Így mesélt az erdő az Arénában

„Sajnos a vadászat ma ugyanúgy aktuális mint negyven éve…” – keserű hangulatú, remek koncert katarzissal, hiányérzettel és aktuálpolitikával.

Hobo
Fotó: Nagy János (Hobo/FB/Kobuci)

Életműdíjat kap Hobo

A Petőfi Zenei Díj Életmű Gála díjazottja idén a Kossuth-díjas bluesénekes, dalszerző, előadóművész, a Hobo Blues Band alapítója és frontembere lesz – értesült a Blikk.
 
Hobo levadássza az Arénát

Hobo levadássza az Arénát

A vadászat című, mára már ikonikus album 1984-ben jelent meg., jövőre ünnepli 40. évfordulóját. A születésnapot 2024. február 10-én az Arénában üli meg Hobo.
 
 
Megjelent a Bluestone első stúdióalbuma!

Kézdy Luca, Hobo, Little G Weevil: megjelent a Bluestone első stúdióalbuma

2023. szeptember 4-én megjelent a Bluestone legelső stúdióalbuma, No. 1. címmel. A 12 dalt tartalmazó CD korongon 10 feldolgozás és 2 saját szerzemény szerepel, azaz egy ugyanazon dal magyar és angol nyelvű verziója.
 
Miért nem szereti Hobo a Kopaszkutya filmet?

Miért nem szereti Hobo a Kopaszkutya filmet?

A választ a GrundRecords posztjából tudtuk meg. Hobo már egy ideje hirdeti a szeptemberi Kopaszkutya koncertet, a lemezmegjelenés híre is sokakhoz eljutott. A kiadó most új hírekkel szolgálj.
 
Fotó: Hobo/FB

Hobó ruháját lehet szétvagdosni a Yoko Ono-kiállítás performanszán

"A háborúnak vége! Ha akarod" című kiállítást a világon mindenhol a Cut Piece/Levágott darab performansz kíséri.
 
Ha eljön majd Hobo-karácsony...

Ha eljön majd Hobo-karácsony...

44. HOBO karácsony –„Az ám, hazám”: 2022. december 18. (vasárnap), 19.00, Budapest Kongresszusi Központ – erre a közös szeánszra invitál szeretettel mindenkit a Budapest Kongresszusi Központba, december 18-án estére Hobo.
 
 
60 év, 60 dal, 3 nap  – Omega-fesztivál lesz az Őrség fővárosában

60 év, 60 dal, 3 nap – többgenerációs Omega-fesztivál lesz az Őrség fővárosában

Az Omega együttes idén nagyszabású, jubileumi koncerttel ünnepelte volna fennállásának 60. évfordulóját. A hajdani legendás ötösfogatból azonban már csak ketten maradtak, a hiányzók nem pótolhatók. Csalódás és fájdalom kíséri ezt a hiányt, amit orvosolni szeretnének a...
 
Digitálisan felújítva kerül a mozikba a Kopaszkutya

Digitálisan felújítva kerül a mozikba a Kopaszkutya

Február 10-től rövid időre visszatér a mozivásznakra Szomjas György zenés kultuszfilmje, a Földes László Hobo, Schuster Lóránt, Deák Bill Gyula és Póka Egon főszereplésével 1981-ben bemutatott Kopaszkutya.
 
Fotó: Hobo/FB

Térdig betegségből – Hobo kilábalt a covidból

Hobo a Blikknek adott interjút, amelyben arról is mesél, hogy megjárta a poklot ezzel a betegséggel. Jó hír, hogy gőzerővel készül az arénás nagykoncertjére, amelynek címe: Hobo 70 –Térdig a sz*rban, fülig a szeretetben. Maradjunk ez utóbbinál most :)
 
Fotó: Deák Bill Gyula/FB

Hobo után Deák Bill Gyula is lemondta az összes fellépését

A blues királya úgy döntött, ismét bezárkóznak a feleségével. A döntésben nagy szerepe volt neje és saját betegségének, valamint annak is, hogy Kóbor János kórházba kerülésének híre is megrémisztette őket – írja a bulvárlap.
 
Elmaradnak Hobo idei fellépései

Elmaradnak Hobo idei fellépései

Azt nem tudjuk, hogy rá gondolt-e az Operaház igazgatója, amikor a Hír Tv-ben azt mondta, Kóbor Jánoson kívül tud egy másik „ugyanilyen korú rockikonról” is, aki nem oltatta be magát és most élet és halál között van, a Hobo hivatalos oldalán megjelent szűkszavú közlemény talán...
 
Kálmándy Ferenc fotója Hobo FOO-s koncertjéről

Hobo Pilinszky verseket szaval és énekel

Földes László Hobo idézi meg Pilinszky verseit szerdán a budapesti Kertész Imre Intézetben a Pilinszky 100 rendezvénysorozatban.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek