Szécsi Pál 80

Ittál-e almabort fesztiválon?

2023/03/13  ·   Pályázat   ·  koncert.hu

A Volt egyszer egy beatkorszak-blog szerkesztősége, a 2020-as „Hogyha hallom én, minden az enyém!", illetve az egy évvel később, "Filléres emlékeink" címmel kiírt pályázatok sikerén felbuzdulva harmadszor is közös emlékezésre hívja a hazai beat, pop és rock rajongóit. A kiírás apropóját az idén ötvenéves diósgyőri rockfesztivál adja.

DVTK-stadion, Rockfesztivál (1973.) Fortepan / Urbán Tamás

Farmernadrág és almabor, perzselő napsütés vagy éppen hidegen kopogó eső, rekedt torkok, széttáncolt cipők, lopott csókok és egy őszinte ölelés... A Volt egyszer egy beatkorszak-blog, a Beatkorszak Projekt és a Hangőr Egyesület pénzdíjas pályázati felhívására bárki beküldhet egy történetet, aki szívesen elmesélné a hetvenes-nyolcvanas évek számára legemlékezetesebb, legmeredekebb vagy éppen legmókásabb fesztiválélményeit.

Újhullámos együttesek fesztiválja, Balatonfüred, 1982. augusztus 7-én.Fortepan / Urbán Tamás

Az ötven éve, a diósgyőri stadionban tartott seregszemlét – a Diósgyőri Pop-Rock Fesztivált – sokan úgy emlegetik, mint a hazai Woodstockot, a fesztiválról  – fotókkal és videókkal – itt írtunk:

 

A botrányba fulladt magyar Woodstock ötvenedik évfordulójára rockfesztivált rendeznek Miskolcon

 

Azonban az 1973. június 10-ei eseményen túl is számos fesztivált rendeztek a rendszerváltozás előtt idehaza, Dorogtól a Hajógyári-szigetig, a Balokány-ligettől Pusztavacsig – és még sokfelé az országban, sőt a határon túli magyar területeken is.

Olyan, 1.500–5.000 leütés terjedelmű anekdotákat, tárcákat, visszaemlékezéseket, egyperceseket várnak, amelyek egy rendszerváltás előtti, magyar könnyűzenei fesztiválhoz köthető élményt vagy ott történt találkozást beszélnek el, megmutatnak valamit a miliőből, ami az egykori élőzenei seregszemléket jellemezte a hetvenes, illetve a nyolcvanas évek alatt idehaza. A történetek egy-egy fotóval is illusztrálhatók, azonban kizárólag olyan fényképeket fogadnak el a kiírók, amelyek jogtisztaságát a pályázó garantálni tudja.

Az írásokat és a kiírással kapcsolatos kérdéseket a palyazat@beatkorszak.hu címre várják a szervezők.

A legsikerültebb írásokat a Volt egyszer egy beatkorszak-blogon közlik, szerzőiket pedig rocktörténeti témájú, értékes könyvcsomaggal jutalmazzák. A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt három szöveg szerzője pedig ezen felül 50.000, 30.000, illetve 20.000 forintos jutalomban is részesül. Az írásokat és a kiírással kapcsolatos kérdéseket a palyazat@beatkorszak.hu címre várják a szervezők.

Beküldési határidő: 2023. május 1. Eredményhirdetés várhatóan a diósgyőri fesztivál jubileumán.

DVTK-stadion, Rockfesztivál, 1973. Fortepan / Gyulai Gaál Krisztián

 

Kedvcsinálónak pár pályamű a már lezajlott pályázatokból:

 

Soltész Rezső tüdőszűrésen

 

Földes úr – vagy Hobo bácsi...?

 

Életem első koncertjén nem voltak annyira szépek a lányok

 

 

 

Volt egyszer egy beatkorszak, pályázat, fesztivál, diósgyőri rockfesztivál

 

 

Szólj hozzá!


SBB: Kinek mond valamit ez a három betű?

SBB: Kinek mond valamit ez a három betű?

Aki a progrock szerelmese, annak biztosan! A legendás lengyel progresszív rock zenekar október 17-én a fővárosi Erkel Színházban lép fel.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A folyóban sziget, a szigeten tó: igazi klasszikus elektropoposan a Margitszigeti Színházban

A hattyúk tava címmel kortárs balettprodukció látható július 20-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Ballet Preljocaj előadásában.

Ha VIP-es vagy, fiam, egy szép napon ez mind a tiéd lesz

Tegnap számoltunk be, hogy a a hazai partybrand-ek közül kik érkeznek majd Zamárdiba, ma az idei VIP helyszínekről és szolgáltatásaikról mesélünk, bár a fesztivál szlogenje szerint a Soundon mindenki VIP. De azért mindig vannak eggyel vipebbek...
Új koncertek