Szécsi Pál 80

Szeretetszédelgők a Zene Házában

Müller Péter Sziámi december 8-án tartotta legújabb lemeze – a Szeretetszédelgő – bemutatóját a Magyar Zene Házában. A koncerten a legújabb dalok mellett régi slágerek is felcsendültek.

Szeretetszédelgők a Zene Házában
Szeretetszédelgő: új lemezét mutatja be Müller Péter Sziámi a Zene Házában

Szeretetszédelgő: új lemezét mutatja be Müller Péter Sziámi a Zene Házában

Szeretetszédelgő címmel új albumot jelentet meg a hazai underground ikonikus alakjának formációja, a Müller Péter Sziámi AndFriends. Sziámi olyan együttesekben vált híressé, mint a korai Európa Kiadó vagy az URH, de szerzőtársával, Gasner Jánossal Sziámi néven is koncerteztek....
 
Az irodalom meg a zene: Gubik Petra-Müller Péter Sziámi-Tempfli Erik

Az irodalom meg a zene: Gubik Petra-Müller Péter Sziámi-Tempfli Erik

Az Irodalmi Szalon 13. évadának októberi vendégei más-más szálon, de összekapcsolódnak. Szöveg, zene, közös történetek bontakoznak ki az esten.
 
 
A werkfotón Sena (Hénics Fruzsina)

Megvan a rekord: megjelent a dal, amit 37 magyar szerző közösen írt

Soha ennyien nem írtak még együtt dalt Magyarországon, a szerzemény a Dalszerzők Napja alkalmából az Artisjus Egyesület felkérésére készült.
 
A fotó illusztráció (Artisjus/Labancz Viktória)

Október 8-án megdönthetik az Animal Cannibals 2018-as rekordját

Több tucat ismert magyar dalszerző, köztük Müller Péter Sziámi, Bródy János, Bérczesi Róbert, Deva, Hien, Jónás Vera, Pajor Tamás és Tariska Szabolcs az eddigi legnagyobb hazai együttműködésben ír dalt az az Artisjus felkérésére, az október 8-i dalszerzők napjára.
 
Fotó: Gordon Eszter

Szabó Balázs ismét utcazenésznek állt

Három évvel a Szabó Balázs Bandája zenekar 10. születésnapi albumának, a X megjelenése után, most egy új, ezúttal szólódallal jelentkezik Szabó Balázs dalszerző-frontember. A Naphajó, a Szia, Életem! egyik betétdala, amelyet sk ad elő a filmben, mint utcazenész
 
Fotó: Konyha zenek

Szepesi Mátyás, Dé:Nash, Saya Noé, Carson Coma: átadták az Artisjus-díjakat

Tizenkettő zeneszerző, szövegíró, alkotói közösség veheti át idén a szerzői jogvédő díját. Az Artisjus 22. alkalommal díjazza a legkiválóbbnak ítélt kortárs zeneszerzőket és szövegírókat azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a sikeres zenei produkciókba fektetett szerzői...
 
Fotó: Kleb Attila

Ami miatt a Rolling Stones szaxofonosa a fővárosba érkezik: JAZZ FEST BUDAPEST 2022.

A rendezvény célja, hogy legyen a műfajnak egy igazi ünnepe, olyan, amely városszerte zajlik, klubokban, zenés kocsmákban, köztereken, s melyre az egész világ felfigyelhet és tartósan visszateheti a fővárost a zene világtérképére.
 
Újra a színpadrokra kerül Tolcsvay László, Müller Péter és Müller Péter Sziámi rockoperája

Újra a színpadokon Tolcsvay László, Müller Péter és Müller Péter Sziámi rockoperája

A Mária evangéliuma című rockoperát 30 évvel ezelőtt mutatták be a Madách Színházban, azóta a zenés színpadok visszatérő sikerdarabja. A Szűz Mária történetét és anyaságát középpontba állító zenés mű a jubileum tiszteletére új hangzásvilággal, Juronics Tamás látványos...
 
 25 év szünet után koncertet ad a Sziámi

25 év szünet után koncertet ad a Sziámi

Ha nem is önállót, de koncertet: huszonöt év után ismét színpadra lép a Sziámi együttes, amely december 4-én a fővárosi A38 hajón a Müller Péter Sziámi AndFriends koncertje keretében fog játszani.
 
A fotó illusztráció, az önkormányzat nem közölt képet a hangszerről.

Elajándékoznának egy több mint 100 éves Karl Hamburger zongorát

Igaz, a kiselejtezett hangszer mechanikája és húrozata elöregedett, szakértői vélemény alapján felújítani nem érdemes – de azért csak nem kellene a szemétdombon végeznie...
 
Gödör Allstars – nyit a régi-új Király utcai underground klub

Gödör Allstars – nyit a régi-új Király utcai underground klub

Mint ahogy arról beszámoltunk, az egykori Sirály helyén nyílik újra a Gödör.
 
A Mozart-hatás: cseh tudósok szerint az epilepszia megelőzhető zenével

Cseh tudósok szerint az epilepszia megelőzhető zenével

Gyógyító hatással van az agyra Mozart zenéje, s ez lehetséges kezelést jelenthet az epilepsziás rohamok megelőzésére egy új kutatás szerint, amelyet az Európai Neurológiai Akadémia 7. virtuális kongresszusán mutattak be.
 
Ed Sheeran nagy barátja nemsokára az MVM Dome-ban lép fel

Ed Sheeran nagy barátja nemsokára az MVM Dome-ban lép fel

A franciaországi Rennes-ben kedden elkezdődött James Blunt idei európai turnéja. A világhírű brit dalszerző-előadó március 5-én a budapesti MVM...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Laár András, a révész

Ki hinné, hogy másfél órában megfér egymás mellett a magányos tengeri medve és az Egyetemes Jóakarat Mantrája? Laár András és Frankie Látó Ős-forrás című rév-zene koncertjén pontosan ez történt.

Autumn of 2024: Bryan Adams Budapesten!

Bryan Adams 2024-ben ismét az USA-ban és Európában koncertezik. Most Budapest is részese ennek a turnénak, a zenész október 14-én az MVM Dome-ban lép fel.
Új koncertek