Dave Greenfield a fotó jobb szélén látható (Kép: David Boni/ Stranglers FB)

A Golden Brown futama a leghíresebb: meghalt a Stranglers billentyűse

Vasárnap este hosszadalmas kórházi tartózkodás után végül a koronavírus okozta szövődményekbe halt bele a Stranglers 71 éves, szívbeteg billentyűse, Dave Greenfield.
 
Ukk&Roll 2020 Karanténzáró Rock Piknik

Ukk&Roll: fesztivál helyett karanténzáró rockpiknik

Bár a júniusra tervezett Ukk&Roll fesztivált szintén törölni kellett a naptárból, a szervezők amolyan "csakazértis" alapon összeraktak egy 3 napos ingyenes rendezvényt nektek!
 
 
Szobakoncert Amerikáért világsztárokkal

Backstreet Boys, Billie Eilish, Elton John – Szobakoncert Amerikáért világsztárokkal

Mint köztudott, Amerika is egyre nagyobb bajban van a járvány miatt, így két prominens médiaszolgáltató, a Fox és az iHeartMedia összefogásának eredményeképp több világsztár bejelentkezésének egyesítésével próbálnak egy nagy online koncertet létrehozni – ami természetesen...
 
Fotó: musicradar.com

Dave Grohl munkát keres

Jobban mondva: elfoglaltságot, saját bevallása szerint nem annyira tud magával mit kezdeni a bezártságban.
 
Így mond le Foo Fighter-turnét Dave Graham

Így mondta le a Foo Fighters turnéját Dave Grohl

A zenekar is lemondta közelgő turnéját, ami talán nem akkora meglepetés, de azért az a stílus, ahogy ezt megtették, megér egy misét.
 
Nirvana-tribute első kézből: Dave Grohl, Krist Novoselic, Pat Smear

Nirvana-tribute Los Angelesben első kézből: Dave Grohl, Krist Novoselic, Pat Smear

A HVG írta meg, hogy egy hollywoodi jótékonysági koncerten együtt léptek fel a Nirvana egykori zenészei.
 
 
Film készült a kerekesszékes srácról, aki rapityára törte Dave Grohl gitárját a Szigeten

Film készült a kerekesszékes srácról, aki rapityára törte Dave Grohl gitárját a Szigeten

Gal Mizrachi akkor vált világhírűvé, amikor az idei Sziget Nagyszínpadán – a zenekar biztatására – a földhöz vágta a Foo Fighters frontemberének gitárját.
 
A Depeche Mode, a Motörhead, és Whitney Houston is bekerülhet a Hírességek Csarnokába

A Depeche Mode, a Motörhead, a Nine Inch Nails és Whitney Houston is bekerülhet a Hírességek Csarnokába

Október van, tehát ideje volt összeállítani azt a 16 fős mezőnyt a 2020-as Rock & Roll Hall of Fame szavazáshoz, amelyben olyan előadókkal, zenekarokkal találkozhatunk, mint a Depeche Mode, a Nine Inch Nails, a The Notorious B.I.G., a Judas Priest, Whitney Houston vagy a Kraftwerk.
 
Fotó: Dave/FB

Óriási elismerésben részesült a mindössze 21 éves brit rapper

Egy 21 éves londoni rapper, Dave kapta az év legjobb brit albumának járó zenei díjat, a Mercury Prize-t. Az indoklás szerint Dave Psychodrama című debütáló anyaga generációja legmerészebb rapalbuma.
 
Fotó: NME-YouTube

Külön-külön mindketten felléptek nálunk a közelmúltban – egy londoni klubban most összefutottak

Dave Grohlnak és Rick Astley-nek közepes méretű közös halmaza lehet a rajongókat tekintve, de valahogy mindig egy színpadra keverednek. Ilyenkor kezdi sejteni az ember, hogy egy bizonyos szint felett már elmosódnak a műfaji határok, és csak a haverok, a buli meg némi hanta van :)
 
My Hero: Dave Grohl a Lollapalooza nagyszínpadról mondott köszönetet egykori orvosának

My Hero: Dave Grohl a Lollapalooza nagyszínpadról mondott köszönetet egykori orvosának

A hétvégén a Foo Fighters a Lollapalooza headlinere volt Stockholmban. Grohl a koncerten a My Hero-val köszönte meg a 4 évvel ezelőtti segítséget orvosának, aki egyébként jelen volt a mostani koncerten is.
 
Előkerült végre az agyon keresett Freddie Mercury felvétel

Előkerült végre az agyon keresett Freddie Mercury felvétel

Tegnap került fel a videómegosztó csatornára Freddie Mercury elveszettnek hitt felvétele, ami még 1985-ben készült Dave Clark közreműködésével, ami egy nap alatt majd 2 milliónyi kattintást generált.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek