Ma mindenki öleljen meg egy dalszerzőt!

Ma mindenki öleljen meg egy dalszerzőt!

Legalábbis lélekben: ma van ugyanis a dalszerzők napja. Jelenleg Magyarországon 13 ezer magyar dalszerzőt tartanak nyilván, nélkülük ma nem lenne ennyi jó zene és nem születnének új dalok. Válassz ki egyet közülük.
 
Müller Péter Sziámi NEM idén lesz 50, 60 vagy 70 éves

Müller Péter Sziámi NEM idén lesz 50, 60 vagy 70 éves

... Csak épp most érezte úgy, hogy eljött egy újabb összegzés ideje, csakúgy, ahogy annak idején a Művészetek Palotájában adott felejthetetlen koncert alkalmával.
 
 
Kiss Laci, Barabás Béci, Sziámi és sok barátja

Bezár a Gödör utódklubja, a Király utcai NyolcTíz – itt az utolsó koncertbeszámoló, kobucis extrákkal

Bár tudom, hogy a tömegek inkább Müller Péter és barátai koncertjére mentek (jöttek), annál is inkább, mert most egy csomó vendég is fellépett, előre meghirdetve, engem most jobban érdekelt az előzenekar, már csak azért is, mert Müllert (AndFriendst) már sokszor láttam, míg őket...
 
Ági 60  – meg a resztli

Ági 60 – meg a resztli

Lehet, hogy igazából nem is ez a koncert címe, merthogy az „igazi” Ági 60 koncert kicsit több mint két éve volt az egykori Fáklya művházban, nem sokkal azután, hogy Bárdos Deák Ági tényleg betöltötte a 60-at.
 
Fotó:  Müller Péter Sziámi AndFriends/FB

27 éve Testből testbe – Müller Péter Sziámi AndFriends, A38

Az utóbbi években nagy divatja lett annak, hogy egy együttes valamelyik jó régi lemeze megjelenésének 20–25–30 stb. éves évfordulója alkalmából újra megcsinálja az adott lemez lemezbemutató koncertjét.
 
Kis tökös üstökös, avagy Sziámi-nosztalgia az A38-on

Kis tökös üstökös, avagy Sziámi-nosztalgia az A38-on

Testből testbe címmel dupla koncertet ad a Müller Péter Sziámi AndFriends február 16-17-én az újbudai A38 hajón. A csapat eljátssza a legsikeresebb Sziámi-lemez, az 1992-ben megjelent Testből testbe dalait, valamint az újabb AndFriends-számokat is.
 
 
Szabad a mikrofon! Dalszerző klubot indít Müller Péter Sziámi

Szabad a mikrofon! Dalszerző klubot indít Müller Péter Sziámi

Mivel a Nagy Gyula-emlékest fellépői közül kimaradt, úgy gondoltuk, hogy "jóvá tesszük" a dolgot egy hírrel: dalszerző klubot indít Müller Péter Sziámi a belvárosi Király utcai NyolcTíz Klubban. A havi rendszerességgel jelentkező műhely klubesteken dalszerzők, költők, előadók...
 
Divatba jött a Szomorú vasárnap zeneszerzője!

Divatba jött a Szomorú vasárnap zeneszerzője!

Nemrég megírtuk,hogy újra kinyit Seress Rezső, a világhírű Szomorú vasárnap című dal zeneszerzőjének törzshelye, ahol természetesen az ő szellemében szerkesztik a hely zenei műsorát is.
 
Nem tudott zongorázni, nem volt hangja, nem ismerte a kottát – újra kinyit Seres Rezső törzshelye, a Kispipa

Nem tudott zongorázni, nem volt hangja, nem ismerte a kottát – újra kinyit Seres Rezső törzshelye, a Kispipa

Újra kinyit Seress Rezső, a világhírű Szomorú vasárnap című dal zeneszerzőjének törzshelye. Az erzsébetvárosi Akácfa utcában található Kispipa étteremben az október 25-i megnyitón Szakcsi Lakatos Béla és Müller Péter Sziámi duója idézi meg Seress Rezsőt.
 
Már nagyon várjuk a napot, amikor kimondhatjuk: Köszönjük, dalszerzők!

Már nagyon várjuk a napot, amikor kimondhatjuk: Köszönjük, dalszerzők!

Mindenkinek vannak kedvenc dalai: olyanok, amelyekre jó felébredni, edzeni, főzni, vezetni, és olyanok is, melyekhez különleges emlékek kapcsolódnak. Sokszor azonban fogalmunk sincs, ki a szülőatyja/anyja egy-egy nagy utat bejárt slágernek... Az Artisjus éppen ezért kitalálta, hogy legyen...
 
Ilyen volt a 2. Világegyetemista Bál  – Pajor Tamással – a Kobuciban

Ilyen volt a 2. Világegyetemista Bál – Pajor Tamással – a Kobuciban

Hogy miért második? Mert tavaly volt az első Világegyetemista Bál (mind a Kontroll Csoportra, mind a Sziámira jellemző volt a 80-as években, hogy nevet adnak a koncerteknek, kezdve az Antisztár koncert-től a Ciáni mérgezett koncert-ig, illetve ha jól emlékszem, volt olyan koncert is talán...
 
Zenészlegendákkal ünnepeli születésnapját Malek Andrea

Zenészlegendákkal ünnepeli születésnapját Malek Andrea

Március 14-én az Uránia Nemzeti Filmszínház csillogó falai közt ünnepli Malek Andrea születésének kerek ötvenedik, és a zenei pályán töltött harmincadik évfordulóját baráti körben. Ezen az estén minden csak róla fog szólni, és ennek megfelelően a számára legkedvesebb dalokkal...
 
A pillangó újra kibontja szárnyát: 12 év után visszatér a Bijou

A pillangó újra kibontja szárnyát: 12 év után...

12 év után friss számokkal és májusi újraalakuló koncerttel jelentkezik a magyar Bijou zenekar.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.

A Halott Pénz eddigi legnagyobb koncertjére készül a Puskás Arénában

A zenekar idén ünnepli a Halott Pénz-sztori 20 éves jubileumát – 20 éve annak, hogy Marsalkó Dávid megjelentette az első Halott Pénz-dalt. Miközben javában készülnek a stadionos ünneplésre, a stúdióban is aktívak maradtak, érkezett is egy új dal.
Új koncertek