Los Gringos 30

30 éves jubileumát ünnepli a Los Gringos együttes, a dél-amerikai zenét játszó legendás hazai formáció egykor a Fonó megnyitó rendezvényén is fellépett, most nagyszabású műsorral, több vendéggel térnek vissza erre a színpadra december 2-án.

 Los Gringos 30
A Sunshine Day nem az Osibisa életében – koncertbeszámoló

Így került a popcsizma a jazzrock asztalára – koncertbeszámoló

Az Osibisa és a Colosseum együttes párosítása látszólag popcsizma a fajsúlyos jazzrock asztalon, mert vajon hogyan vethető egybe a szinte diszkós Sunshine Day a Valentine Suittel? – írtam a Koncert.hu-ra az esemény ajánlásakor.
 
Fotó: Osibisa

Ez egy Sunshine Day lesz – az Osibisa Budapestre jön

Osibisa és Colosseum közös koncert lesz az Erkel Színházban 2023. október 8-án a Krokodil Rock szervezésében, a „Nagy Generáció” című koncertsorozat keretében.
 
 
F

Ingyenes koncerttel ünnepelték a pisai ferde torony 850. születésnapját

Ingyenes látogatással és koncerttel ünnepelték a pisai ferde torony 850. születésnapját – a szülinapi parti harangzúgással kezdődött, ahol 1173. augusztus 9-én helyezték el a története során elferdült, majd 2001-ben kiegyenesített torony alapkövét.
 
A hetvenes-nyolcvanas évek rockzenéjének világsztárjai az Erkel Színházban

A hetvenes-nyolcvanas évek rockzenéjének világsztárjai az Erkel Színházban

Az estek a Nagy Generáció koncertjei című rendezvénysorozat részei – az előadók ebben a formában (vagyis párban) csak Budapesten lépnek színpadra. Július 9-én a Manfred Mann's Earth Band és Jon Anderson, október 8-án a Colosseum és az Osibisa ad koncertet.
 
Meghalt Elvis Presley egyetlen lánya

Meghalt Elvis Presley egyetlen lánya

Nem sokáig ünnepelhette a világ Elvis-közössége a Király születésnapját és a Baz Luhrmann rendezte Elvis-film Golden Globe-sikerét: csütörtökön ötvennégy éves korában meghalt Lisa Marie Presley, Elvis Presley egyetlen lánya.
 
Fotó: Müpa/Graff Gergely

Barbra Streisand – és Kozma Orsi!

Kozma Orsi öt évvel ezelőtt mutatta be a Fesztivál Színházban nagy sikerrel Woody és a swing című produkcióját,most pedig az idén nyolcvan esztendős (!!!) Barbra Streisand karakterét idézi meg előadásával, amiben saját zenekara mellett a veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar és Szabó...
 
 
Fotó: Emmer László

Balázs János mindent vitt – első helyezett és közönségdíjas a Music International Grand Prix-n

A Music International Grand Prix döntőjét New Yorkban tartották, ahol Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész zongora kategóriában első helyezést ért el, valamint a összkategória győztesek közül a közönségdíjat is elnyerte, ezzel a verseny története óta az első magyar győztes...
 
Fotó: Paloznaki Jazzpiknik

Teljes a jubileumi Paloznaki Jazzpiknik külföldi fellépősora

Az augusztus 4-6. között megrendezésre kerülő, 10. születésnapját ünneplő eseményen koncertet ad Richard Bona & Alfredo Rodriguez Band, Emeli Sandé, Lisa Stansfield, a Stereo MC's, az Al McKay's Earth, Wind & Fire Experience és az MF Robots.
 
Fotó: Dead Can Dance/FB

A legutóbbi albumáról csak egyetlen számot fog játszani Dead Can Dance

A kultikus világzenei csapat áprilisban kezdi európai turnéját, amely május 8-án érinti a Budapest Sportarénát. Mint Brendan Perry az MTI-nek elmondta, a turnéra minden dalhoz új hangszerelést készített.
 
 Johannes Havn fotója a Pexels oldaláról

Nagyobb az érdeklődés a 2022-re meghirdetett koncertekre, mint valaha volt

Egymilliárd euróval (mintegy 360 milliárd forinttal) estek vissza a globális jogdíjak 2020-ban, ugyanakkor az elemzők korábban nagyobb csökkenésre számítottak – állapította meg éves jelentésében a CISAC, a közös jogkezelőket tömörítő nemzetközi szervezet.
 
Három év után új lemezzel jelentkezett ZAZ

Három év után új lemezzel jelentkezett ZAZ

Napjaink egyik legnépszerűbb francia énekesnője, azaz Zaz három évvel utolsó lemeze, az 'Effet miroir' után idén nyár végén tért vissza "Imagine" című felvételével, amely soron következő albumának előfutára is egyben.
 
Barbara Streisand dalai –magyarul is

Barbara Streisand dalai –magyarul is

Barbara Streisand dalait énekli új albumán Tátrai Eszter. A cédén kilenc Barbra Streisand dal hallható; nagyrész eredeti nyelven, de a koncertélményhez hasonlóan, néhány sor magyarul is elhangzik.
 
Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek