Ezt a cikket csak az olvassa el, aki tudja, mi az, hogy kazetta

Szeptember 23-án hetedik alkalommal szervezik meg az Independent Label Fair Budapest (ILF) vásárát a Magyar Zene Házában, ahol közel negyven hazai és határon túli magyar független kiadó kínálatából szerezhetik be lemez- vagy kazettagyűjteményük legújabb darabjait az érdeklődők. A börze mellett a magyar független kiadókról szóló szakmai programokkal, dj szettekkel, live act-ekkel is készülnek a szervezők.

Szeressétek a hazai független lemezkiadókat szombaton (is)!
Az AIR egykori énekesnőjével kooperált a Belau

A francia AIR egykori énekesnőjével kooperált a Belau

A Belau az elmúlt években komoly sikereket ért el két koncepcionális albumával. Az Európa-szerte sokat koncertező zenekar, most a sokak által ismert ’AIR’ lemez, a ’Moon Safari’ női hangjával Beth Hirsch-sel alkotott. Ennek végeredménye az ’Ethereal’ lett, amely nosztalgikus,...
 
Fotó: Esprit D'Air

Japán metál a Dürerben

Egy full teltházas brit turné után az Esprit D'Air bejelentette, hogy 2023. október 10-én a Dürer Kertben és további 16 helyszínen ad koncertet az Egyesült Királyságban, Írországban és Spanyolországban.
 
 
Szeptemberben lesz a független zenei kiadók dezsemborija

Szeptember 10-én lesz a független zenei kiadók dzsemborija

Szeptember 10-én, 6. alkalommal rendezik meg a független kiadók vásárát, azaz az Independent Label Fairt (ILF). A lemez- és kazetta vásár ezúttal az Élesztő Teraszon, a Mammut tetején várja majd a látogatókat, ahol a szakmai beszélgetések és dj szettek is várják az érdeklődőket.
 
Therapy?

A vérmes hármas az A38-on – két év után megérkezett Budapestre a Therapy?

Röpke két évet kellett várnunk arra, hogy az eredetileg 2020-ra szánt 30 éves jubileumi Therapy? turné végre elérkezzen hozzánk. Így az idén már 32 éve létező és a mai napig aktívan koncertező zenekar újra teljes hangerővel dübörgött az A38 Hajó gyomrában.
 
Alanis Morissette 13 év után újra Budapesten!

Alanis Morissette 13 év után újra Budapesten!

A 2020. október 12-re tervezett Alanis Morissette-koncertet a tudjukmi miatt tolták át 2021-re: november 3-ra a már megvásárolt jegyek automatikusan érvényesek!
 
Randy California mindössze 45 évig élt.

Hivatalos: nem lopta a Led Zeppelin a Stairway to Heaven bevezető riffjét

Márciusban adtuk hírül, hogy San Francisco-i/Los Angeles-i (forrása válogatja) bíróság helyben hagyta azt a 2016-os ítéletet, miszerint a Robert Plant és Jimmy Page nem lopták el Randy California dalát. Úgy tűnik, az örökösök nem elégedtek meg az ítélettel, és az Amerikai Egyesült...
 
 
Mostantól tilos partikat szervezni az Airbnb-n foglalt szállásokon

Mostantól tilos partikat szervezni az Airbnb-s szállásokon

A szórakozóhelyekre vonatkozó járványügyi rendelkezések miatt dönthettek úgy sokan, hogy inkább a szállásukból csinálnak kocsmát vagy bulihelyet – és pénzt.... Na, ennek most vége.
 
Autósmozi

Újabb – zárt körü és ingyenes – autósmozi nyílik Budapesten

Újabb autósmozi nyílik a fővárosban júniusban, ahol klasszikus sikerfilmeket nézhetünk biztonságos körülmények közt, ráadásul ingyen! A dolog szépséghibája, hogy a szolgáltatást csak újpesti lakosok vehetik igénybe.
 
A 2019-es Aréna koncert utolsó pillanatai. (Omega/FB)

A második hullám elsodorhatja az Omegát

Az Omega végét jelentheti, ha a járványnak ősszel lesz egy második hulláma – nyilatkozta a Blikknek Kóbor János. Mindeközben a WHO folyamatosan kongatja a vészharangot, hogy az év második felében – amikor a stadion- és klubkoncertek beindulnának – feltehetően egy, a jelenleginél is...
 
Ukk&Roll 2020 Karanténzáró Rock Piknik

Ukk&Roll: fesztivál helyett karanténzáró rockpiknik

Bár a júniusra tervezett Ukk&Roll fesztivált szintén törölni kellett a naptárból, a szervezők amolyan "csakazértis" alapon összeraktak egy 3 napos ingyenes rendezvényt nektek!
 
Fotó: British Summer Time Hyde Park

Egyre-másra dőlnek le a fesztiválok bástyái

Lassan már szemünk se rebben, ha elénk gördül a közösségi csatornákon egy-egy külföldi fesztivál törlésének hivatalos bejelentése. Ma három ilyen hírrel is jövünk, mi kérünk elnézést.
 
Nem kell többé bíróságra járnia a Led Zeppelinnek

Nem kell többé bíróságra járnia a Led Zeppelinnek

A San Franciscó-i bíróság helyben hagyta azt a 2016-os ítéletet, miszerint a Robert Plant és Jimmy Page nem lopták el Randy California dalát.
 
HangFeszt Fóton a Szent Efrém zenekarral (is)

HangFeszt Fóton a Szent Efrém zenekarral (is)

Azért a férfikart emeltük ki, mert éppen hétfőn hallottuk őket az Artisjus-díjátadón – életünkben először. Ez a rövidke fellépés annyira...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Szerdán nyílik Tarján Zsófi kiállítása a Dantéban

Az esemény szerint a témák: popszakma, megáll az idő, repülés. A képeket meg lehet vásárolni és egy hónapig meg tudjátok nézni a helyszínen (1023 Török utca 1.).

Charlie, Margaret Island, Magna Cum Laude, Kiscsillag, Honeybeast: 20 helyszínen több mint 50 program a Gizella Napokon

Május 6. és 12. között 20 helyszínen több mint 50 ingyenes zenei, családi és gasztronómiai program várja az érdeklődőket a veszprémi Gizella Napokon.
Új koncertek