Ő lesz a Dead South vendége a Budapest Parkban

Ő lesz a Dead South vendége a Budapest Parkban

Corb Lund egy igaz mai cowboy: családjában hosszú időkre visszamenő hagyománya van a farmerkodásnak és a rodeózásnak, de ez még kevés lenne a színpadhoz: kanadai western- és country előadó, ahogy az a vendéglátótól elvárható.
 
Fotók: sinco

Pengetők, szakadt gitárhúrok, széttört dobverők, rongyos setlistek – ez most mind a tiéd lehet

Négy év után újraindul a Bin There és a Budapest Park közös projektje. Ennek lényege, hogy olyan zenekari “szemetet” zárnak palackba, ami a rajongók számára igazi kincs. Ezeket az ereklyéket most jótékonysági árverésre bocsátják a Vatera oldalán, és a teljes bevételt a Zenével...
 
 
Közeleg a nap, amikor BFZ zenészei belevetik magukat a budapesti éjszakába

Közeleg a nap, amikor BFZ zenészei belevetik magukat a budapesti éjszakába

Idén már hetedik alkalommal telnek meg klasszikus zenével Budapest felkapott kávézói, pubjai. A rendezvény idén a 150 éves Budapest születésnapját is ünnepli, ezért a fellépők köre a kezdeményezés történetében először nemzetközivé válik.
 
Fotó: Jazz in New York (beacon.com)

New York két estére beköltözik a Budapest Jazz Clubba

Első alkalommal rendezi meg a műfaj tengerentúli epicentrumának legjelesebb képviselőit felsorakoztató koncertsorozatát, a New York Jazz Fesztivált a BJC.
 
CSINIBABA – kétszer is

CSINIBABA – kétszer és másodszor

1959-ben énekelte először Vámosi János Bágya András és G Dénes György dalát – azóta mások is felvették a repertoárjukba, de rakétaként ívelt fel a népszerűsége, amikor 1997-ben bemutatták Tímár Péter azonos című filmjét, amelyben természetesen a dal is szerepelt. Azóta...
 
Fotó: BuSH 2023

B-Á-R-M-I-T kérdezhettek – aki válaszol: Azahriah külföldi ügynöke, Fekete Giorgio és mások

November 2-4. között ismét megtölti Budapest legikonikusabb klubjait és pop-up helyszínét élettel a Budapest Showcase Hub (BuSH). A Carson Coma utolsó idei budapesti koncertje és Sisi fellépése mellett ezúttal is a kelet-európai régió legizgalmasabb előadóit ismerheti meg a közönség....
 
 
Fotó: Ganxsta Zolee/FB

Ganxsta Zolee hiphop-meséi

A Budapest Open Mic e heti workshopján a hiphop történelme kerül fókuszba, olyan "nagyágyúk" jóvoltából, mint Ganxsta Zolee, L.L. Junior és Saiid.
 
Fotó: Horváth Charlie/FB

Charlie – dupla koncerttel

Sztárvendégekkel ad dupla születésnapi koncertet Charlie november 2-án és 3-án a Budapest Kongresszusi Központban.
 
 Richard Bona. Fotó: Jazzfest Budapest

Patricia Barber, Richard Bona, Snétberger Ferenc, Steve Gadd – őszi jazz ünnep legendákkal

A második, tavaszi Jazzfest Budapest sikerén felbátorodva november 6. és 9. között a jazzé lesz a főszerep a fővárosban. A Jazzfest Budapest célja, hogy a legnagyobbakat hozza el évről évre a város számos jeles koncerthelyszínére példátlan összefogásban, ráirányítsa a világ...
 
Először koncertezik Magyarországon a Take That

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk,...
 
FOTÓ: BOM

Tanulj Krúbi menedzserétől. Vagy Lil Fraktól...

Hetedik, azaz utolsó előtti selejtezőjéhez ért a Budapest Open Mic, amelyen nemcsak versenyezni is, hanem okosodni is lehet. Az e heti workshop a koncertszervezésre és a menedzsment munkájára fókuszál.
 
A kivetítőn az első önálló domainnév alatt létrehozott magyar előadóművészi honlap

Ma 27 éve volt az első nagyszabású élő internetes koncertközvetítés Magyarországon

Öt év kihagyás után "Bál az Interneten" címmel adott koncertet a KFT együttes a Budapest Sportcsarnokban 1996. október 12-én.
 
Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb...

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
Új koncertek