Turnéra indul a No Playback – időutazásra készülnek a Bestiák, a Picasso Branch, az FLM és a Happy Gang tagjai

Turnéra indul a No Playback – időutazásra készülnek a Bestiák, a Picasso Branch, az FLM és a Happy Gang tagjai

A retrohullám beterített mindent és mindenkit, nem csoda, hogy a kilencvenes évek egykori sztárjai is nosztalgiázni szeretnének. Így jött az ötlet, hogy új életet leheljenek sokak szerint minden idők egyik legszínpompásabb, legvagányabb korszakába. A múltidéző show pedig nemsokára...
 
Fotó: MTI

A mohácsi busójárás lenyomta a Coldplayt és a Szigetet is

Összeszedték 2024 legnépszerűbb hazai eseményeit, vagyis azokat a rendezvényeket, amelyek idén a legtöbb embert mozgatják meg és a legtöbb turistát vonzzák majd Magyarországon, Magyarországra.
 
 
FOrrás: Bakalika Velika/FB

Nem tudsz hangszert készíteni egy több ezer éves ezüstfenyő rönkjéből... Na, fogd meg a söröm!

Az úgy kezdődött, hogy még tavaly a nyugat-szlovéniai Tolmin járás egyik kis falujában, Cadrgban a 15 mesterséges tó egyikét takarították a munkások, amikor egy három méter hosszú, 40-80 centiméter átmérőjű rönkre bukkantak...
 
 Body Count's in the Park – Ice-T ismét elhozza legendás zenekarát Budapestre

Body Count's in the Park – Ice-T ismét elhozza legendás zenekarát Budapestre

Hat éve jártak Magyarországon, akkor is a Budapest Parkbban adtak koncertet. Azóta kiadták és Grammy-díjat is kapott a Carnivore című lemezük, és már elkészültek nyolcadik korongjuk felvételivel is, így könnyen lehet, hogy arról is hallhatunk dalokat a június 14-i koncertjükön.
 
1982. március 28. – ekkor rendezték meg Budapesten az első táncházi találkozót

1982. március 28. – ekkor rendezték meg Budapesten az első táncházi találkozót

A mozgalom a nyolcvanas évek elejére mérföldkőhöz érkezett: az ország legnagyobb fedett létesítményében, a Budapest Sportcsarnokban rendezték meg az I. Táncháztalálkozót, amely azóta is minden évben várja az érdeklődőket. Idén április 5–7. között kerül sor a rendezvényre.
 
Fotó: MTI

2500 maskarás búcsúztatja a telet idén a mohácsi busójáráson

A tervek szerint minden eddiginél több, 2500 maskarás és 71 busócsoport vesz részt a mohácsi, téltemető, tavaszköszöntő népszokáson, az idén február 8. és 13. között zajló busójáráson.
 
 
Éjszakai séták indulnak a 90-es évek ikonikus budapesti helyeire

Éjszakai séták indulnak a 90-es évek ikonikus budapesti helyeire

A kilencvenes évek budapesti underground életének ikonikus helyeire kalauzolja az érdeklődőket két hétvégén át egy szervezett éjszakai városi séta.
 
Azahriah nem csak az Arénában triplázik

Azahriah nem csak az Arénában triplázik

A Hivatalos magyar slágerlisták éves összesítéséből kiderült, hogy melyek voltak a legnépszerűbb slágerek a zenei streaming szolgáltatásokban, a rádiókban és a klubokban, illetve hogy mely albumok fogytak a legjobban 2023-ban. Azahriah a megújult Album és Single toplistákon is tarolt,...
 
Bécstől Pécsig: turnéra indul a Kispál és a Borz

Bécstől Pécsig: turnéra indul a Kispál és a Borz

Áprilistól öt külföldi városban (Bécs, Zürich, München, Dublin, London) és tíz magyar helyszínen lép fel a zenekar, itthon pl. egy SopronFesztes és egy dupla Kobucis koncerttel örvendezteti meg közönségét Lovasi és csapata. A csattanó persze a végén lesz.
 
Fotó: ipr.edu

40 pert indítanak jogdíjaik értékének megőrzéséért a művészek

Öt művészeket és kiadókat tömörítő közös jogkezelő egyesület közel negyven perben támadja meg bíróságon az igazságügyi miniszter határozatait, amelyekkel az összes jogdíjra nézve elutasította a 2024-es inflációs értékkövetést.
 
Fotó: Lang Nándor

Vortex of Silence: hosszú kihagyás után új lemezt készített Gyémánt Bálint

A lemez a német Jazzhaus Records gondozásában jelenik meg, a megszokott digitális platformokon kívül 180 grammos vinyl korong formájában is elérhető lesz. A Vortex of Silence lemezbemutató koncertje pedig 2024. február 16-án lesz a Müpában – ami egyben a Jazz Showcase nyitókoncertje is.
 
Fotó: unideb.hu

Zenészképzés – nem középiskolás fokon

2023 szeptemberében a Debreceni Egyetemen indult az országban elsőként könnyűzenei alapképzés, amelyet a 2024. évi felvételi eljárásban is választhatnak azok a tehetséges fiatalok, akik diplomás könnyűzenészként képzelik el jövőjüket.
 
KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek