Sopronban már biztos megmutat valamit a Muse az új albumról

2022/03/18  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A zenekar kilencedik stúdiólemeze 2022. augusztus 26-án érkezik, a VOLT fesztiválon pedig június 21-én lépnek színpadra. (Ha valaki eddig nem vette volna észre, korábban lesz a VOLT, mint szokott.)

Fotó: MUSE/FB

A Will Of The People Matt Bellamy elmondása szerint

„...Los Angelesben és Londonban készült, és a világban növekvő bizonytalanság, instabilitás ihlette. A világjárvány, az új európai háborúk, a hatalmas tiltakozások és zavargások, a felkelés kísérlete, a nyugati demokrácia hullámzása és növekvő tekintélyuralmi rendszere, a futótüzek és a természeti katasztrófák, valamint a globális rend felbomlása mind helyet kaptak a lemezen. Ez egy aggasztó és ijesztő idő mindannyiunk számára, mert a nyugati birodalom és a természeti világ, amely oly sokáig tartott minket, valóban fenyegetett. Ez az album egy személyes iránytű mindazon a félelmekkel és felkészüléssel, ami következik."

Az albumbejelentéssel egy időben a korongon is hallható „Compliance" című felvétel is napvilágot látott. A kisfilmet a "Looper" című sci-fi ihlette, amiben a maszkot viselő gyermekek megsemmisítik a jövőbeli magukat, hogy elkerüljék a disztópikus, elnyomó világot...

„A dal arról szól, hogy mennyire alávetjük magunkat a tekintélyelvű szabályoknak, annak érdekében, hogy egy bizonyos csoportban elfogadjanak. Közösségek, a kormány, a demagógok, a közösségi média algoritmusai és a vallás elcsábít minket a sebezhetőség korszakában, ami önkényes szabályokat és torz elképzeléseket teremt nekünk. Megnyugtató mítoszokat árulnak nekünk, és azt mondják, hogy csak ők tudják megmagyarázni a valóságot, miközben csökkentik a szabadságunkat, az autonómiánkat és a független gondolkodásunkat. Nem csak kényszerítenek minket, hanem terelnek, megijesztenek és behatárolnak bennünket, hogy napi „2 perc gyűlöletet" produkáljunk egy általuk választott külső csoporttal szemben, és hunyjunk szemet az értelem és együttérzés saját belső hangja felett. Csak a mi „megfelelésünkre" van szükségük" – mondta el a dalról a Muse frontembere.

 

 

Muse, új album, Will Of The People, VOLT Fesztivál

 

 

Szólj hozzá!


Ilyen még nem volt: Be Massive Horizon-buli a dégi Festetics-kastély parkjában

Ilyen még nem volt: Be Massive Horizon-buli a dégi...

Június 1-jén, szombaton egy új sorozat is kezdetét veszi, a Be Massive Horizon és a NÖF (Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft)...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

KiKEREKedett a program a DOMBon – várják Tállya szőlőskertjei a fesztiválozókat

Analog Balaton, Anna and The Barbies, Aurevoir., Carson Coma, Magna Cum Laude, Punnany Massif – noga csak szeptemberben lesz a fesztivál, de már kész a program. A fesztiválra tavaly 6500-an látogattak el, és idén is érdemes lesz az őszt itt indítani.

Köszi, YouTube! A Caligula's Horse Budapesten

A YouTube addig vizsgálgatta a fogyasztói ízlésemet, hogy az elemzés eredményének köszönhető ajánlásokat dobott fel nekem, mit nézzek, hallgassak. Én meg kattintgattam. Jó csomó muzsikát így volt szerencsém – olykor szerencsétlenségem – megismerni. Ha nincsen YT, soha az életben nem találkozom a Caligula's Horse nevével.
Új koncertek