Menopauza 1170x180

Időutazás a Rasmus-szal a Barba Negrában

2019/10/20  ·   Koncertbeszámoló   ·  Labancz Andrea

Remek kis időutazós esténk volt pénteken a The Rasmus zenekar jóvoltából, akik a 15. szülinapját ünneplő legendás Dead Letters albumuk turnéja kapcsán faroltak be a Barba Negrába. És milyen jól tették! :)

Fotó: The Rasmus Facebook

Finnország talán legismertebb bandája a The Rasmus, akik 25 éve álltak össze, és bár leírni is szörnyű, de 15 éve annak, hogy a mindmáig töretlen népszerűségnek örvendő Dead Letters albumukat piacra dobták.

Ha valaki annak idején azt mondta volna nekem, hogy évtizedek múltán ott fogok ugrálni a koncertjükön, biztosan körbe röhögtem volna. Nekem a Rasmus valamiért megragadt az In The Shadows hihetetlen népszerűségénél, és bár az album dalai közt vannak még bőven gyöngyszemek, az egyszeri zenehallgató a mai napig ezzel az egy szerzeménnyel tudja összepárosítani a csapatot.

 

Valószínűleg nem véletlen, hogy pont ez az album kapott jubileumi turnét, amire azt kell mondanom, zseniális ötlet volt. Túllépve azon a vitathatatlan tényen, hogy még mindig nagyot megy a retro, az az igazság, hogy a Dead Letters dalai a mai "rocktrendnek" is tökéletesen megfelelnek. Bármit is jelentsen ez a szó.

A turné ígéretét beváltották, hisz valóban az elejétől a végéig elhangzott az összes szerzemény az albumról, ami összesen 10 dalt jelentett, majd jöhettek a valamivel frissebb darabok. Külön pacsi jár az akusztik hármasért (Sail Away-No Fear-Liquid), valamint Laurinak a magyar nyelv elsajátításának halovány próbálkozásáért. Azért azt mindig jó hallani, ha egy zenekar elárulja, hogy szeret nálunk koncertezni. És jelen esetben ez még hihető is, hisz nem először jártak nálunk, és tekintettel az ismételt sold out táblára, reményeink szerint nem is utoljára.

 

A magyar közönség amúgy is híresen tombolós, éneklős, hiperaktív fajta, és ezt péntek este is bebizonyítottuk. Gyakorlatilag az elejétől a végéig ment a kórus kíséret a nézőtérről, és személyünkben az emeletről is, ahol az általában csendesen szemlélődő VIP vendégek esti sörözgetését zavartuk meg ugrálással egybekötött vonyításunkkal. :)

Viszont ez a buli is tökéletes példája annak, hogy ha a zene a helyén van, nincs szükség egyéb látványelemekre. Oké, a háttérben ment némi vetítés, de igazából csak akkor volt jelentőssége, amikor a zenekari tagok fiatalkori fotóit futtatták. Az egyetlen díszítő elem Lauri két farktolla volt, ami mára védjegyévé vált, de ennyivel le is tudták a dolgot. Frontemberünk hangja egyébként még mindig a helyén van, és bírta szuflával a bulit, pedig elég sokat ugrándozott. Szemmel láthatóan az egész csapat élvezte az estét, ami újabb ok a bizakodásra, hogy Scooter után ők is beállnak az évenként hazánkba látogató előadók táborába. ;)

 

The Rasmus, In The Shadows, koncert, 2019, A38 Hajó, jubileum, Barba Negra, Dead Letters, turné

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek