Válogatott zenéket szólaltat meg a Fonó fesztiválja

Válogatott zenéket szólaltat meg a Fonó fesztiválja

A Fonó Selection fesztivál két délelőttjén (csütörtökön és pénteken) szakmai beszélgetéseket tartanak, keddtől szombatig pedig remek koncertekkel – kisebb és nagyobb formációkkal egyaránt –, lemezbemutatókkal, táncházakkal, táncelőadásokkal és persze táncházzal várják a...
 
Egynapos fesztivállal zárul az idei Best of Balaton

Egynapos fesztivállal zárul az idei Best of Balaton

Az idei évben indított, a 11 fős ismert és közéleti emberekből álló kurátor csapat (képünkön) által javasolt, a Balaton legjobbjait bemutató 50 részes rövidfilm és a Best of Balaton idei összeállítás lezárását rendkívüli, egynapos fesztivállal, a Balaton Ünnepével zárják a...
 
 
Fotó: martonvasar.hu

A népdal alternatív ünnepe: Trilla, az ingyenes szabadtéri fesztivál

A modern népdalünnepet szeptember 3 és 5. között Martonvásáron rendezi meg a város önkormányzata és a budapesti Hangvető.
 
Fotó: Alvin és a Mókusok

23 év után elbúcsúzik Alvintól és a mókusoktól is Csoma Viki

A nyíregyházi zenekar, amely egyszerű garázsbandából "zenélte fel magát" az ország egyik legnépszerűbb punk rock együttesévé, 28 éve zenél – ebből 23-at Csoma Viki basszusozott végig. Most búcsút intett a formációnak.
 
A Radiohead legnagyobb slágerét egy divatbemutató miatt gondolta újra Thom Yorke

A Radiohead legnagyobb slágerét egy divatbemutató miatt gondolta újra Thom Yorke

Thom Yorke még tavasszal, a tokiói divathét apropóján álmodta újra a Radiohead talán legikonikusabb szerzeményét, a "Creep" című dalt, ami aztán Jun Takahashi "Creep very" címre keresztelt divatbemutatójának volt az aláfestő zenéje a tervező Undercover nevezetű márkájának 2021-es...
 
Szomjas György

A betyárvilág borongós romantikája – Szomjas György emlékére szól a dal

Egy még el nem készült magyar westernfilmhez írt főcímzenét Fehér Viktor a Kerekes Band dobosa, avagy Vittorio Bianco. Az Amott legel című palóc népdalt Sohajda Péterrel közösen dolgozták fel – Szomjas György emlékének ajánlva.
 
 
A Kobuci a kezdetekhez való visszatéréssel ünnepli meg a szektor újraindulását

A Kobuci a kezdetekhez való visszatéréssel ünnepli meg a szektor újraindulását

A járványügyi korlátozások feloldása óta teljes kapacitással működő KOBUCI – mint a világzene, a minőségi underground és a ritka blues műfajainak óbudai otthona – stílusosan a kezdetekhez való visszatéréssel ünnepli meg, hogy újra zenével és élettel lehet tele a Kert –...
 
Gyertyaúsztatással, koncertekkel ünnepli a Dunát Szentendre

Gyertyaúsztatással, koncertekkel ünnepli a Dunát Szentendre

Július 17-én – már 13. alkalommal – kerül sor a helyi hagyományokra épülő Szentendrei Ister Napokra, amely számos, a Duna köré szerveződő vízi és vízparti programot kínál a helybelieknek és az odalátogatóknak.
 
A Mozart-hatás: cseh tudósok szerint az epilepszia megelőzhető zenével

Cseh tudósok szerint az epilepszia megelőzhető zenével

Gyógyító hatással van az agyra Mozart zenéje, s ez lehetséges kezelést jelenthet az epilepsziás rohamok megelőzésére egy új kutatás szerint, amelyet az Európai Neurológiai Akadémia 7. virtuális kongresszusán mutattak be.
 
Ez a fotó csak illusztráció!

A Led Zeppelinről neveztek el egy új békafajt

A Led Zeppelin brit zenekarról neveztek el egy Ecuadorban talált új békafajt: az Ecuador és Peru között húzódó Cordillera del Cóndor hegyvonulaton felfedezett faj a Pristimantis ledzeppelin nevet kapta.
 
Moby új lemezén egy magyar zenekar is közreműködik

Moby új lemezén egy magyar zenekar is közreműködik

A Budapest Art Orchestra közreműködésével készült Moby Reprise című új stúdiólemeze. Az elektronikus zenei színtér amerikai csillaga legismertebb rave himnuszait nagyzenekarra és akusztikus hangszerekre átírva gondolta újra.
 
A siófokiak a Plázs vendégei a nyitóbulin

A siófokiak a Plázs vendégei a nyitóbulin

Elindul a szezon a Plázson, ahol Június 5-én a Republic és a New Level Empire veszi először birtokba a nagyszínpadot, majd a hajnalig tartó buliról Dj Dominique gondoskodik.
 
Egy kis grúz faluból a világhírig – a Kobuciban lép fel a Trio Mandili

Egy kis grúz faluból a világhírig – a Kobuciban...

A Trio Mandili sikertörténete sokak szerint a kaukázusi-archaikus dallamok megszólító erejéről, de szerintünk inkább a lányok tiszta és nagyon...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Hollán Jazz Street, sanzonok, Beatles-dalok: angyalföldi koncertfolyam május-júniusban

Ha nem is pálmafák, de rengeteg zene költözik Angyalföldre az elkövetkező hetekben. Az igényességgel összeválogatott koncertek többségén ráadásul ingyenes a részvétel!

HangFeszt Fóton a Szent Efrém zenekarral (is)

Azért a férfikart emeltük ki, mert éppen hétfőn hallottuk őket az Artisjus-díjátadón – életünkben először. Ez a rövidke fellépés annyira a szívünkig hatolt, hogy kortól és zenei irányultságtól függetlenül szerintünk mindenkinek hallania kell őket egyszer... Most éppen Fóton lesz rá lehetőség.
Új koncertek