Mit hallgat szabadidejében Beton.Hofi?

Mit hallgat szabadidejében Beton.Hofi?

A Drops: című, Szabó Simon színész-rendező műsorvezetésével készülő filmes-kreatív podcast stábja hétről hétre olyan ismert emberek által összeállított saját zenei lejátszási listákat publikál, melyekkel betekintést nyújtanak abba, hogy mit hallgat szabadidejében Beton.Hofi,...
 
Fotó: Fortepan / Szalay Zoltán (Erkel Színház, Táncdalfesztivál, 1969.)

Karolina az Arénába megy

Az egyik legnépszerűbb magyar táncdalénekes, Szécsi Pál tiszteletére rendeznek emlékkoncertet születésének 80. évfordulója alkalmából március 10-én a Budapest Sportarénában.
 
 
Phil Collins: Mindhalálig – Az életrajz

Phil Collins: Mindhalálig – Az életrajz

A Genesis bohócának őszinte, csuda érdekes, önmaga felé is bevállalós, beszólogatós emlékeinek csokra imm,árin nyolc, a búcsúturné így nincs benne.
 
Fotó: David Gilmour (FB)

A zene örök: új albumokkal rukkolnak elő a régi nagyok

Ahogy bemrég megírtuk, Bruce Dickinson csaknem húsz év után új albumon dolgozik. Turnéval is készül, amely június 1-jén érkezik a Barba Negrába. Idén Paul Simon is készített lemezt, méghozzá vallásos témában, Seven Psalms címmel. Ez a lemez a zenész életművének lezárásaként is...
 
Fotó: Lang Nándor

Vortex of Silence: hosszú kihagyás után új lemezt készített Gyémánt Bálint

A lemez a német Jazzhaus Records gondozásában jelenik meg, a megszokott digitális platformokon kívül 180 grammos vinyl korong formájában is elérhető lesz. A Vortex of Silence lemezbemutató koncertje pedig 2024. február 16-án lesz a Müpában – ami egyben a Jazz Showcase nyitókoncertje is.
 
Caligula (csoda)lova bevágtat Budapestre

Caligula (csoda)lova bevágtat Budapestre

A történelemnek két nagyon híres lova van, Bukephalosz és Incinatus – az előbbi Nagy Sándoré volt, az utóbbi Caliguláé. Ha máshonnan nem, a Neoton-slágerből talán felsejlik a neve. De akik a Caligula’s Horse elnevezésű bandáért rajonganak, azok bizonyára nem ismerik ezt az...
 
 
Az énekesnő, akiről aszteroidát neveztek el

Az énekesnő, akiről aszteroidát neveztek el

A Nemzetközi Csillagászati Unió – még szeptemberben – egy aszteroidát nevezett el a Cocteau Twins énekesnőjéről, Elizabeth Fraserről. Sokkal többet nem tudunk minderről, esetleg még annyit, hogy az unió szerint a "Fraser" aszteroida még évmilliókig nem fog összeütközni a Földdel....
 
Fotó: Wolves in the Throne Room

Black metal-rítusok a trónteremben

Pontosabban az Analog Music Hallban... A Wolves in the Throne Room új, "Crypt of Ancestral Knowledge" című friss kislemezét mutatja be Budapesten május 20-án, a Mortiferum és a Gaerea társaságában.
 
Fotó: Green Stage Production

David Helfgott ismét beragyogja Budapestet

David Helfgott évente csak néhány szólókoncertet ad, Budapestre immáron negyedik alkalommal érkezik, nem is akárhova: a Dohány utcai zsinagógába, a "Ragyogj Budapest!" elnevezésű koncert 2024. március 17én, vasárnap este 6 órakor lesz.
 
 Március 19: ugyanazon a napon született Szécsi Pál és Pál Dénes

Március 19: ugyanazon a napon született Szécsi Pál és Pál Dénes

Más közös is van bennük: mindketten kiváló énekesek, mindkettejüket szereti a közönség – ráadásul úgy adódott, hogy nem sokkal a közös jeles nap előtt Pál Dénes is fellép a Szécsi Pál emlékének ajánlott arénás nagykoncerten.
 
Hatalmas bulival köszönti a szerb újévet a Fonó

Hatalmas bulival köszönti a szerb újévet a Fonó

Már hagyomány a Fonóban, hogy a város legnagyobb szilveszteri vonós táncháza után januárban a délszláv népek szokásai szerint is elbúcsúztatják az óévet és köszöntik az új esztendőt.
 
Fotó, forrás: Blahalouisiana

Most megnézheted, hogy készül a Blahalouisiana új dala!

A Zene Háza "Figyelem, felvétel! – élő stúdió workhop Weil András producerrel és a Blahalouisiana zenekarral" című eseményén bepillanthatsz a felvételek kulisszái mögé, és végignézheted, ahogy egy ötletből végleges dal születik.
 
Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek