A WMMD harmadik alkalommal osztotta ki a Digitális Zenei Díjakat

2023/05/04  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Az ezernél is több partnerrel rendelkező terjesztő cég 2021-ben döntött úgy először, hogy egy díjjal jutalmazza a legjobban teljesítő előadóit, és ezt a szokást már harmadjára is megismételték, egyrészt azért, hogy motiválják a lelkesen dolgozó előadókat, másrészt pedig azért, hogy meghálálják a közös munkát.

Harmadik alkalommal osztották ki a WMMD Digitális Zenei Díjait

Manapság digitálisan fogyasztjuk a legtöbb zenét, a Spotify, Apple Music, YouTube vagy épp a Deezer felületén, sőt, már a TikTok is azok közé a platformok közé tartozik, ahol megpörög és kedveltté válik egy-egy dal.

A 15 éves pályafutása alatt a WMMD kiterjedt kapcsolatrendszerre tett szert, így nem csak sikeresen szórja szét az előadók zenéit, de a nemzetközi zenei vérkeringésbe is egyre inkább bekapcsolódnak. Negyedik éve tagja a cég az Association of Independent Music angol zeneipari szervezetnek, hogy minél sikeresebben szerepelhessenek partnereik a nemzetközi piacon, fontos céljuk, hogy a zenekarok számára kiaknázzák az alternatív bevételi lehetőségeket is. Épp ezért fontos partnerségben állnak a Metával is, illetve a TikTok és a Spotify lehetőségei közül is olyanokat kínálnak a zenészeknek, amelyek a hazai piacon egyedülállóak.

“Mióta együtt dolgozom a WMMD-vel, azóta megértettem, mit jelent a digitális kiadás” - fogalmazta Horváth Tamás, aki már évek óta a digitális platformokon (Spotify, Appe Music, Deezer) zenéket forgalmazó WMMD partnere, és sorra kerülnek dalai a streaming platformok népszerű lejátszási listáiba.

Nem véletlenül idéztük őt: 2023-ban az énekes kapta a WMMD "Az év partnere" díját.

További elismerések:

A legnézettebb videó díj: 4S Street: Mesélek a bornak

Egyetlen év alatt 14 millió megtekintésnél jár az erdélyi banda klipje, így nem is volt kérdéses, hogy kik vehetik át az elismerést.

 

A leghallgatottabb lemez díj: Elefánt - EL

A streaming platformokon 2022-ben a WMMD előadói közül az Elefánt legújabb lemezét kedvelték leginkább a hallgatók.

TikTok best practice díj: The Anahit

A cég nagy hangsúlyt fektet a közösségi oldalak közül kifejezetten a TikTokon való jelenlétre, ezt pedig az Anahit példája mutatta a legszebben.

A legnagyobb hatású videó díj: Majka x Molnár Tomi - Azt beszélik a városban

Azt beszélték a városban, hogy óriásit megy Majkáék klipje - mi más is lehetett volna a legnagyobb hatású videó kategória díjazottja...

A május egy izgalmas és mozgalmas időszak a csapat számára, hiszen a WMMD delegációja az angliai The Great Escape fesztiválján is részt vesz, számos ismert, hazai tehetség kíséretében.

 

Így jut ki Giorgio, Lil Frakk és a The Anahit a The Great Escape fesztiválra

 

P.S. A WMMD Facebook oldalán a zenekarok/előadók számára rendszeresen osztanak meg hasznos infókat.

WMMD, Digitális Zenei Díj, Horváth Tamás, 4S Street, Elefánt, The Anahit, tiktok, Majka, Molnár Tomi

 

 

Szólj hozzá!


Nem SEMMI: megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze

Nem SEMMI: megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze

Vagy mégis? SEMMI címmel jelent meg az ötödik Elefánt nagylemez, amelyet nemrégiben az általunk is bemutatott Van Harag című zaklatott...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Mi is szeretünk, Kátya! Jótékonysági koncert Tompos Kátya kezeléséért

Kátya kérésére mostanáig csak a szűk szakma tudhatott az állapotáról, ám eljött az idő, hogy a sorsáért aggódó zenészek és a közönség a Fábián Juli Emlékalapítvány közvetítésével segítsen a nagybeteg énekesnőnek. Az alábbiakban az alapítvány közleményét továbbítjuk nektek:

Egy kis grúz faluból a világhírig – a Kobuciban lép fel a Trio Mandili

A Trio Mandili sikertörténete sokak szerint a kaukázusi-archaikus dallamok megszólító erejéről, de szerintünk inkább a lányok tiszta és nagyon szerethető karakteréről szól. Meg persze a zenéről... Május 11-én este a KOBUCI Kertben kilépnek a digitális térből, és élőben is megmutatják, hogy a többszólamú éneklés miért a...
Új koncertek