EU: A fesztiválok és a koncertek jönnek vissza utoljára

2020/04/23  ·   Programtörlés   ·  koncert.hu

Az Európai Bizottság nemrég kihozott egy dokumentumot, amelyben leírják, hogy a tagállamoknak hogyan érdemes a tömeges házi karanténozás után visszatérni a normális kerékvágásba – olvasható az Indexen.

Fotó: MTI

Az Európai Bizottság nemrég kihozott egy dokumentumot, amelyben leírják, hogy a tagállamoknak hogyan érdemes a tömeges házi karanténozás után visszatérni a normális kerékvágásba. A közel 20 oldalas ajánlásban azt írják, hogy a tagállamok igyekezzenek a visszaálláshoz szükséges lista végére tenni a koncerteket és fesztiválokat

A „Közös európai útmutatás Covid-19-cel járó karanténhelyzet feloldása utáni lépésekhez” elnevezésű dokumentumban fel is sorolják, milyen közösségi helyeket és eseményeket érdemes először felfuttatni:

  • iskolák és tanintézmények,
  • boltok és más üzletek
  • kávézók, éttermek, kocsmák,
  • csak ezek után jöhetnek a tömegrendezvények.

 

Az Egyesült Államokban és Európában sorra maradnak el az idei nyári fesztiválok, míg Magyarországon egyelőre annyi történt, hogy a Fishing on Orfű és a Kolorádó fesztivál is átkerült késő augusztusi dátumokra – írja a portál, azonban az igazság ennél árnyaltabb, érdemes ehhez végigfutni a fesztiválfigyelőnk sorait:

 

 

Fotó: FransA (Pexels)

Ha valóban egy hónapot hagynak az intézkedések között, és májusban Magyarország is megkezdi a fokozatos lazítást a mostani szigorú szabályokon, akkor leghamarabb szeptemberre lehetnének nagyobb kulturális és szórakoztató rendezvények.

A tervben arról nincs szó, hogy a mozik és a múzeumok kinyitását melyik lépésben tartják elképzelhetőnek, de vélhetően hamarabb, mint a fesztiválokét, hiszen ezekben az intézményekben nem gyűlik össze olyan nagy tömeg, és a beengedés is jól kontrollálható.

 

Mysteryland, 2019./ FB
fesztiválok, koncertek, koronavírus-járvány, veszélyhelyzet, programtörlések

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek