "500 ember még OK lenne" – mondta, és itt nem a Mágikus Maximális Nézőszámra utalt, hanem a fesztiválhoz kötődő dolgozók számára, ami a Glastonbury  esetében mintegy 250 000 fő.

Eavis szerint a szervezők minden lehetőséget kimerítenek, mielőtt kivonulnak a 2021-es rendezvénypiacról, eget-földet megmozgatnak majd, hogy sikerüljön megrendezni jővőre a fesztivált, de ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy siker is koronázza majd a küzdelmüket. Mindazonáltal bizakodó, s úgy véli, a Glastonbury még erősebbben tér majd vissza – legfeljebb egy év csúszással.

Annak sugallása, hogy a Glastonbury Fesztiválra 2022-ig nem kerülhet sor, éles ellentétben áll az Eavis korábbi, a The Guardian júniusi interjújában tett kijelentéseivel, amik még arról szóltak, hogy jövőre működniük kell, mert ha nem, akkor végleg lehúzhatják a rolót.

Az Egyesült Királyság kormánya jelentős pénzügyi támogatást nyújtott az élőzenei márkák számára. Júliusban Boris Johnson 1,57 milliárd font összegű segélycsomagot jelentett be, amelyből a kulturális intézmények is részesülhettek. Az most nem annyira világos, hogy a támogatás kilátásai befolyásolták-e a fesztiválalapító álláspontjának változását.

Mindenesetre, vigyázó szemünk a Glastonburyn: a világ egyik leghíresebb fesztiváljának sorsa tükröt tarthat a többi hasonló jelentőségű/méretű rendezvénynek is.

 

 

Glastonbury, fesztivál, Paul McCartney, koronavírus-járvány, lemondás, covid-19, UK, Nagy Britannia

 

 

Szólj hozzá!


A zenés, táncos rendezvényekre nem vonatkozik az enyhítés

A zenés, táncos rendezvényekre nem vonatkozik az...

A kormány úgy döntött, hogy az 5,5 millió oltás elérése után védettségi igazolvány nélkül is lehet szállodákba, éttermekbe, strandokra...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

500 fő felett is lehet rendezvényt tartani

Amennyiben az szabadtéren van, viszont kizárólag védettségi igazolvánnyal lehet részt venni rajta – írja a Magyar Közlöny. Megpróbáltuk értelmezni a legfrissebb szabályokat, reméljük, úgy értettük, ahogy kellett.

A Monarchia bálja, Európai Tánckaraván, Szalonna és Bandája: jubileumot ünnepel a Duna Karnevál

Idén hazai hivatásos és amatőr táncegyüttesek közreműködésével rendezik meg a Duna Karnevált. A 25 éves múltra visszatekintő rangos kulturális fesztivál június elején egy különleges 'Best of' gálaműsorral készül, valamint itt ad jubileumi koncertet a 15 éves Pál István Szalonna és Bandája. Június 11-én és 12-én a...

Moszkvában betiltották az 500 fősnél nagyobb rendezvényeket

Betiltotta az 500 fősnél nagyobb bel- és kültéri rendezvényeket az orosz fővárosban a koronavírus okozta járványhelyzet romlása miatt kedden Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester.

100 magyar zenekar: nagyon készül a nyár zárására a SZIN

A hazai zenekarok legnagyobb találkozója lesz idén a Szegedi Ifjúsági Napok. A szervezők eddig mintegy 100 magyar zenekart és előadót jelentettek be, de még jövögetnek majd új nevek. A SZIN idén egy napot még rá is húz, az így ötnapos buli augusztus 25-29 között lesz, a szegedi Partfürdőn.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek