Fotó: Szentendrei Skanzen

Zenés-táncos húsvét a Szentendrei Skanzenben

Az ország legnagyobb szabadtéri múzeumában a hétvégén a hazai és a határon túli magyar közösségek zenei- és tánchagyományai, díszítési motívumai is megjelennek majd a portákon és a színpadokon is.
 
KukoricAIános – mostantó mesterséges intelligenciával írhatunk magyar népdalt

KukoricAIános – mostantó mesterséges intelligenciával írhatunk magyar népdalt

A Zeneszöveg.hu saját fejlesztésben, a Stratis technikai céggel karöltve kifejlesztett egy mesterséges intelligencia alapú dalszövegíró chatbotot, a KukoricAIánost.
 
 
A zene szárnyán: Matt Bianco a szolnoki RepTárban ad koncertet

A zene szárnyán: a Matt Bianco a szolnoki RepTárban ad koncertet

A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum udvarán – Quimby, Rúzsa Magdi és Ákos után – 2022. júliusában egy nemzetközi zenekar, a Matt Bianco lép színpadra.
 
 Tima Miroshnichenko fotója a Pexels oldaláról

Ingyenes hangosító képzés indul a Kodolányin

Itt a vissza nem térő lehetőség, hogy államilag finanszírozott formában, államilag elismert végzettséget szerezz hangosító szakmában a Docler Holdinghoz tartozó Kodolányi János Egyetemen. Ezen a területen jelenleg munkaerőhiány van, ezért megéri ilyen irányban továbbtanulni. Az...
 
 Hajnalig kigombolt csokornyakkendőben – Lóci goes folk

Hajnalig kigombolt csokornyakkendőben – Lóci goes folk

A március 24-én egy különleges Lóci Játszik- koncert lesz a szegedi Ifjúsági Ház Rendezvényközpontban, ahol a vendégeik a Fokos és Koprive lesznek.
 
A VOLT magyar fellépőinek ábécéje

A VOLT magyar fellépőinek ábécéje

Megérkeztek a magyar nevek is a Telekom VOLT Fesztiválra, első körben rögtön mintegy 60 fellépőt jelentettek be a szervezők.
 
 
Újabb dal érkezett a Red Hot Chili Peppers hamarosan megjelenő albumáról

Újabb dal érkezett a Red Hot Chili Peppers hamarosan megjelenő albumáról

Kalifornia csillagai a múlt hónapban jelentették be az 'Unlimited Love'-ot, a korongon először hallható zenéjük a Black Summer volt. A tagok ezzel együtt bejelentették azt is, hogy 2006 óta először tér vissza meghatározó gitárosuk, John Frusciante és Grammy-díjas producerük, Rick Rubin.
 
 Illusztráció: Vlad Chețan (Pexels)

Fehérváron zeneünneppel indul a tavasz

Március 5-én, 19-én és 26-án programokkal ingyenes koncertekkel, valamint gasztronómiai különlegességekkel, termelői és kézműves vásárral várják a közönséget Székesfehérváron.
 
RockMobil – így jótékonykodik a Tankcsapda

RockMobil – így jótékonykodik a Tankcsapda

Ez itt a reklám helye lesz, normál esetben nem közölnénk a hírt, bármennyire is tiszteljük a benne szereplő zenekarokat – de mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy napjainkat és a mögöttünk levő két évet a legnagyobb jóindulattal sem nevezhetnénk normálisnak.
 
Fotó: Bácskai Művelődési Központ

A medve, a medvetáncoltató, a didák és a botos: ismét lesz maszkajárás Baján

A csaknem három évtizede feledésbe merült bunyevác farsangi alakoskodó népszokást, a maszkajárást elevenítik fel február végén Baján ( MASZKAJÁRÁS- MAŠKARE). Igaz, 2020 februárjában már próbálkoztak a hagyomány újraélesztésével, de az ismert okokból 2021-ben már nem tudták...
 
Új dal a júniusban Budapesten koncertező a Red Hot Chili Pepperstől

Új dal a júniusban Budapesten koncertező Red Hot Chili Pepperstől

A legendás Los Angeles-i banda nemcsak a turnézáshoz tér vissza, hanem egy teljes pakkot tesz le elénk tavasszal. Az érkező tizenkettedik lemez meghatározó gitárosuk, John Frusciante nagy visszatérése. Az 'Unlimited Love' debütáló dala most klippel együtt jelent meg.
 
Szorongás és depresszió a zenészvilágban – inspiráció vagy hátráltató tényező?

Szorongás és depresszió a zenészvilágban – inspiráció vagy hátráltató tényező?

Az egész egy levelezéssel kezdődött a Tom Odell budapesti koncertjével kapcsolatos hírről, mármint, hogy a zenésznek is volt egy vagy több nehéz periódusa az életében... Aztán cikk lett belőle.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek