Hangfoglalók decembere

A CSTP (most már Hangfoglaló) Programban résztvevő előadók decemberi programjában találunk néhány csemegét.

Fotó: BEKVART/FB
Fotó: Meg Egy Cukorka

Hangfoglaló: ez a 20 induló zenekar kapott támogatást

Húsz induló zenekar és 88 klub kapott támogatást az NKA Hangfoglaló (korábban Cseh Tamás) Program új évadának első két alprogramjában. A nyertes előadók hang- és képfelvétel elkészítésére összesen 40 millió, a klubok koncertek szervezésére 196,5 millió forintot fordíthatnak.
 
Nevet változtat a Cseh Tamás Program

Nevet változtat a Cseh Tamás Program

Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Programként (röviden Hangfoglaló Program) működik tovább a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programja.
 
 
Cseh Tamás családja állítólag visszavenné a nevet az NKA programjától

Cseh Tamás családja állítólag visszavenné a nevet az NKA programjától

Meg nem erősített információk szerint a Cseh család azt fontolgatja, hogy a névhasználati jogra kötött megállapodás lejártával nem hosszabbítja meg az EMMI-vel kötött szerződést – írja a HVG.
 
Fotó: Massza/Full szerviz

Az album, amelyet egy hangalámondásos pornófilm ihletett

Az október a klubszezon nyitánya. Ráadásul most lesz a CAFe Budapest kortárs fesztivál is, amelyhez olyan helyek is csatlakoztak, mint a Kuplung vagy az A38. De ezeken kívül is adódik lehetőség arra, hogy a Cseh Tamás Program által támogatott formációk megmutassák magukat.
 
Fotó: Bornai Tibor/FB

Zeneszerző, dalszövegíró, festő, író, billentyűs, énekes, málnatorta: Bornai Tibort faggatja Lévai Balázs

A legendás KFT zenekar tagja, Bornai Tibor minden bizonnyal izgalmas és érdekfeszítő sztorikat oszt meg a közönséggel, legalábbis erre lehet következtetni a polihisztor művész névjegyéből, aki saját megfogalmazása szerint „zeneszerző, dalszövegíró, festő, író, billentyűs,...
 
Fotó: Fortepan

Volt egyszer egy Ifipark... című könyv 10 legjobb idézete

A Volt egyszer egy Ifipark... című kiadvány – a 2015-ben a Várkert Bazárban rendezett, azonos című tárlat anyagából készült katalógus – immáron a második kiadását ünnepli. Gasztronómia, öltözködés, hangszertörténet, a park egykori emblematikus koncertjei – csak hogy párat...
 
 
Fotó: Fortepan/beatkorszak.blog.hu

Emléktábla került az egykori Eötvös Klub, vagyis a Hordó falára is

Szeptember 27-én a Centrál Kávéházban, a hely pincéjében egykor működő Eötvös Klub, vagy más néven „Hordó” emlékére avatták fel az NKA Cseh Tamás Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramjának tizenharmadik poptörténeti emlékpontját.
 
Fotó: Komoróczki Diána

Bedrogozott pandák, buktaszag, jobbkezes gitár – a The Immigrants Kínában koncertezett

A 2011-ben alapított progresszív space indie-rock zenekar igen mozgalmasan éli az életét a Csillag születik óta. A műsor lezárása után végig koncertezték Magyarországot, és a környező országokat is, és túl vannak több nagy fesztiválon. Idén nyáron a Fest Eger és a Cseh Tamás...
 
Fotó: Koalabell

Minden hónapra jut egy buli –pörögnek a CSTP-s zenekarok

Nem tétlenkednek a CSTP által támogatott zenekarok. Minden hónapra jut egy-egy buli szinte mindannyiuknak.
 
A nagykoncertek előszobája: keressetek egy menő bandát, és lépjetek fel előzenekarként!

A nagykoncertek előszobája: keressetek egy menő bandát, és lépjetek fel előzenekarként!

A CSTP előzenekari alprogramjának keretében olyan együttesek pályázhatnak, akik koncertjeiken könnyűzenei és jazz műfajba besorolható, élőzenét szolgáltató előzenekarokat léptetnek fel.
 
116 zenekar kap támogatást a Cseh Tamás Program jóvoltából

116 zenekar kap támogatást a Cseh Tamás Program jóvoltából

Beérkeztek a 4. évadát megkezdő Cseh Tamás Program első pályázatai. A legnagyobb érdeklődés a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is az induló zenekarokat támogató alprogram pályázatát övezete: 335 pályázat érkezett.
 
Fotó: Hangácsi Márton

Igenis lesznek magyarok a Szigeten!

A Cseh Tamás Program mostani támogatottjai közül szinte mindenkiknek tele van a naptára nyárra. Néhányuk a Sziget 2017 fesztiválon is fellépnek, az ő koncertjeiket ajánljuk.
 
 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek